Frida_Kahlo Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Specjalnie przejrzałam wszystkie strony w dziale "Horoskop partnerski" i nie udało mi się znaleźć takiego połączenia jakim jest waga i koziorożec...no chyba, że nie zauważyłam. Ja jestem wagą, mój przyjaciel koziorożcem... Nasza znajomość jest dość trudna. Mam wrażenie, że jednoczenie go uwielbiam i nienawidzę. Nie wyobrażam sobie bez niego życia, a z drugiej strony musiałam ostatnio podjąć decyzję o zerwaniu znajomości...Jakkolwiek to dziwinie brzmi. Proszę, powiedzcie mi coś o takim połączeniu... Quote
werona Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 To ciekawy związek, ale na początku trudno o idealne dogranie partnerów. Oboje mają zupełnie odmienne upodobania i charaktery. Pani Waga zrobi wrażenie na partnerze oczytaniem i łatwością wypowiedzi. Milczący i melancholijny Pan Koziorożec wzbudzi zainteresowanie, a może nawet współczucie Pani Wagi. Pierwsze randki będą bardzo fascynujące, dopóki się nawzajem dobrze nie poznają. Obowiązkowy i oszczędny Koziorożec oskarżać będzie partnerkę o lekkomyślność i trwonienie wspólnych pieniędzy. Pani Waga po pewnym czasie nie będzie mogła zrozumieć skłonności do oszczędzania i poważnej miny partnera spod Koziorożca. Aby związek przetrwał dłużej, oboje powinni być wyrozumiali dla swoich słabości i nie oskarżać się nawzajem o błędy i niedociągnięcia. Twój partner bywa nieprzystępny i powściągliwy w okazywaniu uczuć. Za cel stawia sobie założenie fundamentów pod Wasz związek, podczas gdy Ty powinnaś się zająć jego rozkwitem. Sama doskonale radzisz sobie z napotkanymi trudnościami, a wiedząc, że masz oparcie w swoim ukochanym, potrafisz uwić wspaniałe gniazdko. Wasz dom jest pełen ludzi i nigdy nie brakuje Wam znajomych. Równowaga i powaga. On stabilny i poważny . Ona zrównoważona, potrafi zapanować nad emocjami. Jeśli wpadnie jej w oko potrafi go zdobyć. On zdystansowany do świata zachowuje się nierzadko jak twierdza nie do zdobycia. Wszelkie nowości omija ostrożnie. Dotyczy to również nowopoznanych osób, głównie kobiet. Natomiast czarująca i uwodzicielska, a jednocześnie delikatna i stonowana Waga potrafi uśpić czujność Koziorożca. Sam nie będzie wiedział kiedy znajdzie się w jej sidłach. Jemu najbardziej imponuje jej intelekt i umiejętność zachowania zimniej krwi w sytuacjach podbramkowych. Ona w nim może mieć oparcie. Gdy zbyt zapędzi się w jakiś zaułek on wyciągnie do niej pomocną dłoń. Te cechy sprzyjają jednak bardziej przyjaźni niż miłości. Duchowo i emocjonalnie są odmienni. Żadne z nich nie potrafi głębiej zaangażować się w ten związek. Zupełnie czegoś innego oczekują od życia. On spokoju i zacieśnionych więzi rodzinnych. Ona swobody i towarzystwa. Zbyt długie przebywanie w domu męczy ją. Ponadto szorstkie i chłodne podejście Koziorożca rani jej ego. Ona potrzebuje więcej czułości. Waga przez życie woli się prześlizgnąć, problemy stara się omijać lub spychać na margines. To z kolei irytuje poważnego i obowiązkowego Koziorożca. Ewidentna dysharmonia seksualna przeważa szalę odmienności. Trudna i pełna cierni droga przed Wami. Potraficie się przyjaźnić i dostrzec wzajemne zalety. Lecz Wasze temperamenty i oczekiwania są zbyt różne. Zniwelowanie ich wymaga wielu poświęceń ze strony Was obojga. A i to nie daje szansy na stabilny związek. Quote
Recommended Posts