Arcan Napisano 18 Czerwca 2016 Napisano 18 Czerwca 2016 Zaczęłam zamawiać rzeczy z Chin. Parę wpadło mi w oko... Chce zamówić kolejne produkty...Na zdjęciach oczywiście, wszystkie piękne i najwyższej jakości... Sprawdzam jak spodobają mi się zakupy.... Jaki będzie mój odbiór zakupionych rzeczy? 5 denarów, 5 kielichów, 4 miecze Dobrze,że nie zamówiłam większej ilości rzeczy...karty mówią,że rzeczy mogą być słabej jakości i będzie mi żal wydanej kasy...O ile w ogóle by doszły...:/ Cytuj
Gość SooYoung Napisano 18 Czerwca 2016 Napisano 18 Czerwca 2016 Będziesz długo czekać na odbiór - 4 miecze. Na Pw wyślę Ci info jak się nie naciąć na takich zakupach, może Ci pomoże Cytuj
Arcan Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Napisano 18 Czerwca 2016 czeka sie około 30 dni...wg strony Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 18 Czerwca 2016 Maestro Napisano 18 Czerwca 2016 Rozczarujesz się nimi, mogą być słabej jakości, albo..bo karty są przewrotne, tego dnia będziesz w wyjątkowo kiepskim nastroju, stąd brak radości z przesyłki Cytuj
Nattquise Napisano 18 Czerwca 2016 Napisano 18 Czerwca 2016 Naczekasz się na te rzeczy, a w dodatku nie będą tak piękne i bogate jak na zdjęciach, więc będziesz rozczarowana, ale też nie jakoś bardzo mocno. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 18 Czerwca 2016 Administrator Napisano 18 Czerwca 2016 Ponieważ tu pytasz nie o czas oczekiwania (o czas pytałaś w innym wątku) - więc nie odnoszę się do tego, tym bardziej, że dwa razy nie stawia się kart na to samo pytanie i nie dotyczą one tu czasu - tylko odnoszę się do meritum pytania: jaki będzie Twój odbiór zakupionych rzeczy. Produkty - rozczarujesz się, uznasz, że straciłaś kasę, ale to nauczy Cię byś na przyszłość była bardziej rzeczowa w kwestii zakupów a mniej emocjonalna. Inaczej mówiąc nie kupowała oczami, nie kierowała się opisami i zdjęciami, tylko rozumem Arachnea, jeśli to nie tajemnica, to podziel się publicznie wiedzą jak na takie zakupy nie naciąć się... Ja w Chinach kupuję tylko minerały i przez eBay, więc tam raczej nie ma rozczarowań - ale sieć to całkiem co innego i takie informacje mogą być bezcenne Cytuj
szarotka1 Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Będziesz rozczarowana, bo okaże się, że produkty okażą się niewarte uwagi i zakupu. Będą wyglądać tanio i pewnie po prostu rzucisz je w kąt. Cytuj
Arcan Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 Ponieważ tu pytasz nie o czas oczekiwania (o czas pytałaś w innym wątku) - więc nie odnoszę się do tego, tym bardziej, że dwa razy nie stawia się kart na to samo pytanie i nie dotyczą one tu czasu - tylko odnoszę się do meritum pytania: jaki będzie Twój odbiór zakupionych rzeczy.Produkty - rozczarujesz się, uznasz, że straciłaś kasę, ale to nauczy Cię byś na przyszłość była bardziej rzeczowa w kwestii zakupów a mniej emocjonalna. Inaczej mówiąc nie kupowała oczami, nie kierowała się opisami i zdjęciami, tylko rozumem Arachnea, jeśli to nie tajemnica, to podziel się publicznie wiedzą jak na takie zakupy nie naciąć się... Ja w Chinach kupuję tylko minerały i przez eBay, więc tam raczej nie ma rozczarowań - ale sieć to całkiem co innego i takie informacje mogą być bezcenne Ismer, zamówiłam jedną paczkę.. Teraz zastanawiam sie nad drugą...Zapaliło mi się czerwone światełko nad głową i postanowiłam to sprawdzić...Nie wiedziałam,że to dublowanie pytania https://www.wish.com/ Jestem zakochana w tej stronie... Oryginalne, inne, ciekawe, tanie... tylko brać! Na szczęście jest dużo zdjęć i można zobaczyć jak wyglądają na normalnym nie- photoshopowanym zdjęciu Cytuj
Administrator Ismer Napisano 19 Czerwca 2016 Administrator Napisano 19 Czerwca 2016 To nie jest dublowanie pytania, po prostu sądziłam, że to dotyczy tego samego zamówienia. Ale tam chyba też coś krzywo wyszło? A dodatkowo w tej sytuacji to ta 4 mieczy powiedziałaby mi jeszcze aby wstrzymać się / uspokoić z kolejnymi zakupami, póki nie przyjdzie pierwsze zamówienie No i jeśli pytasz o czas przy takim zamówieniu, którego normalna realizacja trwa do miesiąca, to ten miesiąc jest graniczny - jeśli pojawią się karty opóźniające to będzie po terminie a jeśli przyspieszające to przed, nawet sporo przed. Z praktyki wiem, że paczki z Chin, nawet przy standardzie 30 dni i zwykłą pocztą (nie lotniczą) mogą iść krócej, nawet 10 dni zamiast 30. Cytuj
Iwka78 Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Ismer, jak masz sprawdzonych dostawców materiałów to ja poproszę o namiar;) Co do kart, to też raczej bym widziała rozczarowanie. Chociaż karty potrafią byc przewrotne i mogły tylko twoje nastawienie pokazać. 4 mieczy często mi pokazuje nie tyle co opóźnienie, ale rozmyslanie, rozkminianie itp. Cytuj
Arcan Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 Ismer, to z jakiej strony zamawiasz? P.S. widzę,że mamy tutaj dużo Chino-maniaczek:D Cytuj
Administrator Ismer Napisano 19 Czerwca 2016 Administrator Napisano 19 Czerwca 2016 Arcan, ja zamawiam minerały, więc korzystam z eBay, tam na ogół nie czarują, foto jest real a reklamacje załatwiają od ręki Cytuj
Gość SooYoung Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Arachnea, jeśli to nie tajemnica, to podziel się publicznie wiedzą jak na takie zakupy nie naciąć się... Ja w Chinach kupuję tylko minerały i przez eBay, więc tam raczej nie ma rozczarowań - ale sieć to całkiem co innego i takie informacje mogą być bezcenne Ismer nie wiedziałam czy mogę tutaj podać link, bo jeśli nie można to poproszę usuń linki Ja się wspierałam tym - Jak kupować z Chin? Instrukcja dla początkujących | Aniamaluje Już się zorientowałam że jeśli chodzi o kosmetyki, czy różne olejki, eliksiry, to trzeba sprawdzić jakie są w nich składnik, bo potrafią być bardzo alergizujące. Sami Chińczycy kupują tylko kosmetyki z Korei i Japonii. Trzeba przyznać ze Koreańskie kosmetyki są bardzo dobre. Świetny blog o kosmetykach z Azji (głównie z Korei) -> Azjatycki Cukier Tu można samemu sprawdzić -> Azjatycki Bazar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi