Skocz do zawartości

Gimnazjum

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Mój syn kończy już podstawówkę i idzie do gimnazjum. Zapisałam go do 3 gimnazjów i ciekawa jestem, do którego będzie chodził:). Karty koleżanki ;)

Gimnazjum nr 1 Sąd Kapłanka tę szkołę dobrze znam, albowiem chodziłam tu do ogólniaka, stąd karta Sądu. Żeby się tu dostać musi napisać jeszcze egzamin z języka angielskiego, karta Kapłanki zakrywa chyba tajemnicę

Gimnazjum nr 2 Paź monet i Moc - na tym jemu najbardziej zależy, mi również mimo iż ma najbardziej nieciekawe położenie, obawiam się, że będzie musiał mieć jeszcze jakiś egzamin, czy coś w tym stylu, może bedę musiała tam się wybrać, sama nie wiem

Gimnazjum Nr 16 Słońce i Rydwan to jest najbardziej pewne, bo rejonowe i tu jak widać problemu nie będzie, ale karta Rydwanu sugeruje,ze chyba syn z tej szkoły zrezygnuje

Napisano

Gimnazjum 1 ...Kapłanka moze symbolizowac Ciebie, i być moze Twoja chęc kontynuacji tradycji :P

Waham sie miedzy 2 - 16. Gim nr 2 ..no własnie marzenie chłopaka ( paż) i chyba uda mu sie zrealizowac je ( Moc)

GIm 16...pisalaś ze jest w rejonie...moze własnie stąd ta beztroska w Słońcu i szybkośc w Rydwanie.

Myślę ze jesli mu sie nie uda z 2 to pójdzie do 16.

• Lubię to! 1
Napisano

Zdecydowanie II gimnazjum. Młody się dużo nauczy i docelowo do tego zmierza w mocy. III pokazuje mi odpuszczenie z jego strony w rydwanie, a I- które Ty sygnujesz (Kapłanka)

• Lubię to! 1
Napisano

Dostanie się do 3 i 2. Zrezygnuje z 3, jak tylko objawią się wyniki 2 i moim zdaniem to tam będzie chodził (wnoszę po Giermku). Co do 1... Nie wydaje mi się, Kapłanka kojarzy mi się mimo wszystko nie tyle z tajemnicą, co z Tobą i jakimś sentymentem, zwłaszcza tam obok tego Sądu.

• Lubię to! 1
Napisano

Wydaje mi się,że w opcji nr 1 będzie miał najwięcej kolegów (sąd)...ale z nauką de faco będzie najlepiej w 3

• Maestro
Napisano

Dam znać w lipcu, jak już ogłoszą listy przyjętych uczniów.

• Maestro
Napisano
Moim zdaniem gimnazjum nr 2.

Na tym nam obojgu zależy. Szkoła zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, poza tym będzie tam trochę kolegów mojego dziecka, no i przede wszystkim drugim językiem będzie j.hiszpański (zapisałam go do klas o profilu językowym, bo nauka języka bardzo dobrze mu idzie, na teście gimnazjalnym miał z j.angielskiego 95% pkt.), w pozostałych niemiecki lub ew. francuski.

Napisano
Na tym nam obojgu zależy. Szkoła zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, poza tym będzie tam trochę kolegów mojego dziecka, no i przede wszystkim drugim językiem będzie j.hiszpański (zapisałam go do klas o profilu językowym, bo nauka języka bardzo dobrze mu idzie, na teście gimnazjalnym miał z j.angielskiego 95% pkt.), w pozostałych niemiecki lub ew. francuski.

ekstra!

ja bym go tutaj zdecydowanie widziała - masz pazia monet, który lubi się uczyć, więc widzisz, tu powinno mu iść dobrze, a Moc tylko podkreśla, że będzie się tam bardzo dobrze czuć, będzie mógł wykorzystać swoje wszystkie atuty.

Napisano

gimnazjum nr 1 - nie. Nie bedziesz do końca przekonana, jakieś niejasności.

gimnazjum nr 2 - tak. Jest świetna karta pazia monet - systematyczna nauka i chęć do niej.

gimnazjum nr 3 - dostanie sie, ale rzeczywiscie może zrezygnować

• Lubię to! 1
Napisano

Gimnazjum nr 1 Sąd Kapłanka - jestem na nie

Gimnazjum nr 2 Paź monet i Moc - Najbardziej na tak

Gimnazjum Nr 16 Słońce i Rydwan - Mimo dobrych kart jestem na nie

• Lubię to! 1
Napisano

Gimnazjum nr 1- Sąd, Kapłanka - nauka w bólach, Kapłanka może oznaczać jakąś mentorkę, która go poprowadzi.

Gimnazjum nr 2- Paź monet, Moc - nauka przynosząca korzyści np. nagrody w konkursach, olimpiadach, tutaj będzie się uczył chętnie i podwyższał poprzeczkę

Gimnazjum Nr 16 - Słońce, Rydwan - dużo kolegów, zabawy, beztroski, wyjazdów ( może jakaś wymiana szkolna)

Stawiam na dwójkę bo tam jest największy rozwój dla dziecka.

Pozdrawiam.

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
  • Maestro
Napisano
Dostanie się do 3 i 2. Zrezygnuje z 3, jak tylko objawią się wyniki 2 i moim zdaniem to tam będzie chodził (wnoszę po Giermku). Co do 1... Nie wydaje mi się, Kapłanka kojarzy mi się mimo wszystko nie tyle z tajemnicą, co z Tobą i jakimś sentymentem, zwłaszcza tam obok tego Sądu.

WERYFIKACJA

Dostał się do Gimnazjum nr 2, tam gdzie był paź monet i Moc i rzeczywiście zrezygnowaliśmy z gimnazjum rejonowego dlatego udostępniłam odpowiedź Czarownicy jako najbardziej adekwatną,aczkolwiek większość z Was miała rację :) Bardzo dziękuję za pomoc w interpretacji :)