Skocz do zawartości

Ząb

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przechodzę totalną masakrę... Wczoraj jedząc chleb z grilla połamałam zęba... To 5 na dole... To jest stary, martwy ząb... Odpadła całkowicie korona... Cały korzeń na wierzchu... Boję się, że już nic nie da się z tym zrobić i ząb jest do usunięcia... Już raz tak miałam, że ukruszyła się plomba, poszłam nieświadoma do stomatologa, on rozwiercił ząb, a tam wszystko było spruchniałe i nie było co ratować... Boję się, że sytuacja się powtórzy..

Zapytałam kart: jak spełni się moje oczekiwanie, że da się uratować ten ząb?

4 pucharów, królowa buław, 4 denary, 9 denarow

Widać moje rozczarowanie na początku, ale dla czego jest dalej karta kobiety skoro ja idę do faceta? 4 denarow- to tak jakby ten ząb miał zostać, 9 denarow chyba moje zadowolenie?

O matko... Jak to widzicie?

Gość Bethany
Napisano

Powinno się udać uratować tego zęba :) te Denary to pewnie też kasę pokazują, będzie ok :)

Napisano

Zgadza się, medycyna idzie do przodu to po pierwsze.

Po drugie ja nigdzie nie napisałam, że ten ząb jest spruchniały, tylko że miałam kiedyś taki przypadek.

Po trzecie to, czy jest spruchniały stwierdzi lekarz.

Jeżeli komuś będą chcieli amputować rękę, to też dasz tej osobie taką radę? Lepiej mieć protezę, niż ratować swoją własną, bo medycyna poszła do przodu???

Napisano

Uprzejmie proszę moderatorów o usunięcie postów użytkownika Sandstorm z mojego wątku.

Nie ma żadnej interpretacji kart, są to osobiste wywody użytkownika.

Natomiast dział, w którym jesteśmy to jest dział interpretacji kart, a nie personalnych opinii.

Bardzo dziękuję.

Napisano

4 Kielichy to twoje zamartwienie się z powodu zęba, o buławianej pogrzebałam po necie i znalazłam to " Królowa buław -osoba znająca się na diagnostyce, będzie wiedziała jak nas poprowadzić" czyli pewnie dentysta, a reszta to zabiegi, ratowanie zęba i wydatki z tym związane, na karcie 4 denarów mój koleś trzyma zawzięcie te denary więc ząb pewnie do uratowania.

Tak z mojej autopsji to mam 4 martwe zęby, było 5 ale jeden po 8 latach mój organizm postanowił odrzucić i dziąsło zarastając zaczęło go wypychać ale pozostałe 4 stoją spokojnie, najstarszy od 20 lat bezproblemowo i to nie sa całe zęby a jedynie korzenie zakonserwowanymi kanałami i podstawa, reszta odbudowana na śrubach. Więc bądź dobrej myśli :)

• Lubię to! 1
Napisano
4 Kielichy to twoje zamartwienie się z powodu zęba, o buławianej pogrzebałam po necie i znalazłam to " Królowa buław -osoba znająca się na diagnostyce, będzie wiedziała jak nas poprowadzić" czyli pewnie dentysta, a reszta to zabiegi, ratowanie zęba i wydatki z tym związane, na karcie 4 denarów mój koleś trzyma zawzięcie te denary więc ząb pewnie do uratowania.

Tak z mojej autopsji to mam 4 martwe zęby, było 5 ale jeden po 8 latach mój organizm postanowił odrzucić i dziąsło zarastając zaczęło go wypychać ale pozostałe 4 stoją spokojnie, najstarszy od 20 lat bezproblemowo i to nie sa całe zęby a jedynie korzenie zakonserwowanymi kanałami i podstawa, reszta odbudowana na śrubach. Więc bądź dobrej myśli :)

Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy:-)

dla mnie wizyta u stomatologa to gorsze doświadczenie niż 20 godzin porodu, które mam za sobą...

Gość gość5
Napisano

wyglada na to, ze pójdziesz załamana a wyjdziesz podbudowana

Napisano

Uratujesz ząbka. Wygląda na to, że korzeń zostanie (9 monet).

• Lubię to! 1
Napisano

Nie znam się na interpretowaniu kart pod wzgledem zdrowia, więc interpreuję intuicyjnie tak, jak mi od razu przyszło na myśl. 4 kiel skojarzyła mi sie ze znieczuleniem, dłuższym. ALBO karta pokazała Twoją postawę - chcesz uratować ząb, inne rozwiazania Cie nie zadowalają. 4 denarów z samym zębem i 9 denarów owszem zadowolenie, ale nie do końca.

• Lubię to! 1
Napisano

będzie do uratowania, ale jeśli znajdziesz osobę, która się tego podejmie to czeka cię spory koszt. Szukaj dobrego stomatologa :)

• Lubię to! 1
Napisano

****WERYFIKACJA***

na szczęście ząb jest do uratowania:-)

ufff....

dziękuję wszystkim bardzo!

Napisano

zamykam wątek :) cieszę się że udało się uratować ząbek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...