Skocz do zawartości

rozmowa o podwyżce

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jutro, mój dwuosobowy zespół czeka poważna rozmowa o podwyżce wynagrodzenia i przyszłości zespołu. Zmian ma być mnóstwo, nie ukrywam jednak że, prosząc w marcu o podwyżkę strzeliliśmy sobie w stopę- nie wskazując kwoty. Pod skórą czuje że może podwyżka być, ale to będą kwoty za które nie kupie nawet paczki fajek.

Jak spełnią się moje oczekiwania co do pozytywnej decyzji o podwyżce?

VIII pałek,

VI mieczy,

Król mieczy

-------Mag

VIII pałek to reakcja na naszą prośbę o podwyżkę. Coś zostało wprawione w ruch,teraz pozostaje czekać na rezultaty.Podwyżki nie będzie, całe spotkanie zostanie poświęcone zmianom w strukturach(VI mieczy), być może dostaniemy dodatkowe obowiązki. Niewykluczone przeniesienie Nas w inne miejsce,jakieś obietnice, ale konkretnego wzrostu wynagrodzenia podstawowego nie widze. Dużo słów, przemów o tym że to zły czas na podwyżki, ale nowy pomysł wszystko zmieni na lepsze i być może już w następnym roku możemy liczyć na podwyżkę.

Mam nadzieje że, się myle i jednak Bozia mi w grubej podwyżce wynagrodzi. Trzymajcie kciuki. Weryfikacja jutro

Gość Jaglanka
Napisano

Chyba raczej tak jak piszesz niestety. Ale jakieś obietnice na przyszłość mogą być.

Napisano

Też tak średnio to widzę, chociaż pamiętam że wychodzila Ci podwyżka w tym roku:))

Jak spojrzałam na Maga to pomyślałam : " bedzie czarowanie " tylko... kto kogo będzie czarowal :) Może chodzi o Ciebie, żebyś użyła sprytu a nawet jakiegoś podstępu... życzę powodzenia, daj znać ;)

Napisano

Dziękuje Dziewczyny, jak patrze na te karty mam wrażenie że bardzo oddają emocje i całą 5 godzinną rozmowę. Było gwałtownie, sporo zamotania i zgubne wątki. W Królu Mieczy ujawnił się kolega- był na nie- pokazywał jak dobry i ważny jest w procesie jest. On-spec od spraw technicznych, ja-spec od merytorycznych. Stałam na uboczu-troche go hamowałam,nie chcąc spędzić całego dnia na rozmowach a póżniej zostawać po godzinach by zrobić swoją robotę.

Finalnie- podwyżka będzie, szykuje się dla mnie awans stanowiskowy (spoko,będzie ładnie wyglądać w cv) ale nie wiadomo ile i dokładnie kiedy (do końca roku napewno).Zero konkretów.Jednocześnie staneliśmy w bardzo niekonfrontowej sytuacji, która dziś wynikneła(VI mieczy idealnie ją oddaje).Wysuneliśmy kilka propozycji, które będą brane pod uwagę.Szefostwo także wysuneło kilka, ale rentowność jest trudna do zmierzenia. Magiem w tej sytuacji byłam ja- podrzucałam pomysły które można wdrożyć, wyjaśniałam dlaczego musimy dostać znaczącą podwyżke, dając do zrozumienia że, On sam sobie nie poradzi ze wszystkim- ani ja sama tego wszystkiego nie udźwigne, więc jesteśmy dla Siebie niezbędni (kolega chce odejść, nie wiem jakie w tej sytuacji kroki podejmie)