Skocz do zawartości

czy alkohol będzie problemem w naszym związku

italiana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poznałam kogoś kto jest bardzo mną zainteresowany, ale wydaje mi się, że on za dużo pije. Mam złe przeczucia. Zapytałam kart czy alkohol będzie problemem w naszym związku. Karty to :4 kielichy, paź mieczy i Głupiec. Mi się wydaje, że to jednak będzie problem. Nie jestem zaawansowaną użytkowniczką kart i nie potrafie tego dogłębnie zinterpretować. Ktoś pomoże?

Napisano

Myślę, że powinnaś troszkę inaczej zadać pytanie, bardziej ogólnie np. czy warto się angażować w tą znajomość (co za, co przeciw) lub coś w tym stylu :)

Co do pytania: 4 kielichy pokazała twoją postawę (chęć wycofania, zniechęcenie i ogólnie taka postawa "na nie"). 4 kielichów często coś utrudnia, pokazuję jakąś przeszkodę (w tym wypadku alkohol). Paź mieczy to racjonalne podejście do sprawy, rozważanie za i przeciw. Głupiec może pokazywać uzależnienie od alkoholu.

Jeśli w ogóle będziecie w związku alkohol może być "utrudnieniem" i przeszkodą. Ale sądząc po kartach do związku nie dojdzie. Pozdrawiam :)

Napisano

Dziękuje za odpowiedz. Znam go około 2 miesiące, ale przeraża mnie fakt, ze po alkoholu zasnął w pociagu i pojechal 2 stacje za daleko albo nie był w stanie dojść do łóżka i zasnął na dywanie. To tylko jego opowiesci. Nie wiem co jeszcze się wydarzyło. Boje się, że wejdę w związek z alkoholikiem. Nie chcę sobie zmarnować zycia. Poza tym to matematyk o miłym usposobieniu,ale jego pociąg do butelki go dyskwalifikuje.

Gość Noa20
Napisano

Italiano tak bez kart... daj sobie spokój z alkoholikiem.. tak, to najpewniej alkoholik bo jeśli traci świadomość i zasypia na dywanie to jest już objaw alkoholizmu, owszem można wypić i nie jest to złe dopóty dopóki nie traci się świadomości i posiada pełną kontrolę nad własnym ciałem.

Napisano

Odejscie w nowe? Masz na myśli nową znajomość? Jak narazie takowej nie ma:) Ten chłopak myśli, że zostawiłam go dla innego. Nie podałam mu prawdziwego powodu rozstania.

• Maestro
Napisano

Karty pokazały, ze tak czy siak nie dasz mu szansy, on sie może jeszcze odezwać,ale TY cos palniesz, znajdziesz na szybko jakaś wymówkę, co widać w paziu mieczy i Glupcu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Inez2503 miałas całkowita racje. Dzisiaj znalazłam w skrzynce pocztowej list od niego. Napisal, ze jestem kobieta jego życia i prosi o telefon. Nie chcę dawać mu szansy. Nie zamierzam się odzywać.

Myślę, że zle zadałam pytanie. Powinno być: czy alkohol byłby problemem w naszym związku. Ale to już jest zupełnie obojętne.