Skocz do zawartości

praca

Gość Jaglanka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jaglanka
Napisano (edytowane)

Czy dostanę tą pracę do 3 m-cy?

7 kielichów, 5 denarów, as buław, 6 kielichów

Dziwne karty, ale wiem już że ta rekrutacja może się ciągnąć, co do samej rozmowy dostałam informację, że odbędzie się dopiero za 2 tygodnie. Moja interpretacja: najpierw na nie a potem ktoś zmieni zdanie na tak, lub druga opcja: inna praca.

Proszę o Wasze interpretacje.

Edytowane przez Jaglanka
Napisano

Ja bym powiedziała,że może byc kilku kandydatów na tą pracę i będą musieli wybierac. Wydaje mi się,że możesz dostac tą pracę i chyba sie ucieszysz i będziesz pełna zapału, ale jednak nie będzie to ,to czego się spodziewasz, nie będziesz zadowolona.

Gość ThePhoenix
Napisano

Ja bym raczej sie sklaniala do tego ze dostaniesz cos innego w czyms co juz wczesniej robilas.

• Maestro
Napisano

Tej pracy nie otrzymasz, ale wrócisz do tego co robiłaś.

Napisano

nie dostaniesz tej pracy, ale w przyszłości jawi się nowa szansa. Może w miejscu w którym juz byłaś, składałas wcześciej papiery bądź w miejscu które już znasz.

Gość Jaglanka
Napisano (edytowane)

To jest praca w czymś co już wcześniej robiłam. No ale nie wiadomo właśnie co te 6 kielichów mają konkretnie na myśli. W każdym razie zweryfikuję na pewną tą pracę max do 3 m-cy.

Dziękuję bardzo za interpretacje.

Edytowane przez Jaglanka
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Myślę, że może byc na to szansa. Moze jakis wplyw bedzie ze strony rodziny czy znajomych na kadrę...jest taka możliwość?

Gość Jaglanka
Napisano

Rodziny nie, ale jakiś wpływ kogoś może (teoretycznie) być.

Napisano

Ta 7 kielichów i 5 denarów kompletnie nic niezapowiadające, ale coś się może nagle odwrócić w Twoją stronę..i jeśli piszesz, że to coś, co już kiedyś robiłaś :okok:

Napisano

7 kielichów - Twoje łudzenia, marzenia, żeby dostać tę pracę. Na nich się skończy, bo 5 monet to nie jest dobrze rokująca karta,

as buław to krok w tym kierunku - cv/rozmowa która pójdzie w zapominienie (6 kielichów).

:(

Napisano

Moim zdaniem pomimo starań (as bulaw) żeby polepszyć swoja sytuację zawodową (5 denarow) wszystko pozostanie po staremu (6 kielichow). Raczej akurat tej pracy chyba nie dostaniesz.

Gość Euterpe
Napisano

Czy dostanę tą pracę do 3 m-cy? 7 kielichów, 5 denarów, as buław, 6 kielichów

jeżeli to marzenie nie ma realnych podstaw, tej pracy raczej do trzech miesięcy nie będzie

7 kielichów to spełnienie marzeń, o ile ma ono odpowiednie fundamenty

5 denarów - karta ubóstwa

as buław - zapał, inicjatywa, aktywność

6 kielichów - podarek, szczęście

widzę to tak:

marzysz (7 kielichów) o polepszeniu swojego bytu (5 denarów + as buław + 6 pucharów). Niestety, na tym morze się skończyć.

Gość Jaglanka
Napisano

Tak, ta praca to na dziś dzień tzw. spełnienie marzeń, dlatego o nią w ogóle zapytałam. Marzenie ma realne podstawy bo idę na rozmowę i spełniam 90% wymagań. Także 7 kielichów mówi o samym charakterze pracy. No ale oczywiście zobaczymy, bo wiadomo - zawsze może byś ktoś lepszy lub bardziej się ogólnie spodobać rekrutującemu ;)

Gość Jaglanka
Napisano

Na razie po rozmowie rekrutacyjnej mogę powiedzieć tyle, że to ja się rozczarowałam (czyli jednak 7 kieli na rozczarowanie standard ;) ) warunkami rzeczywistymi w stosunku do tych, które były ujęte w ogłoszeniu o pracę. Wyszło na to, że zamiast jednego stanowiska jest to pakiet trzech stanowisk w jednym etacie - także kasa mała w zamian za to czego oczekują (5 denarów) i sprawa taka, że nie wiadomo czy by się to obrobiło w 24h. Powiedziałam o swoich obiekcjach i mają się zastanowić, przemyśleć sprawę choć niby mówili, że są zainteresowani moją kandydaturą. Także, tak czy owak karty nie gadały od rzeczy.

Napisano

to całkiem możliwe, że wrócisz tam tzn. odezwą się i bedziecie rozmawiac o nowych warunkach umowy

Gość Jaglanka
Napisano (edytowane)

No zobaczymy co z tego wyjdzie i czy. Bo oni na razie ze swoimi warunkami szukają póki co tak trochę gruszek na wierzbie - obiektywnie - bo branżę już trochę znam i specyfikę pracy.

Edytowane przez Jaglanka
Napisano

Ta praca, o którą aktualnie się ubiegasz nie jest dla Ciebie i raczej po tych kartach nie widzę, żebyś mogła ją dostać. Większe szanse masz w miejscu gdzie już pracowałaś lub branży którą lepiej znasz. Powodzenia:)

Gość Jaglanka
Napisano

Miejsca wprost, w których już pracowałam odpadają na 99,9% ;) a tą branżę znam najlepiej ze wszystkich, pracowałam w niej zdecydowaną większość mojego czasu zawodowego jak dotąd.

Ale dziękuję za interpretację.

Napisano
Ale dziękuję za interpretację.

Bardzo proszę i czekam na weryfikację:)

Gość Jaglanka
Napisano

Ja też hehe ;) Ale może się ona przeciągnąć, bo to generalnie jest sprawa dopiero rozkręcana.

Napisano

Ja mysle ze ta sytuacje pokazały wlasnie 7kielichow twoje marzenia 5denarow rozczarowanie i teraz albo oni zaproponuja ci inne warunki i dadza szanse As buław i postanowisz tam wrocic 6pucharow albo pojawi sie cos nowego co bedzie mialo jakis zwiazek z tym co juz robilas.

Gość Jaglanka
Napisano (edytowane)

Dziwne karty, ale wiem już że ta rekrutacja może się ciągnąć, co do samej rozmowy dostałam informację, że odbędzie się dopiero za 2 tygodnie. Moja interpretacja: najpierw na nie a potem ktoś zmieni zdanie na tak, lub druga opcja: inna praca.

WERYFIKACJA:

No i niestety nie dostałam tej pracy. Zadzwonili, że na dzień dzisiejszy nie widzą możliwości zatrudnienia ale dzwonią osobiście bo nie chcą tracić kontaktu, że być może na przyszłość będą mogli mi coś zaproponować - w związku z tym, że ta lokalizacja dopiero będzie rozpoczynać działalność. Także as buł + 6 kielichów zdaje się to właśnie pokazały jako efekt końcowy.

Dziękuję wszystkim za interpretacje.

Edytowane przez Jaglanka