Skocz do zawartości

Król karo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anhana
Napisano

Na pytanie co mi najbardziej szkodzi ?

I czego muszę się pozbyć? (To pytanie zadałam w kontekście związków) Wypada mi król karo, co to oznacza?

Mnie się król karo kojarzy z czymś kosztownym, z kimś kto ma ustalone zasady, ale one są właściwe, kompletnie nie rozumiem tej karty na te pytania.

• Administrator
Napisano

Ale on Ci raz wypadł, czy tak jak mówisz - wypada, czyli często się pojawia w tym i podobnych pytaniach?

A to o co teraz zapytałaś o są dwa oddzielne pytania, czy tak?

Gość anhana
Napisano

Wypadł mi dwa razy. Najpierw na pytanie "Co mi najbardziej szkodzi" To było w takim rozkładzie powiedźmy samo poznawczym.

A później zrobiłam rozkład dotyczący sfery związkowej, i tam było pytanie "czego muszę się pozbyć?" I znowu król karo

• Administrator
Napisano (edytowane)

To w takim wypadku - jeśli to był rozkład na jedną kartę, która ma udzielić odpowiedzi i jest to Król karo - bierzesz pod uwagę negatywy związane z tym Królem.

Na przykład zasady - mogą być właściwe, ale zasady bywają również sztywne i/ lub jesteś za mocno do czegoś przywiązana, czegoś się niepotrzebnie trzymasz. I nie są to "zasady właściwe" (np. nie kłam, nie kradnij i tym podobne - bo one są dobre) tylko zasady niewłaściwe - np. jakieś błędne / niewłaściwe podejście do czegoś / kogoś, jakaś tradycja, której niepotrzebnie się trzymasz (z różnych powodów), jakieś wspomnienia przykre (kotwice psychiczne, mentalne), które Cię blokują i nie pozwalają ruszyć z miejsca.

Negatywizmy Króla to też wyrachowanie, kalkulacja, nielojalność / zdrajca, nieprzychylność (z czyjejś strony dla pytającego ale także odwrotnie), zbytnie ryzykanctwo (tam gdzie w sprawie są elementy ryzyka, gry), zbytni formalizm i bezduszność (obojętność) - no widzisz, że każdemu można łatkę przypiąć ;P

Niektórzy szukają partnera majętnego, ze stanowiskiem - nieważne kto to, byle miał pełny trzos... na astro widziałam horoskop kogoś, dla kogo liczy się to właśnie.

A jeśli kojarzy Ci się z czymś kosztownym - no to nie szalej z wydatkami, bo ujrzenie dna w szkatule jest przykrym przeżyciem :D

Jeśli kart nie odwracasz to przy tego typu pytaniach patrzy się właśnie na te gorsze strony, nie na dobro, bo nie tego dobra masz się pozbywać i nie to dobro Ci szkodzi tylko negatywy, których dana karta jest sygnifikacją.

A dopiero przy kartach towarzyszących bierze się pod lupę związek innej karty / kart z Królem.

Edytowane przez Ismer
Gość anhana
Napisano
To w takim wypadku - jeśli to był rozkład na jedną kartę, która ma udzielić odpowiedzi i jest to Król karo - bierzesz pod uwagę negatywy związane z tym Królem.

Na przykład zasady - mogą być właściwe, ale zasady bywają również sztywne i/ lub jesteś za mocno do czegoś przywiązana, czegoś się niepotrzebnie trzymasz. I nie są to "zasady właściwe" (np. nie kłam, nie kradnij i tym podobne - bo one są dobre) tylko zasady niewłaściwe - np. jakieś błędne / niewłaściwe podejście do czegoś / kogoś, jakaś tradycja, której niepotrzebnie się trzymasz (z różnych powodów), jakieś wspomnienia przykre (kotwice psychiczne, mentalne), które Cię blokują i nie pozwalają ruszyć z miejsca.

Dobra tu się odnalazłam, tylko, że to mi nadal nie mówi o jakie konkretnie zasady chodzi :P

• Administrator
Napisano

No to... no to wejrzyj w siebie - tylko Ty możesz na to odpowiedzieć co to może być, nie ja i nie Król karo ;P

Może po prostu czegoś niepotrzebnie się trzymasz (np. podchodzisz do czegoś tak a nie inaczej) i nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo dla Ciebie jest to oczywiste, ale to nie znaczy, iż jest dobre dla Ciebie.

Gość anhana
Napisano

O nie! Ile można w siebie zaglądać, już to cały rok robię :P

• Administrator
Napisano

ile? niewiele - jedynie całe życie :D