Administrator Ismer Napisano 3 Lipca 2016 Administrator Napisano 3 Lipca 2016 Idziemy dziś na spotkanie w małym babskim gronie, spotykamy się z powodu pożegnania koleżanki z pracy; to znajomość luźna, choć lubię dziewczynę to nie utrzymywałyśmy ożywionych kontaktów, takie tam cześć, co słychać, trochę luźnych pogaduch i tyle. Zapytałam kart jak przebiegnie to spotkanie, a konkretnie w jakiej atmosferze, czy będzie fajnie, miło, swobodnie, pogadamy sobie o sobie czy też bardziej sztywno, oficjalnie itp. no i czy oprócz tego może coś jeszcze wartego uwagi / ciekawego się zadzieje. Tylko arkana małe (nie ciągnę AW na sprawy błahe) 6 mieczy - 5 mieczy - odwrócona 4 monet No i zgłupiałam, bo dla mnie to w 6 mieczy jest brak komunikacji, więc nie za bardzo mamy o czym gadać, nie ma wspólnych tematów, tzn. innych, ciekawszych niż obgadywanie współpracowników , a jak nie ma wspólnych to pozostają plotki (5 mieczy) no i przy tym nieprzewidziany (a raczej nadmierny) wydatek (może zaszaleję w knajpce?), którego będę potem żałować, uważając że zmarnowałam kasę na nieciekawe popołudnie. Czyli reasumując: spotkanie nie zapowiada się ciekawie będzie nudno i / lub będą plotki, a jedyne co warte będzie uwagi to późniejsza refleksja nad własną rozrzutnością Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Jakoś to średnio wygląda, nawet tak jakby to spotkanie miało zostać przełożone na inny termin. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 6 mieczy - 5 mieczy - odwrócona 4 monet 6 mieczy - czasami mówi też o podróżach, więc może oznaczać samo przemieszczanie z jednego miejsca w drugie 5 mieczy - zakończenie czegoś, dla mnie to karta wygranej walki, więc coś można raz na dobre uciąć albo osiągnąć 4 monet - to karta zamknięcia, ale tutaj jest odwrócona, a więc: otwartość, nie poskąpisz grosza, brak strachu o coś albo i tak: przemyślisz sprawę jeszcze raz (6 mieczy), dasz sobie spokój z negatywnym myśleniem (5 mieczy) i otworzysz się na nowe (odwrócona 4 monet). Oczywiście decyzja, co postanowisz, należy wyłącznie do Ciebie. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 3 Lipca 2016 Autor Administrator Napisano 3 Lipca 2016 @ Jupiterka: średnio pod jakim względem? nudno i przyziemnie? bo spotkanie nie jest odłożone, jeśli już coś w tym temacie - to było, bo miałyśmy spotkać się wczoraj, ale ta patelnia ostudziła nasze plany, za gorąco było na degustację napojów wyskokowych @ Euterpe przy 4 jest zagwózdka, bo dla mnie to odwrócenie oznacza nadmierny wydatek, ale właśnie tym samym nie skąpię grosza! czasami aż za bardzo sobie szaleję, jednak jak grosz pójdzie na zmarnowanie to żałuję wydatku. Przy czym "zmarnowanie", to w zasadzie rozczarowanie czymś co kupiłam i dotyczy rzeczy a nie konsumpcji artykułów spożywczych, więc zobaczymy, może żarcie będzie paskudne co do 6 no to jasne, że przemieszczę się, dlatego odnoszę to do samego spotkania, stąd wnoszę, że będzie nudno. a 5? tu raczej utnę znajomość- to może być, bo pewnie nie będziemy więcej się spotykać. Ale to do weryfki w czasie ustawowym; tak - za jakiś czas wrócę i odniosę się do tej koncepcji, a na razie - po spotkaniu - zweryfikuję to co się zadziała albo nie zadziało Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) @ Jupiterka: średnio pod jakim względem? nudno i przyziemnie? bo spotkanie nie jest odłożone, jeśli już coś w tym temacie - to było, bo miałyśmy spotkać się wczoraj, ale ta patelnia ostudziła nasze plany, za gorąco było na degustację napojów wyskokowych Hm, to naprawdę dziwne karty, może pokazały to co było Bo jak dla mnie to tak jakby go na ten czas, o który pytasz to miało nie być - 6 mieczy to jest często odwrót, odejście od tego o co się pyta (no chyba, żeby się miało daleką podróż do celu przed sobą to wtedy ją może oznaczać), 5 mieczy to dla mnie jakaś porażka, a 4 denarów to siedzenie na upie a nie wychodzenie z domu Choć inna sprawa, ze ja kart nie odwracam - także nie wiem czy odwrócone pogłębia problem czy jest jego zaprzeczeniem - czytałam o takiej i takiej wersji dlatego nie stosuję. Ale jeśli dojdzie do spotkania to z tych kart powiedziałabym - "porażka" i nudno/sztywno. Edytowane 3 Lipca 2016 przez Jaglanka Cytuj
szarotka1 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Coś się zmieni ( 6 mieczy) w zakresie relacji koleżeńskich. Ktoś dostanie po uszach albo też ktoś zachowa się w sposób niewłaściwy i tak czy inaczej zepsuje atmosferę spotkania. A ta 4 monet moim zdaniem może mówić również o tym, że wasze relacje się zmienią. Z drugiej strony może też być tak, że wasze rozmowy zdominuje temat odejścia koleżanki i zmian jakie w związku z tym nastąpią. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Lipca 2016 Maestro Napisano 3 Lipca 2016 Będziecie plotkować i obgadywać ludzi z pracy aż milo Cytuj
Arcan Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Jak dla mnie tragiczne karty.... 5 mieczy to masakra... Na Twoim miejscy zastanowiłabym sie czy iść... Mi nigdy 5 mieczy nie pokazało zwycięstwa, tylko przegraną i najgorsze świństwa Cytuj
Gość gość5 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 zgadzam się z Arcan- możesz mieć uczucie niesmaku bo sprawy wpłyna na tematy paskudne, a te 4 denary odwrócone moga pokazywać, ze podejdziesz do sprawy nieszablonowo, ktos moze Cie próbowac na cos naciagnąć......np. wypiłaś 3 piwka a bedą Ci wmawiać, ze 4 i takie tam- razem z tymi 6 mieczami tak jakoś mi się jawi.......... ale to tylko moje wizje......... Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 6 mieczy - 5 mieczy - odwrócona 4 monet Zapowiada się drętwo, jak na stypie. Na początek kłopotliwe milczenie, wracanie do starych spraw byleby ciążącą ciszę zburzyć. Poczujesz brak wspólnych tematów, ciężka atmosfere. Na tapetę wrócą stare kłótnie, nieporozumienia- nagle ktoś sobie przypomni o czymś i pociągnie temat. Zadowolona nie będziesz. Mam wrażenie że, zechcesz wcześniej urwać się spotkania. Cytuj
Grahanka Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 6 mieczy to właśnie to wyjście. Możesz mieć jakieś obawy. Jak bedzie? Zdecydujesz się wyruszyć, to pewnie przełom, może wcześniej nie wychodziłaś w tym towarzystwie? 5 mieczy czytam jako ostre, nawet nieprzyjemne plotki. Pomówienia, niespawiedliwość w osądzie. Myślę, że Ci się to nie spodoba, zirytowana radykalnie wygłosisz swoje zdanie w 4 denarach. Przyniesie Ci to ulgę. Pozdrawiam Cytuj
Ekspert Eufemia Napisano 4 Lipca 2016 Ekspert Napisano 4 Lipca 2016 Miecze kojarzę z rozmowami to mogą być jakieś informacje, czegoś sie dowiesz w trakcie spotkania, może być istotne. No bo to dziwne karty jak na zwykłe towarzyskie spotkanie ale jak wypadły to mogą mówić o ostrej atmosferze jakiejś albo ostrej wiadomości, nieprzyjemnej, tylko ta 4 monet z tym nie pasuje mi. Chyba żeby ta wiadomośc wiązała się z tematem w pracy, jakieś ograniczenia będe wprowadzone i się dowiesz o tym. No bo jeśli dotyczy wydatków -to chyba na imprezce, połaczone z mieczami - ostre te wydatki mogą być, chociaż jak odwrócona to zaprzeczenie raczej, no tak to nieostre znaczy małe, nie tak jak myślisz że szalejesz tylko mniejsze Ciekawa jestem weryfikacji, bo tak mi sie odwrócenie 4 skojarzyło że to zaprzeczenie tego co w pozycji prostej. A miecze dla mnie to zawsze coś związanego z informacją, kontaktem, komunikacją, myslami itd. na spotkaniu kobiecym to jakieś plotki, pogłoskibo one też sa informacją, a tu aż dwa miecze - ważne chyba będą jakoś dla ciebie. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 4 Lipca 2016 Autor Administrator Napisano 4 Lipca 2016 Uprzejmie donoszę że: atmosfera była swobodna, bez napięcia. Fajnie, swobodnie się rozmawiało aczkolwiek chwilami było nudnawo. Ploteczki też były - bo tego nie da się uniknąć, zresztą co to za babskie spotkanie bez tego - lecz były tylko ploteczki, żadnych złośliwości ani niechęci, i takie bardziej anegdotyczne niż obmawiające, chociaż temat "niesprawiedliwości w osądzie" też był, bo jak wsiadłyśmy na szefową (której na spotkaniu nie było) to dopiero wylały się żale Ale innych wspólnych tematów (mam na myśli zainteresowania pozapracowe) nie było, więc czasami zawiewało nudą, natomiast w pewnym momencie weszłyśmy na temat podróży zagranicznych i tu było ciekawe, choć nie gadałyśmy o ciuchach, kosmetykach i sklepach a o kulturze i obyczajach oraz - oczywiście o zagranicznych kulinariach, ale i tu pod kątem egzotyki wrażeń smakowych Kasy nie wydałam dużo, okazało się, że koleżanka odchodząca miała zamiar zasponsorować całe spotkanie, na co się nie zgodziłyśmy i podzieliłyśmy koszta równo między siebie no i z tego powodu ani ja nie miałam okazji by zaszaleć indywidualnie, ani nie wyszło to drogo. Pokazała się też podróż, jednak nie moja na spotkanie, tylko rejs po rzece. Wpadłam na pomysł, żeby wynająć łódkę no i popłynęłyśmy Tego w planach nie miałyśmy i tu zaskoczyła mnie jednomyślność uczestniczek spotkanka - wszystkie chciałyśmy i wszystkie byłyśmy zadowolone z niespodziewanej wycieczki. Jednak żeby nie było tak sielsko: dowiedziałam się czegoś co dotyczy odejścia koleżanki i zmian, jakie mogą w związku z tym nastąpić. I nie będą to dobre zmiany, mogą mieć negatywny wpływ na kondycję firmy. Szczerze powiedziawszy, to ta wiadomość jest cholernie szokująca, żadna się tego nie spodziewała i żadna nie jest z tego zadowolona. I tak myślę, że te miecze wskazały na najważniejszą sprawę (informację) która wyjdzie na tym spotkaniu: porażka, przegrana, świństwa - bo zmiana ta (odejście jednej i powołanie innej osoby) naprawdę niczego dobrego nie wróży, to wg. nas jest tragiczną pomyłką szefostwa. A - fakt, mnie w ogóle nie chciało się na to spotkanie iść, z racji wrodzonego lenistwa oraz spodziewałam się drętwoty i branżowych plotek, ale nie wypadało się wymówić, więc rzeczywiście: planowałam urwanie się ze spotkania, jednak nie tylko wytrwałam do końca lecz i jestem bardzo zadowolona. Jak również z tego, że mimo jakiejś tam ilości wypitych trunków nie obudziłam się dziś z bólem głowy i kacem, co świadczy o tym, że towarzystwo nie było wredne i raczej nikt nie nagrywał nieuczesanych wypowiedzi pod adresem szefostwa Cytuj
Administrator Ismer Napisano 4 Lipca 2016 Autor Administrator Napisano 4 Lipca 2016 I w sumie każdy w czymś co do nich miał rację. Oprócz mnie, buuuu i jak tak te karty gadają to idą do kąta o! Może dlatego, że ja - znając koleżanki - tylko na to zwróciłam uwagę i nie obiecywałam sobie po tym spotkanku niczego innego jak babskie opowieści, które oczywiście były, ale clou imprezy okazała się jednak ta parszywa wiadomość. Nie wiem w jakim czasie będę mogła zweryfikować ciąg dalszy, bo zapewne będzie to proces dłuższy niż pół roku, ale jeśli coś się zadzieje to na pewno dalsza weryfka będzie. Cytuj
Grahanka Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Czyli 6 mieczy to rejs po rzece. Jak interpretowałam karty, miałam taką myśl czy aby nie usiądziecie nad jaką wodą np. knajpa nad wodą, pomost na wodzie itp. Dzięki za weryfikację. Ciekawy i udany wieczór. Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 No czasami tak gadają - co chcą albo co jest ważniejsze - a tu widać to co miało Cię niemile zaskoczyć wyszło i jakieś tam jego punkty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi