pawel116 Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Jak zrealizuje się oczekiwanie na pomoc w spłacie podatku ze strony wujka? Moja matka planuje z nim porozmawiać na ten temat - jako że chce mieszkanie w darowiźnie tylko dla siebie i zarzeka się, że nie ma z czego spłacić jej udziału, to powinien pokryć podatek z własnej kieszeni albo przynajmniej pożyczyć pieniądze... Kwota stanowi zaledwie 1/18 wartości jej udziału. Odpowiedź: Moc Tło: 4 Kielichów, Kapłanka -> Wieża Może zaoferuje jakąś pomoc, ale nie w takiej formie w jakiej byśmy chcieli albo powie, że rozliczymy się "kiedyś". Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 16 Maja 2016 Moderator Napisano 16 Maja 2016 Jak zrealizuje się oczekiwanie na pomoc w spłacie podatku ze strony wujka? Odpowiedź: Moc Tło: 4 Kielichów, Kapłanka -> Wieża Wydaje mi się, że Twoja mama może liczyć tylko na siebie, sądzę, że wujek nie pomoże. Ewentualnie zaproponuje coś co w ogóle nie będzie brane pod uwagę Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 w mocy, Twoja mama zostanie sama z zobowiązaniem. Dosłownie sama będzie musiała sprawę załatwić. Wujek się zechce odciąć, IV kielichów to jego bieda w jego mniemaniu ( nie faktyczna-to co pokazuje). W kapłance zechce za plecami coś obgadać, popyta co mógłby zrobić by zobowiązania uniknąć. Finalnie- zasłoni się brakiem możliwości pomocy. Czy dobrze zrozumiałam- wujek wraz z Twoją mamą są współwłaścicielami w nieruchomości lokalowej w udziałach, Twój wujek chce nabyć od reszty współwłaścicieli w drodzę darowizny udziały ale nie planuje ich spłacić ani pomóc w spłacie? Słowem mieć opłacone zobowiązanie podatkowe z tytułu spadku, oraz udziały w nieruchomości bez konieczności spłacania współwłaścicieli? Skoro tak, co stoi na przeszkodzie by podstawić go pod ścianą- wskazując że jasne w drodze darowizny uzyskasz udział, ale po opłacie podatku:) W innym wypadku o darowiźnie może zapomnieć Cytuj
Arcan Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Coś czuje,że wujek Was spławi... Mama musi sama zadbać o wszystko Cytuj
Grahanka Napisano 21 Maja 2016 Napisano 21 Maja 2016 Odpowiedź: Moc To energia Twojej mamy. Wujek nie pomoże. Tło: 4 Kielichów - mama odpuści, nie bedzie napierać na wujka, Kapłanka - sprawą zajmie się sama, Wieża - sprawą jest wieża, czyli po prostu mieszkanie. 1 Cytuj
panna.marta Napisano 22 Maja 2016 Napisano 22 Maja 2016 moim zdaniem nie podejmie się tej spłaty, nie będzie miał wystarczającej kwoty. Cytuj
pawel116 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Napisano 15 Lipca 2016 Moja matka postanowiła, że nic nie będzie mu mówić i sama to spłaci, chyba że przy jakiejś okazji... Cytuj
Monique-Moon Napisano 16 Lipca 2016 Napisano 16 Lipca 2016 Karta Moc jak dla mnie sama w sobie świadczy O tym, że Twoja mama weźmie wszystko na siebie..na swoje barki..kapłanka i 4 puch to jakieś tajemnice, ukryte intencje Twojego wujka..nie chce i nie będzie płacił..koniec.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi