Skocz do zawartości

Zadowolenie z produktów

Arcan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczęłam zamawiać rzeczy z Chin. Parę wpadło mi w oko... Chce zamówić kolejne produkty...Na zdjęciach oczywiście, wszystkie piękne i najwyższej jakości... Sprawdzam jak spodobają mi się zakupy....

Jaki będzie mój odbiór zakupionych rzeczy?

5 denarów, 5 kielichów, 4 miecze

Dobrze,że nie zamówiłam większej ilości rzeczy...karty mówią,że rzeczy mogą być słabej jakości i będzie mi żal wydanej kasy...O ile w ogóle by doszły...:/

Gość SooYoung
Napisano

Będziesz długo czekać na odbiór - 4 miecze.

Na Pw wyślę Ci info jak się nie naciąć na takich zakupach, może Ci pomoże :)

• Maestro
Napisano

Rozczarujesz się nimi, mogą być słabej jakości, albo..bo karty są przewrotne, tego dnia będziesz w wyjątkowo kiepskim nastroju, stąd brak radości z przesyłki ;)

Napisano

Naczekasz się na te rzeczy, a w dodatku nie będą tak piękne i bogate jak na zdjęciach, więc będziesz rozczarowana, ale też nie jakoś bardzo mocno.

• Administrator
Napisano

Ponieważ tu pytasz nie o czas oczekiwania (o czas pytałaś w innym wątku) - więc nie odnoszę się do tego, tym bardziej, że dwa razy nie stawia się kart na to samo pytanie i nie dotyczą one tu czasu - tylko odnoszę się do meritum pytania: jaki będzie Twój odbiór zakupionych rzeczy.

Produkty - rozczarujesz się, uznasz, że straciłaś kasę, ale to nauczy Cię byś na przyszłość była bardziej rzeczowa w kwestii zakupów a mniej emocjonalna. Inaczej mówiąc nie kupowała oczami, nie kierowała się opisami i zdjęciami, tylko rozumem ;)

Arachnea, jeśli to nie tajemnica, to podziel się publicznie wiedzą jak na takie zakupy nie naciąć się...

Ja w Chinach kupuję tylko minerały i przez eBay, więc tam raczej nie ma rozczarowań - ale sieć to całkiem co innego i takie informacje mogą być bezcenne :biggrin:

Napisano

Będziesz rozczarowana, bo okaże się, że produkty okażą się niewarte uwagi i zakupu. Będą wyglądać tanio i pewnie po prostu rzucisz je w kąt.

Napisano
Ponieważ tu pytasz nie o czas oczekiwania (o czas pytałaś w innym wątku) - więc nie odnoszę się do tego, tym bardziej, że dwa razy nie stawia się kart na to samo pytanie i nie dotyczą one tu czasu - tylko odnoszę się do meritum pytania: jaki będzie Twój odbiór zakupionych rzeczy.

Produkty - rozczarujesz się, uznasz, że straciłaś kasę, ale to nauczy Cię byś na przyszłość była bardziej rzeczowa w kwestii zakupów a mniej emocjonalna. Inaczej mówiąc nie kupowała oczami, nie kierowała się opisami i zdjęciami, tylko rozumem ;)

Arachnea, jeśli to nie tajemnica, to podziel się publicznie wiedzą jak na takie zakupy nie naciąć się...

Ja w Chinach kupuję tylko minerały i przez eBay, więc tam raczej nie ma rozczarowań - ale sieć to całkiem co innego i takie informacje mogą być bezcenne :biggrin:

Ismer, zamówiłam jedną paczkę.. Teraz zastanawiam sie nad drugą...Zapaliło mi się czerwone światełko nad głową i postanowiłam to sprawdzić...Nie wiedziałam,że to dublowanie pytania :o

https://www.wish.com/ Jestem zakochana w tej stronie... Oryginalne, inne, ciekawe, tanie... tylko brać! Na szczęście jest dużo zdjęć i można zobaczyć jak wyglądają na normalnym nie- photoshopowanym zdjęciu

• Administrator
Napisano

To nie jest dublowanie pytania, po prostu sądziłam, że to dotyczy tego samego zamówienia. Ale tam chyba też coś krzywo wyszło?

A dodatkowo w tej sytuacji to ta 4 mieczy powiedziałaby mi jeszcze aby wstrzymać się / uspokoić ;) z kolejnymi zakupami, póki nie przyjdzie pierwsze zamówienie :)

No i jeśli pytasz o czas przy takim zamówieniu, którego normalna realizacja trwa do miesiąca, to ten miesiąc jest graniczny - jeśli pojawią się karty opóźniające to będzie po terminie a jeśli przyspieszające to przed, nawet sporo przed.

Z praktyki wiem, że paczki z Chin, nawet przy standardzie 30 dni i zwykłą pocztą (nie lotniczą) mogą iść krócej, nawet 10 dni zamiast 30.

Napisano

Ismer, jak masz sprawdzonych dostawców materiałów to ja poproszę o namiar;)

Co do kart, to też raczej bym widziała rozczarowanie. Chociaż karty potrafią byc przewrotne i mogły tylko twoje nastawienie pokazać. 4 mieczy często mi pokazuje nie tyle co opóźnienie, ale rozmyslanie, rozkminianie itp.

Napisano

Ismer, to z jakiej strony zamawiasz?:D

P.S. widzę,że mamy tutaj dużo Chino-maniaczek:D

• Administrator
Napisano

Arcan, ja zamawiam minerały, więc korzystam z eBay, tam na ogół nie czarują, foto jest real a reklamacje załatwiają od ręki :)

Gość SooYoung
Napisano

Ismer nie wiedziałam czy mogę tutaj podać link, bo jeśli nie można to poproszę usuń linki

Ja się wspierałam tym - Jak kupować z Chin? Instrukcja dla początkujących :) | Aniamaluje

Już się zorientowałam że jeśli chodzi o kosmetyki, czy różne olejki, eliksiry, to trzeba sprawdzić jakie są w nich składnik, bo potrafią być bardzo alergizujące. Sami Chińczycy kupują tylko kosmetyki z Korei i Japonii. Trzeba przyznać ze Koreańskie kosmetyki są bardzo dobre.

Świetny blog o kosmetykach z Azji (głównie z Korei) -> Azjatycki Cukier

Tu można samemu sprawdzić -> Azjatycki Bazar