Maestro Inez2503 Napisano 10 Czerwca 2016 Maestro Napisano 10 Czerwca 2016 Mój syn kończy już podstawówkę i idzie do gimnazjum. Zapisałam go do 3 gimnazjów i ciekawa jestem, do którego będzie chodził. Karty koleżanki Gimnazjum nr 1 Sąd Kapłanka tę szkołę dobrze znam, albowiem chodziłam tu do ogólniaka, stąd karta Sądu. Żeby się tu dostać musi napisać jeszcze egzamin z języka angielskiego, karta Kapłanki zakrywa chyba tajemnicę Gimnazjum nr 2 Paź monet i Moc - na tym jemu najbardziej zależy, mi również mimo iż ma najbardziej nieciekawe położenie, obawiam się, że będzie musiał mieć jeszcze jakiś egzamin, czy coś w tym stylu, może bedę musiała tam się wybrać, sama nie wiem Gimnazjum Nr 16 Słońce i Rydwan to jest najbardziej pewne, bo rejonowe i tu jak widać problemu nie będzie, ale karta Rydwanu sugeruje,ze chyba syn z tej szkoły zrezygnuje Cytuj
Lena75 Napisano 10 Czerwca 2016 Napisano 10 Czerwca 2016 Gimnazjum 1 ...Kapłanka moze symbolizowac Ciebie, i być moze Twoja chęc kontynuacji tradycji Waham sie miedzy 2 - 16. Gim nr 2 ..no własnie marzenie chłopaka ( paż) i chyba uda mu sie zrealizowac je ( Moc) GIm 16...pisalaś ze jest w rejonie...moze własnie stąd ta beztroska w Słońcu i szybkośc w Rydwanie. Myślę ze jesli mu sie nie uda z 2 to pójdzie do 16. 1 Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 10 Czerwca 2016 Napisano 10 Czerwca 2016 Zdecydowanie II gimnazjum. Młody się dużo nauczy i docelowo do tego zmierza w mocy. III pokazuje mi odpuszczenie z jego strony w rydwanie, a I- które Ty sygnujesz (Kapłanka) 1 Cytuj
Czarownica Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Dostanie się do 3 i 2. Zrezygnuje z 3, jak tylko objawią się wyniki 2 i moim zdaniem to tam będzie chodził (wnoszę po Giermku). Co do 1... Nie wydaje mi się, Kapłanka kojarzy mi się mimo wszystko nie tyle z tajemnicą, co z Tobą i jakimś sentymentem, zwłaszcza tam obok tego Sądu. 1 Cytuj
Davisa Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Najlepiej czułby się w 16. I tam go kieruj. Cytuj
Arcan Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 Wydaje mi się,że w opcji nr 1 będzie miał najwięcej kolegów (sąd)...ale z nauką de faco będzie najlepiej w 3 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Maestro Napisano 12 Czerwca 2016 Dam znać w lipcu, jak już ogłoszą listy przyjętych uczniów. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Maestro Napisano 12 Czerwca 2016 Moim zdaniem gimnazjum nr 2. Na tym nam obojgu zależy. Szkoła zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, poza tym będzie tam trochę kolegów mojego dziecka, no i przede wszystkim drugim językiem będzie j.hiszpański (zapisałam go do klas o profilu językowym, bo nauka języka bardzo dobrze mu idzie, na teście gimnazjalnym miał z j.angielskiego 95% pkt.), w pozostałych niemiecki lub ew. francuski. Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 Na tym nam obojgu zależy. Szkoła zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, poza tym będzie tam trochę kolegów mojego dziecka, no i przede wszystkim drugim językiem będzie j.hiszpański (zapisałam go do klas o profilu językowym, bo nauka języka bardzo dobrze mu idzie, na teście gimnazjalnym miał z j.angielskiego 95% pkt.), w pozostałych niemiecki lub ew. francuski. ekstra! ja bym go tutaj zdecydowanie widziała - masz pazia monet, który lubi się uczyć, więc widzisz, tu powinno mu iść dobrze, a Moc tylko podkreśla, że będzie się tam bardzo dobrze czuć, będzie mógł wykorzystać swoje wszystkie atuty. Cytuj
emilr Napisano 18 Czerwca 2016 Napisano 18 Czerwca 2016 gimnazjum nr 1 - nie. Nie bedziesz do końca przekonana, jakieś niejasności. gimnazjum nr 2 - tak. Jest świetna karta pazia monet - systematyczna nauka i chęć do niej. gimnazjum nr 3 - dostanie sie, ale rzeczywiscie może zrezygnować 1 Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 18 Czerwca 2016 Napisano 18 Czerwca 2016 Gimnazjum nr 1 Sąd Kapłanka - jestem na nie Gimnazjum nr 2 Paź monet i Moc - Najbardziej na tak Gimnazjum Nr 16 Słońce i Rydwan - Mimo dobrych kart jestem na nie 1 Cytuj
silver Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Gimnazjum nr 1- Sąd, Kapłanka - nauka w bólach, Kapłanka może oznaczać jakąś mentorkę, która go poprowadzi. Gimnazjum nr 2- Paź monet, Moc - nauka przynosząca korzyści np. nagrody w konkursach, olimpiadach, tutaj będzie się uczył chętnie i podwyższał poprzeczkę Gimnazjum Nr 16 - Słońce, Rydwan - dużo kolegów, zabawy, beztroski, wyjazdów ( może jakaś wymiana szkolna) Stawiam na dwójkę bo tam jest największy rozwój dla dziecka. Pozdrawiam. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 1 Lipca 2016 Autor Maestro Napisano 1 Lipca 2016 Dostanie się do 3 i 2. Zrezygnuje z 3, jak tylko objawią się wyniki 2 i moim zdaniem to tam będzie chodził (wnoszę po Giermku). Co do 1... Nie wydaje mi się, Kapłanka kojarzy mi się mimo wszystko nie tyle z tajemnicą, co z Tobą i jakimś sentymentem, zwłaszcza tam obok tego Sądu. WERYFIKACJA Dostał się do Gimnazjum nr 2, tam gdzie był paź monet i Moc i rzeczywiście zrezygnowaliśmy z gimnazjum rejonowego dlatego udostępniłam odpowiedź Czarownicy jako najbardziej adekwatną,aczkolwiek większość z Was miała rację Bardzo dziękuję za pomoc w interpretacji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi