Skocz do zawartości

Czy związek jest wart kontynuowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, stawiałam tarota dla siostry, która zmienia miejsce zamieszkania i chciała wiedzieć, czy warto kontynuować znajomość z facetem na odległość.

Postawiłam rozkład z 3 kart:

1. jej podejście - 10 pucharów -chciałaby zbudować poważny związek, myśli o przyszłości z nim. Z drugiej strony się boi, bo wydaje jej się że nie warto się angażować, skoro ostatni związek zakończył się, a wydawał się być tym ostatnim.

2. jego podejście - 8 kijów- on także czuje się gotowy na związek i zobowiązania ale nie jest pewien czy ona jest na to gotowa

3. przyszłość związku - Król Mieczy - wokół związku panuje antmosfera niezdecydowania, nadmiernego analizowania. Powinni podejść do wszystkiego logicznie, nie kierować się emocjami.

Ten Król mieczy mnie zastanawia, zawsze mam problem z kartami dworskimi. Nie wydaje mi się, żeby reprezentował mężczyznę o którego pytam, bo ten jest spod znaku Barana, dodatkowo jest czułym romantykiem. W życiu mojej siostry nie ma teraz innych facetów. Proszę o pomoc, co wy myślicie?

Edytowane przez dancing.rain
Napisano

1. jej podejście - 10 pucharów

Wygląda na to, że siostra dużo sobie po tej znajomości obiecuje. Chciałaby żeby to był związek stały i poważny a mężczyzna tym jedynym na życie.Jest emocjonalnie bardzo zaangażowana.

2. jego podejście - 8 kijów

Wydaj mi się, że on jest nastawiony bardziej na taką znajomość nazwałabym ją "korespondencyjną", czyli smsy, rozmowy telefoniczne, e-maile. Tak jakby bardziej brał pod uwagę romans a nie stały związek. Niewątpliwie coś się w nim zapaliło ale według mnie to jeszcze nie "to". Chociaż pan niewątpliwie działa, stara się.

3. przyszłość związku - Król Mieczy

Król Mieczy to karta, która według mnie raczej nie wróży najlepiej jeśli chodzi o sferę uczuć. To emocjonalny chłód, powściągliwość , dystans i zepchnięcie uczuć na dalszy plan.

Gość Jaglanka
Napisano

Moim zdaniem ten związek niestety się rozpadnie. Może właśnie przez odległość, bo pan nastawiony gównie fizycznie (na ten czas tak to wygląda) i niestety być może jak tego zabraknie to i pan się odsunie, zakończy znajomość.

Napisano

Ona czuje ze nie jest wart ten zwiazek i karty to potwierdzily