Skocz do zawartości

Sen o byłym chłopaku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry!

Chciałabym się z Wami podzielić moim snem i poprosić o wyjaśnienie jego znaczenia. Ta sprawa mąci mój spokój, jako że sen powtarza się już od jakiegoś czasu.

Dwa i pół roku temu mój chłopak, którego uważałam za miłość swojego życia, zostawił mnie. Przeżyłam to bardzo intensywnie, rok miałam praktycznie wyjęty z życia i dopiero teraz tak naprawdę dochodzę do siebie. Miałam już nadzieję, że ten etap za mną - znalazłam nową sympatię i pielęgnujemy to, co jest między nami i wszystko by było w porządku, gdyby nie te sny.

W snach pojawia się mój były chłopak - kochający, przytulający, rozmawiający ze mną ciepło, flirtujący. Wydawałoby się, że dopiero zaczynamy budować naszą relację. Martwię się tymi snami, bo czuję, że są one nie w porządku wobec obecnej miłości i czuję się, jakbym go podświadomie zdradzała. Dodam, że po rozstaniu widziałam się kilka razy z byłym chłopakiem i już wtedy wiedziałam, że powrót do dawnej relacji nie ma szans się udać i nawet nie chciałabym tego, bo wydarzenia w międzyczasie uczyniły nas już zupełnie innymi ludźmi niż byliśmy, będąc ze sobą.

Czy macie pomysł, co mogą oznaczać takie sny? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Moim zdaniem sen ani trochę nie jest symboliczny nawet jeśli się powtarza. Siedzi ci to " z tyłu głowy " ta myśl o tym że byliście razem. Podświadomość ci to pokazuje, normalna rzecz ;-)