NarratorkaHorrorow Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Jutro, mój dwuosobowy zespół czeka poważna rozmowa o podwyżce wynagrodzenia i przyszłości zespołu. Zmian ma być mnóstwo, nie ukrywam jednak że, prosząc w marcu o podwyżkę strzeliliśmy sobie w stopę- nie wskazując kwoty. Pod skórą czuje że może podwyżka być, ale to będą kwoty za które nie kupie nawet paczki fajek. Jak spełnią się moje oczekiwania co do pozytywnej decyzji o podwyżce? VIII pałek, VI mieczy, Król mieczy -------Mag VIII pałek to reakcja na naszą prośbę o podwyżkę. Coś zostało wprawione w ruch,teraz pozostaje czekać na rezultaty.Podwyżki nie będzie, całe spotkanie zostanie poświęcone zmianom w strukturach(VI mieczy), być może dostaniemy dodatkowe obowiązki. Niewykluczone przeniesienie Nas w inne miejsce,jakieś obietnice, ale konkretnego wzrostu wynagrodzenia podstawowego nie widze. Dużo słów, przemów o tym że to zły czas na podwyżki, ale nowy pomysł wszystko zmieni na lepsze i być może już w następnym roku możemy liczyć na podwyżkę. Mam nadzieje że, się myle i jednak Bozia mi w grubej podwyżce wynagrodzi. Trzymajcie kciuki. Weryfikacja jutro Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Chyba raczej tak jak piszesz niestety. Ale jakieś obietnice na przyszłość mogą być. Cytuj
gucio19 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Też tak średnio to widzę, chociaż pamiętam że wychodzila Ci podwyżka w tym roku:)) Jak spojrzałam na Maga to pomyślałam : " bedzie czarowanie " tylko... kto kogo będzie czarowal Może chodzi o Ciebie, żebyś użyła sprytu a nawet jakiegoś podstępu... życzę powodzenia, daj znać Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 7 Lipca 2016 Autor Napisano 7 Lipca 2016 Dziękuje Dziewczyny, jak patrze na te karty mam wrażenie że bardzo oddają emocje i całą 5 godzinną rozmowę. Było gwałtownie, sporo zamotania i zgubne wątki. W Królu Mieczy ujawnił się kolega- był na nie- pokazywał jak dobry i ważny jest w procesie jest. On-spec od spraw technicznych, ja-spec od merytorycznych. Stałam na uboczu-troche go hamowałam,nie chcąc spędzić całego dnia na rozmowach a póżniej zostawać po godzinach by zrobić swoją robotę. Finalnie- podwyżka będzie, szykuje się dla mnie awans stanowiskowy (spoko,będzie ładnie wyglądać w cv) ale nie wiadomo ile i dokładnie kiedy (do końca roku napewno).Zero konkretów.Jednocześnie staneliśmy w bardzo niekonfrontowej sytuacji, która dziś wynikneła(VI mieczy idealnie ją oddaje).Wysuneliśmy kilka propozycji, które będą brane pod uwagę.Szefostwo także wysuneło kilka, ale rentowność jest trudna do zmierzenia. Magiem w tej sytuacji byłam ja- podrzucałam pomysły które można wdrożyć, wyjaśniałam dlaczego musimy dostać znaczącą podwyżke, dając do zrozumienia że, On sam sobie nie poradzi ze wszystkim- ani ja sama tego wszystkiego nie udźwigne, więc jesteśmy dla Siebie niezbędni (kolega chce odejść, nie wiem jakie w tej sytuacji kroki podejmie) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi