Skocz do zawartości

czy dostane zwrot moich rzeczy?

Nikolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy dostane zwrot moich rzeczy?

Zamierzam wyprowadzic sie od mojej eks. nie moge zabrac wszystkich moich rzeczy ze wzgledu na odleglosc miasta do ktorego wracam.Sytuacja pomiedzy nami jest bardzo napieta, moja eks jest bardzo bojowo nastawiona do mnie.CZY zwroci mi ona moje osobiste rzeczy ktore zostawie u niej w domu?

10 mieczy, krol bulaw, 4 mieczy

Odetnie sie odemnie moja eks, widze jakas izolacje , nie wiem jak to zinterpretowac, czy urwie ze mna kontakt i moge zapomniec o jej dobrej wolii checi oddania mi moich rzeczy.

• Administrator
Napisano

Nie będzie skłonna do zwrotu, przynajmniej nie z własnej woli.

Wyjściem z takiej sytuacji jest podjęcie kroków prawnych (4 mieczy - m.in przepisy, kodeksy), więc może spisz swoje rzeczy w obecności jakiegoś kolegi, żeby był świadek i jak ex nie będzie chciała Ci ich oddać to przemów jej do rozumu argumentem prawnym.

Gorzej jak Twoje rzeczy po prostu wyrzuci, żeby uporządkować po Tobie i mieć spokój.

Napisano

Moim zdaniem te rzeczy mogą zostać zniszczone(10 mieczy) pod wpływem silnych emocji(Król Buław) tak, że nie będą się za bardzo nadawać do czegokolwiek( 4 mieczy).

Napisano

Obawiam się że, Ci ich nie zwróci. X mieczy na wstępie stanowi o końcu, etap jest zamknięty dla obu stron. Rzeczy Ci nie odda, mam wrażenie że, gdzieś je schowa-utrudni Ci do nich dostęp,trakując to niejako jako karę. Zapytaj może, jakie kroki powinieneś przedsięwziąć by ww. rzeczy odzyskać.

Napisano

Jeżeli będziesz działał silnie i pewnie siebie jak Król Kijów to je odzyskasz... nie wiem czy w stanie używalności, ale otrzymasz... w tych 10 mieczach,żeby ona nie wpadła pomysł na to,żeby je zniszczyć

a tak bez kart...Dlaczego Ty masz się prosić o zwrot rzeczy osobistych? Ona ma Ci je oddać.. jak stwierdzi,że nie, albo je zniszczy to jakaś wariatka...

Napisano

Oj, wg mnie niestety nie....

Z policją do niej i tyle ;) Porób zdjęcia, nagraj filmik co zostało u niej- tak żeby mieć dowód, bo będzie słowo przeciwko słowu

Gość Jaglanka
Napisano

Fakt, może niestety zniszczyć te rzeczy w ramach zemsty.

Napisano
Jeżeli będziesz działał silnie i pewnie siebie jak Król Kijów to je odzyskasz... nie wiem czy w stanie używalności, ale otrzymasz... w tych 10 mieczach,żeby ona nie wpadła pomysł na to,żeby je zniszczyć

a tak bez kart...Dlaczego Ty masz się prosić o zwrot rzeczy osobistych? Ona ma Ci je oddać.. jak stwierdzi,że nie, albo je zniszczy to jakaś wariatka...

To fakt Ina jest niezrownowazona emocjonalnie, furiatka i tak sie tex odgraza ze wyrzuci moje ubrania tego wlasnie sie obawiam

Napisano

To fakt Ina jest niezrownowazona emocjonalnie, furiatka i tak sie tex odgraza ze wyrzuci moje ubrania tego wlasnie sie obawiam

a ona wie,że niszczenie mienia jest karalne?

No niestety zniszczy je pewnie.. Zadziałaj jak Król Kijów, zadzwoń do niej i powiedz, że pójdziesz na policję ( i tak się nie zajmą sprawą paru zniszczonych koszulek, majtek etc, ale straszak może zadziałać)

• Administrator
Napisano

Na niezrównoważonych straszaki nie działają; jeśli dziewczyna działa pod wpływem emocji to najpierw robi, potem myśli.

Nikolas, czy Ty nie masz żadnego przyjaciela, kolegi, znajomego w tym mieście gdzie mieszkaliście?

Może mógłbyś u niego tymczasowo zostawić swoje ciuchy, po co masz zostawiać je u eks i potem się bujać? z kart wychodzi, że nie będzie skłonna ich oddać, ale jednocześnie one (karty ;) dają radę: skoro 10 Ci to zrujnuje, to Król - oddaj facetowi, a 4 dla osoby oznacza spokojne osobne miejsce (pobytu), odpoczynek na jakiś czas, a dla rzeczy innego rodzaju azyl, stąd myślę o koledze, żeby Ci je przez jakiś czas przechował, kiedy Ciebie w tym mieście już nie będzie a wrócisz po nie jak poukładasz swoje sprawy.

Napisano

Raczej je zniszczy albo wyrzuci niz będzie skłonna oddać

Gość Gwiazdka7
Napisano

Ta 10 mieczy na początku mówi że nie odda napewno. Wedlug nnie te rzeczy mogą zostać zniszczone poprostu lub wyrzucone .