Skocz do zawartości

pomoc w spłacie podatku

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak zrealizuje się oczekiwanie na pomoc w spłacie podatku ze strony wujka? Moja matka planuje z nim porozmawiać na ten temat - jako że chce mieszkanie w darowiźnie tylko dla siebie i zarzeka się, że nie ma z czego spłacić jej udziału, to powinien pokryć podatek z własnej kieszeni albo przynajmniej pożyczyć pieniądze... Kwota stanowi zaledwie 1/18 wartości jej udziału.

Odpowiedź: Moc

Tło: 4 Kielichów, Kapłanka -> Wieża

Może zaoferuje jakąś pomoc, ale nie w takiej formie w jakiej byśmy chcieli albo powie, że rozliczymy się "kiedyś".

• Moderator
Napisano

Jak zrealizuje się oczekiwanie na pomoc w spłacie podatku ze strony wujka?

Tło: 4 Kielichów, Kapłanka -> Wieża

Wydaje mi się, że Twoja mama może liczyć tylko na siebie, sądzę, że wujek nie pomoże. Ewentualnie zaproponuje coś co w ogóle nie będzie brane pod uwagę

Napisano

w mocy, Twoja mama zostanie sama z zobowiązaniem. Dosłownie sama będzie musiała sprawę załatwić.

Wujek się zechce odciąć, IV kielichów to jego bieda w jego mniemaniu ( nie faktyczna-to co pokazuje). W kapłance zechce za plecami coś obgadać, popyta co mógłby zrobić by zobowiązania uniknąć. Finalnie- zasłoni się brakiem możliwości pomocy.

Czy dobrze zrozumiałam- wujek wraz z Twoją mamą są współwłaścicielami w nieruchomości lokalowej w udziałach, Twój wujek chce nabyć od reszty współwłaścicieli w drodzę darowizny udziały ale nie planuje ich spłacić ani pomóc w spłacie? Słowem mieć opłacone zobowiązanie podatkowe z tytułu spadku, oraz udziały w nieruchomości bez konieczności spłacania współwłaścicieli?

Skoro tak, co stoi na przeszkodzie by podstawić go pod ścianą- wskazując że jasne w drodze darowizny uzyskasz udział, ale po opłacie podatku:) W innym wypadku o darowiźnie może zapomnieć :)

Napisano

Coś czuje,że wujek Was spławi... Mama musi sama zadbać o wszystko

Napisano

To energia Twojej mamy. Wujek nie pomoże.

Tło:

4 Kielichów - mama odpuści, nie bedzie napierać na wujka,

Kapłanka - sprawą zajmie się sama,

Wieża - sprawą jest wieża, czyli po prostu mieszkanie.

• Lubię to! 1
Napisano

moim zdaniem nie podejmie się tej spłaty, nie będzie miał wystarczającej kwoty.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Moja matka postanowiła, że nic nie będzie mu mówić i sama to spłaci, chyba że przy jakiejś okazji...

Napisano

Karta Moc jak dla mnie sama w sobie świadczy

O tym, że Twoja mama weźmie wszystko na siebie..na swoje barki..kapłanka i 4 puch to jakieś tajemnice, ukryte intencje Twojego wujka..nie chce i nie będzie płacił..koniec..