Skocz do zawartości

Nowi współpracownicy

Sanya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :) Za parę miesięcy zaczynam pracę w nowej firmie. Specyfika mojego zawodu polega na współpracy w grupie i wielu wyjazdach służbowych. Zapytałam kart jak mi się będzie pracować z nowymi ludźmi. Pytam o to, ponieważ niestety nie mogę być obecna na najbliższej integracji, przez co obawiam się, że może to negatywnie rzutować na mój początek w nowym składzie :)

Teraźniejszość: Sprawiedliwość

Przeszłość: Wisielec

Źródło problemu: 10 mieczy

Rada: Rydwan

Co nieuniknione: As monet

Wynik: Umiarkowanie

Sprawiedliwość oznacza, że traktuję tych ludzi formalnie, widzę w nich współpracowników, a nie ludzi z którymi mogę się zaprzyjaźnić. W przeszłości także nie byłam do końca usatysfakcjonowana, tak jakbym pozostawała w izolacji, byłam zdystansowana. Źródło problemu: tak jakbym na samym wstępie skreślała nasze relacje, to także lęk.. Karty radzą żeby być bardziej pewną siebie, przebojową. As monet wskazuje na nowy etap, w końcu to karta brama, wszystko okaże się jak zaczniemy wspólnie pracę :) Wynik to umiarkowanie, mam wrażenie, że nie ma się czym martwić, nasze relacje ułożą sie :)

Napisano

Nie jesteś raczej nastawiona na zawieranie przyjaźni w pracy i podchodzisz do tego typu relacji w sposób formalny.

Tu zaznacza się twoje odosobnienie. Moim zdaniem nie do końca integrowałaś się z grupą. Nie robiłaś nic żeby zacieśnić kontakty koleżeńskie ze współpracownikami.

Problemem jest to, że się odcinasz. Nie dajesz sobie ani innym szansy na poznanie, nawiązanie relacji. Odpuszczasz sobie.

Powinnaś pozwolić sobie na spontaniczność, wykazać się inicjatywą i uwierzyć w siebie.

Dostaniesz szansę od losu.

Relacje ułożą się poprawnie. Możesz liczyć na harmonie w kontaktach ze współpracownikami i dobrą atmosferę w miejscu pracy.

powodzenia

• Lubię to! 1
Napisano

Teraźniejszość: Sprawiedliwość - jesteś zdystansowana, nie chcesz z nikim zawierać przyjaźni, przychodzisz tam do pracy

Przeszłość: Wisielec - widać, że chyba w przeszłości miałaś kłopoty w relacjach w pracy, byłaś dosłownie zawieszona, nie integrowałaś się z nikim

Źródło problemu: 10 mieczy - nawet nie próbujesz nawiązać relacji, jesteś z góry na "nie", może kiedyś w pracy, ktoś mocno Cię zranił?

Rada: Rydwan - Rydwan radzi, abyś się otworzyła, była bardziej naturalna, spontaniczna

Co nieuniknione: As monet - będziesz miała wiele okazji, aby nawiązać kontakt z ludźmi

Wynik: Umiarkowanie - relacje będą jak najbardziej pozytywne:-)

Powodzenia!

• Lubię to! 1
Gość Euterpe
Napisano

podejmujesz decyzję, jak postąpić/postępować w stosunku do tych ludzi, chciałabyś być sprawiedliwa w ich traktowaniu

sprawiedliwość do chłodna karta, więc podchodzisz do tego z dystansem, myślisz trzeźwo, nie angażujesz się uczuciowo i emocjonalnie

wcześniej chyba nie miałaś z nimi (z tymi konkretnymi ludźmi) kontaktu

za dużo kalkulujesz

może przechodzą Ci przez głowę pesymistyczne wizje

nie znasz tych osób

sama siebie dobijasz rozmyśleniami?

odjechać od 10 mieczy jak najdalej :) Co ma być, to będzie, a więc nie przejmować się na zapas tylko iść za ciosem

szansa na poznanie nowych ludzi

może podwyżka

as denarów kiedyś komuś (mnie czy innej osóbce) pokazał koło od samochodu, a więc jazdy

dowartościowanie się

większy zarobek

raczej nie będzie ani chłodno, ani gorąco

tak sobie...

przez pewien czas powinnaś być spokojna

umiarkowanie to też zrównoważone działania, ale też nie takie bezwzględne jak przy karcie Sprawiedliwość

odpuścisz trochę

Napisano

Dziękuje dziewczyny, troszkę mnie uspokoiłyście :bukiet:. Martwić się bardzo nie mam co, bo jedna osoba, która mi się nie spodobała została oddelegowana do innego miasta :) Teraz najważniejsze żeby złapać wspólny język i jakoś pójdzie :) A co do przeszłości, to tak nie integrowałam się z ludźmi, bo trafiałam na starsze towarzystwo, tylko z jednej pracy mam fajne koleżanki, bo to było callcenter i wszyscy byliśmy w jednym wieku :D As monet mógł pokazać fakt, że ta praca jest bardzo dobrze płatna :)

Dziękuję Wam raz jeszcze :bukiet: