italiana Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Poznałam kogoś kto jest bardzo mną zainteresowany, ale wydaje mi się, że on za dużo pije. Mam złe przeczucia. Zapytałam kart czy alkohol będzie problemem w naszym związku. Karty to :4 kielichy, paź mieczy i Głupiec. Mi się wydaje, że to jednak będzie problem. Nie jestem zaawansowaną użytkowniczką kart i nie potrafie tego dogłębnie zinterpretować. Ktoś pomoże? Cytuj
Eilidh Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Myślę, że powinnaś troszkę inaczej zadać pytanie, bardziej ogólnie np. czy warto się angażować w tą znajomość (co za, co przeciw) lub coś w tym stylu Co do pytania: 4 kielichy pokazała twoją postawę (chęć wycofania, zniechęcenie i ogólnie taka postawa "na nie"). 4 kielichów często coś utrudnia, pokazuję jakąś przeszkodę (w tym wypadku alkohol). Paź mieczy to racjonalne podejście do sprawy, rozważanie za i przeciw. Głupiec może pokazywać uzależnienie od alkoholu. Jeśli w ogóle będziecie w związku alkohol może być "utrudnieniem" i przeszkodą. Ale sądząc po kartach do związku nie dojdzie. Pozdrawiam Cytuj
italiana Napisano 27 Maja 2016 Autor Napisano 27 Maja 2016 Dziękuje za odpowiedz. Znam go około 2 miesiące, ale przeraża mnie fakt, ze po alkoholu zasnął w pociagu i pojechal 2 stacje za daleko albo nie był w stanie dojść do łóżka i zasnął na dywanie. To tylko jego opowiesci. Nie wiem co jeszcze się wydarzyło. Boje się, że wejdę w związek z alkoholikiem. Nie chcę sobie zmarnować zycia. Poza tym to matematyk o miłym usposobieniu,ale jego pociąg do butelki go dyskwalifikuje. Cytuj
Gość Noa20 Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Italiano tak bez kart... daj sobie spokój z alkoholikiem.. tak, to najpewniej alkoholik bo jeśli traci świadomość i zasypia na dywanie to jest już objaw alkoholizmu, owszem można wypić i nie jest to złe dopóty dopóki nie traci się świadomości i posiada pełną kontrolę nad własnym ciałem. Cytuj
italiana Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 Znajomosc zakończona. To była przemyslana decyzja. Cytuj
Arcan Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Głopol na 3 pokazał Twoje odejście w nowe... Cytuj
italiana Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 Odejscie w nowe? Masz na myśli nową znajomość? Jak narazie takowej nie ma:) Ten chłopak myśli, że zostawiłam go dla innego. Nie podałam mu prawdziwego powodu rozstania. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 4 Czerwca 2016 Maestro Napisano 4 Czerwca 2016 Karty pokazały, ze tak czy siak nie dasz mu szansy, on sie może jeszcze odezwać,ale TY cos palniesz, znajdziesz na szybko jakaś wymówkę, co widać w paziu mieczy i Glupcu. Cytuj
italiana Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Napisano 17 Czerwca 2016 Inez2503 miałas całkowita racje. Dzisiaj znalazłam w skrzynce pocztowej list od niego. Napisal, ze jestem kobieta jego życia i prosi o telefon. Nie chcę dawać mu szansy. Nie zamierzam się odzywać. Myślę, że zle zadałam pytanie. Powinno być: czy alkohol byłby problemem w naszym związku. Ale to już jest zupełnie obojętne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi