aniusia206 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Śniło mi się, że się malowałam. Nakładałam na twarz fluid, gdy nałożyłam ten fluid byłam bardzo blada na twarzy. Bledsza niż w rzeczywistości. Mimo tego zdziwiłam się, że jestem taka ładna. Na głowie miałam ładną fryzurę z kręconych włosów. Potem widziałam twarz koleżanki, która studiuje w tej samej grupie, co ja. Miała brązowe, wyraźne oczy i zmarszczki w kącikach oczu. Rozpuszczone włosy.
Sephira Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 aniusia206, nie wysyłaj mi próśb o interpretację w prywatnych wiadomościach. Czekaj cierpliwie na swoją kolej. Moim zdaniem sen ukazuje sposób, w jaki prezentujesz swoją osobę w otoczeniu. Malowanie się, robienie makijażu jest jak nakładanie maski, stwarzanie pozorów. Grasz przed innymi, być może nawet próbujesz manipulować, i wygląda na to, że Ci się to podoba. Jeśli chodzi o koleżankę, to miło byłoby gdybyś opisała co o niej myślisz, jakie relacje Cię z nią łączą. 1
aniusia206 Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Koleżanka jest tylko studentką w grupie, w której też ja studiuję. Nie koleżankujemy się jakoś bardziej. Czasem zamienimy jakieś słowo, przywitamy się. Podoba mi się w niej, że jest zawsze wesoła, uśmiechnięta, pogodna, szczera. Zawsze zadowolona. Podoba mi się też, że jest wierząca. Zawsze ma coś do powiedzenia. Ostatnio zwróciłam uwagę na jej relacje z innymi, podoba mi się, że jest taka otwarta, pogodna, ja tak nie umiem. A gdyby nawet, nie mogłabym tak, bo otwartość mi szkodzi.
Sephira Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Tak też przypuszczałam. Widać w Twoim śnie podziw dla tej koleżanki - wyraźne brązowe oczy symbolizują mądrość, wierność, zmarszczki natomiast mądrość, doświadczenie życiowe. Sen mówi dokładnie o tym, o czym piszesz. Ty nie jesteś otwarta, wolisz coś ukryć, pokazać się inną, może lepszą niż jesteś. Jednak w głębi jesteś pełna podziwu dla postawy, jaką w kontaktach z innymi ludźmi reprezentuje Twoja koleżanka. Piszesz, że otwartość Ci szkodzi, ale widać nie jesteś z tym do końca pogodzona.
aniusia206 Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Kiedyś byłam otwarta i robiłam błąd. Mówiłam szczerze, co zamierzam, co myślę itd. Zmieniłam ten sposób postępowania. Inni to wykorzystywali, a tak, nikt nie wie, co zamierzam, co robię, zrobię itd. I czy otwarta jestem czy zamknięta to jednak różnica. Gdy stałam się zamknięta, przynajmniej nikt mi nie szkodzi.
Recommended Posts