NarratorkaHorrorow Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 Do mych uszu dotarła pewna plotka, która zdaje się potwierdzać sam zainteresowany-będąc w stanie bardzo nietrzeżwym. Wieść niesie że mój kolega z działu planuje odejść bo nie ma szans na podwyżkę, podobno będzie zemną ostatni miesiąc po czym odejdzie. Jeśli to prawda mogę pożegnać się z dłuższym urlopem do czasu gdy dostane dodatkową osobę i ją przeszkole (w najlepszym wypadku 3 miesiące od przejścia rekrutacji). Dodatkowo spadną na mnie jego obowiązki, których jak ognia nie chciałabym brać(tłumaczenie zarządowi, raportowanie działań-słowem sprawy organizacyjne- mało prawnicze).Niestety jesteśmy w dziale tylko we dwoje, z uwagi na specyfikę zadań i ogromne wymagania co do kandydata jak i dużą odpowiedzialność, więc nikt nie chce do nas przyjść. Nie jest dobrze, jeśli to co ludzie szepczą jest prawdą, zostanę sama z swoimi i jego zadaniami więc znów będę siedzieć w pracy po 11 godzin by wszystko ogarnąć. Czy kolega w ciągu najbliższych trzech miesięcy odejdzie z pracy? Wisielec Paź denarów As denarów Wisielec przedłuża w czasie, może nie uda mu sie wypowiedzieć umowy za porozumieniem stron więc będzie musiał świadczyć stosunek pracy przez III miesiące. Paż denarów to nauka- może chłopak negocjuje warunki i finalnie zostanie mu zaproponowana podwyżka, w wyniku czego zostanie? As denarów zdaje się to potwierdzać. Wiem że to może moja życzeniówka, ale nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niego. Teraz we dwójkę ledwo dajemy rade, biorąc nadgodziny i pracując w większość sobót. Pozostając sama wykończe się nim dostane do pomocy osobę. Co sądzicie? Cytuj
patrycja3791 Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 A może aktualnie on czeka na odpowiedź/ofertę innej pracy (Wisielec), którą może dostac i wynikiem będzie,że ją dostanie(Paź denarów) i zacznie coś nowego(As denarów), co wiąże się z tym,że odejdzie z obecnej? Ja tak to widzę, ale ja się dopiero uczę więc może coś źle pisze :-) Cytuj
bridaa Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 widzę to podobnie jak Patrycja. Chłopak czeka na nową pracę, ktos mu cos załatwia i to nowe do niego idzie. Ale chyab Wisielec trochę to przedłuży, dlatego po Wisielcu powiedziałabym ze sprawa potrwa dłużej niz czas o jaki pytasz. Cytuj
bimba Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 jak odejdzie masz idealna okazje by upomniec sie o podwyzke, argumenty sama przytoczylas, nalezy Ci sie bo w tej sytuaji firma by zostala sama na lodzie Cytuj
Lena75 Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 Ja z kolei ugryze to inaczej...Moim zdaniem nie odejdzie (WIsielec) byc moze dostanie jednak podwyzkę (Monety) Cytuj
Iwka78 Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 patrząc po kartach to możliwe, że otrzymał ofertę pracy, ale w założonym przez Ciebie terminie wydaje mi się, że nie odejdzie. Cytuj
Mefista Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 Wisielec wskazuje, że długo będzie czekał z decyzją, będzie bierny w pracy, jednak po czasie (paź) zacznie działać aż w końcu dostanie podwyżkę (as) ja tak to widzę. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 29 Maja 2016 Autor Napisano 29 Maja 2016 Serdecznie dziękuje za opinie, mam nadzieje że dostanie podwyżkę i zmobilizowany zostanie. Dziad jest na urlopie więc mam przedsmak tego co mnie czeka gdy finalnie odejdzie. Podczas jego nieobecności uraczono mnie dodatkowymi obowiązkami, dzięki którym spada moja radość życia.Obowiązki obejme jak ww.wróci- narazie biore jego obowiązki i wstyd przyznać ledwo mi starcza czasu na swoją terminową sądówkę. Po III dniach już są zaległości w opiniach dla innych osób,decyzjach,wnioskach do urzędów. Przyznam że uchyliłabym nieba i ziemi żeby został (mimo że serdecznie go nienawidzę) bo wiem że sama prędzej się przekręcę niż ogarnę obowiązki które ledwo dopinają dwie osoby.Prawdą jest że potrzebujemy przynajmniej dwóch dodatkowych osób. Nie mam też komu oddelegować części swoich obowiązków. Zastanawiam się czy ten nagły urlop nie ma na celu pokazać zarządowi że bez niego nie dam rady sama wszystkiego dopiąć, i wywalczyć długo oczekiwaną podwyżkę. Wiesz Bimba, chciałabym liczyć z tego tytułu na podwyżke, ale ostatnie wydarzenia wskazują iż jeśli ktoś odchodzi inna osoba dostaje obowiązki osoby która odeszła. Było tak niestety z dwoma specjalistami niższego szczebla i jednym kierownikiem- oczekiwałam rekrutacji a tu klops. Pewnym jest że podwyżki nie dostane,a dłuższy urlop możliwy będzie tylko za pośrednictwem przedłożenia L4. Nie jest dobrze. Jeśli nic się nie zmieni, sama będę musiała poszukać innej pracy. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Dziewczyny,nie wziełam pod uwagi faktu że, do połowy lipca ma się wyklarować informacja co do awansów/podwyżek(szczerze mówiąc nie wiedziałam wcześniej o tym). Jeśli dziad jej nie dostanie, złoży (tak twierdzi) wypowiedzenie. Ustawowo (jeśli się nie dogada za porozumieniem stron) będzie go obowiązywał termin III msc-czyli do końca października(doliczając urlop). Zadałam pytanie którego termin kończy się we wrześniu. Może być tak że karty pokazały iż w wskazanym przezemnie terminie w pracy zostanie. Przyjrzałam się jego dacie urodzenia, i jest w 8 roku numerologicznym, 9 roku osobistym- więc faktycznie może zechcieć zostawić wszystko za sobą i odejść. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez NarratorkaHorrorow Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Moim zdaniem nie odejdzie bo dostanie tą podwyżkę. Cytuj
Davisa Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Odpowiadając na pytanie... Nie odejdzie w tym czasie. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 29 Lipca 2016 Autor Napisano 29 Lipca 2016 Mogę wrócić z weryfikacją. Kolega złożył dziś wypowiedzenie. Temat założyłam pod koniec maja, więc wisielec na wstępie idealnie wskazuje czas-mineły 2 miesiące od zadania pytania.Za III miesiące już go tu nie będzie. Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Przyjrzałam się jego dacie urodzenia, i jest w 8 roku numerologicznym, 9 roku osobistym- więc faktycznie może zechcieć zostawić wszystko za sobą i odejść. Przepraszam, że tak nachalnie zapytam ale to takie moje zboczenie numerologiczne - jest w 8 roku osobistym numerologicznym - w sensie z sumy drogi życia i aktualnego roku uniwersalnego mu wychodzi 8? Dopytuję, bo tutaj różnie ludzie to liczą i nazywają. Bo jeśli tak, to nic dziwnego że tak wyszło - w 8 kasa większa wpada i odnosi się zdecydowanie zwycięstwa (a już na pewno w sprawach zawodowych), ma się moc. Rozumiem, że to gorzej dla Ciebie no ale on w tym momencie miałby numerologiczną passę. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Napisano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Przepraszam, że tak nachalnie zapytam ale to takie moje zboczenie numerologiczne - jest w 8 roku osobistym numerologicznym - w sensie z sumy drogi życia i aktualnego roku uniwersalnego mu wychodzi 8? Dopytuję, bo tutaj różnie ludzie to liczą i nazywają.Bo jeśli tak, to nic dziwnego że tak wyszło - w 8 kasa większa wpada i odnosi się zdecydowanie zwycięstwa (a już na pewno w sprawach zawodowych), ma się moc. Rozumiem, że to gorzej dla Ciebie no ale on w tym momencie miałby numerologiczną passę. A wiesz moja Droga że, ww. jest w 8 roku numerologicznym, 9 osobistym ( jak mi podpowiada program), dlatego założyłam że w 9 roku nie bedzie nic zmieniał ani tym bardziej pracy zostawiał nie mając nic lepszego na oku. Ten sam program podpowiada mi że, z ww. mamy karmę liczby 6. Oczywiście musieliśmy się znać wcześniej i stanął mi drodze, żeby jedyny aspekt w którym się realizuję (praca) mi zburzyć. Mam nadzieje że ją przerobimy poprzez w miarę poprawne stosunki w pracy (bo oczywiście musiał zostać moim przełożonym) ew. pakt o nieagresji. Jest cudnie! Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez NarratorkaHorrorow Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem jaki masz program ale wnioskuję, że jednak jest w tym ważniejszym roku 8 - jeśli miał już urodziny w tym roku i jest 8 z drogi życia (suma całej daty urodzenia) to tak jest i wtedy to by się zgadzało. 9 z roku osobistego (wewnętrzne potrzeby, motywy) raczej by mówiło, że zrobił to właśnie metodą "po trupach do celu", samolubnie. W takim razie możesz się pocieszyć tym, że w przyszłym roku będzie w roku numerologicznym 9 i wtedy może dostać solidnego kopa od życia, zwłaszcza jeśli tak postępuje. Ale już nie drążę, w sumie mnie ten Twój post sprowokował, co zacytowałam. Powodzenia mimo wszystko. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Jaglanka Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Napisano 8 Sierpnia 2016 Nie wiem jaki masz program ale wnioskuję, że jednak jest w tym ważniejszym roku 8 - jeśli miał już urodziny w tym roku i jest 8 z drogi życia (suma całej daty urodzenia) to tak jest i wtedy to by się zgadzało. 9 z roku osobistego (wewnętrzne potrzeby, motywy) raczej by mówiło, że zrobił to właśnie metodą "po trupach do celu", samolubnie. W takim razie możesz się pocieszyć tym, że w przyszłym roku będzie w roku numerologicznym 9 i wtedy może dostać solidnego kopa od życia, zwłaszcza jeśli tak postępuje.Ale już nie drążę, w sumie mnie ten Twój post sprowokował, co zacytowałam. Zareagowałam, bo jestem też niestety wrażliwa na takie tematy - w sensie, znam klimaty :/ Powodzenia mimo wszystko. A racja, urodziny już miał. Jest w 8 roku numerologicznym,8 z dż. Dziękuje w kwestii numerologii raczkuję. Dziękuje dziękuje,przyda mi się powodzenie i dobra passa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi