Skocz do zawartości

Opozycja Saturn-Jowisz w synastrii

Rekomendowane odpowiedzi

Gość paulab23
Napisano

HEj :) odnośnie synastrii.. jakie macie doświadczenie z opozycją saturna do jowisza w synastrii ?

Gość Jaglanka
Napisano

Kiepskie, niestety. Kon jowisz saturn i opozycja jowisz saturn to są jedne z najcięższych aspektów w synastrii - szczególnie dla zw. miłosnych/małżeńskich i biznesowych. To jest powolnie niszczone szczęście - najczęściej do ślubu nie dochodzi a jeśli jednak dojdzie to po iluś latach i tak powstaną takie kryzysy, które będzie ciężko przeskoczyć. Widywałam te aspekty w kilkuletnich związkach, w których z jakichś powodów nie dochodziło do ślubu, jedna ze stron np. zakochiwała się w kimś innym, gdy wydawało się że to będzie związek na całe życie. Albo w przypadku rozwodów po kilku latach od ślubu z powodu głównie czynników zew. wpływających na związek, na jego warstwę emocjonalną. Aspekty zabijające szczęście, odzierające całkowicie ze złudzeń.

Gość Jaglanka
Napisano (edytowane)

Ale w sensie, że mam Ci wrzucić linki z synastriami? Tego niestety nie zrobię, z różnych powodów - choćby dlatego, że nie mam na to zgody. No ale we wszystkich było z grubsza to co już napisałam powyżej.

Edytowane przez Jaglanka
  • Administrator
Napisano

Oj Paula... nawet nie chce Ci się pobuszować po tematach ;P

no może nie za wiele tu jest ale samo sedno takiego układu:

Jowisz do Saturna

Koniunkcja, opozycja = z przyczyn losowych nie dochodzi do ziszczenia planów. Nadzieje zawiedzione.

Sekstyl, trygon = trwałe serdeczne współżycie.

Koniunkcja, kwadratura i opozycja = z przyczyn niezależnych od partnerów nie dochodzi do zamierzonych kontaktów lub też zostaną one unicestwione z jakichś przyczyn.

http://www.ezoforum.pl/astrologia-porownawcza-synastry/90596-l-szuman-astrologia-porownawcza.html

• Lubię to! 3
Gość paulab23
Napisano

Pobuszowałam, ale chciałam usłyszeć również Waszej opini !!

Ismer ty dla mnie jestes jak L.Szuman :D

• Administrator
Napisano

No to mnie zamordowałaś :D

Nie dość, że Leszek Szuman opuścił nasz wymiar, to jeśli ja jestem jak on, to znaczy

a) jestem dinozaurem i

B) stoję w miejscu bez możliwości dalszego rozwoju

Nie ma co, jestem ugotowana :hahaha:

Gość paulab23
Napisano
No to mnie zamordowałaś :D

Nie dość, że Leszek Szuman opuścił nasz wymiar, to jeśli ja jestem jak on, to znaczy

a) jestem dinozaurem i

B) stoję w miejscu bez możliwości dalszego rozwoju

Nie ma co, jestem ugotowana :hahaha:

Przecież wiesz, że nie o to mi chodziło !!!

• Administrator
Napisano

Wiem, ale małpa jestem :D