Skocz do zawartości

Czy to rak ZWERYFIKOWANY

Mefista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałam badanie histopatologiczne dzisiaj w kierunku sprawdzenia czy znamie to czerniak..

Jaki będzie wynik badania histopatologicznego?

6 kielichów - 7 mieczy - 10 mieczy

I w tym momencie oblałam się zimnym potem... Coś się zawali, będę załamana, wnioskuję złe wieści.

Czy to będzie rak?

9 kielichów - 10 mieczy - Śmierć

Wskazuje nadzieję do ostatniej chwili, ale niestety, wyjdzie zmiana rakowa..

:(

Napisano

Hej,nie martw się ! :)

Ja w pierwszym pytaniu widzę zła diagnozę, w drugim możliwe jakieś zmiany w organizmie ale nie rak ;) Nie myśl tyle, bo przyciagniesz :(

Koniecznie daj znać!

Trzymaj sie;3

• Maestro
Napisano

Nie ma raka. W wyniku napiszą, ze całkowicie usunęli zmianę i brak jest komórek nowotworowych.

Napisano

Już chyba widzę w kartach to na co najbardziej się nastawiłam

Napisano
Miałam badanie histopatologiczne dzisiaj w kierunku sprawdzenia czy znamie to czerniak..

I w tym momencie oblałam się zimnym potem... Coś się zawali, będę załamana, wnioskuję złe wieści.

Czy to będzie rak?

Wskazuje nadzieję do ostatniej chwili, ale niestety, wyjdzie zmiana rakowa..

:(

Wynik bedzie dla Ciebie poztywny, 6 pucharów swiadczy ze znamie nie jest grozne, ale moze wymagac zabiegu wyciecia (7 mieczy plus 10 mieczy)

Czy to rak? Gdyby bylo 1 slonce to tak, ale 9 pucharow mowi wg mnie o tym, ze to nic groznego, 10 mieczy jako wykluczenie i smierc zamkniecie tematu i otworzenie innego ( to nei rak, ale trzeba z tym znamieniem cos zrobic )

Napisano

Wyniki już pewnie znasz...

Karty mogły pokazać Twoje lęki i nastawienie do sprawy.

10 mieczy wskazuje, że zadręczasz się tym problemem, a same karty mogły pokazać Twoje myśli. Karty nigdy nie będą diagnoza.

Czy ktoś w rodzinie miał raka, czy pojawił się taki przypadek? Może też mają takie znamiona, 6 kielichów by na to wskazywała.

Dalsze karty mówią o przekłamaniu diagnozy lub ukrytej informacji, która powali Cie z nóg.

Czy to będzie rak?

Śmierć jest zawsze dla mnie sygnifikatorem choroby, czyli jest coś na rzeczy.

Śmierć okupowana przez kielichy może dać diagnozę której się boisz.

Czekam tylko na dobre wiadomość.

Napisano

Wygląda mi to tak jakby wynik wyszedł nie do końca jasny, prawdziwy, zwodniczy. Może będzie trzeba powtórzyć to badanie.

Czy to będzie rak?

Raczej jest to taka zmiana, którą należy usunąć ponieważ może się przekształcić w przyszłości w nowotworową.

Zdrówka życzę

• Maestro
Napisano

Przypomniałam sobie, ze 7 mieczy to karta, która mówi o błędnej diagnozie.

Napisano

niedawno miałam badanie usg i przed badaniem jak położyłam karty to właśnie wypadła 7 mieczy.

I tak naprawdę poszłam do innego lekarza powtórzyć badanie, bo cała wizyta włącznie z wykonaniem USG trwała 3 minuty... było to najbardziej niedokładne usg i najszybsze jakie w życiu miałam...

więc obstawiam, że tutaj może być podobnie, może będzie za mały wycinek pobrany, albo niewłaściwie był pobrany itp.

Moim zdaniem to nie jest rak, gdyby był, to śmierć byłaby pierwsza, a nie ostatnia. Pewnie trzeba będzie znamię usunąć, by właśnie uniknąć raka.

trzymam kciuki, aby wszystko było okey.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Podobno znamię naderwane, dlatego obrzęk - dermatolog. Za 11 dni mam dopiero wycięcie i badanie histopatologiczne. Wszystko będzie wiadome jakoś w połowie września, a j a nadal się boję.

Napisano

No właśnie - boisz. Niepotrzebnie. Czeka Cię niewątpliwie operacja - usunięcie znamienia. Będzie bolesne ale uwolni Cię od najgorszego. Karta Śmierć bardzo rzadko oznacza śmierć. Zazwyczaj oznacza zmianę, odrodzenie, nowe inne życie. Pozostanie w Tobie strach. To od Ciebie, Twojego nastawienia, myślenia, będzie zależał Twój los. Nie możesz w nieskończoność rozpaczać i rozdrapywać rany.

Napisano

Nie wiem czy karty mogły to pokazać, ale dermatolog pomylił się. To nie było naderwanie, a zakażenie. Prosiłam błagałam o szybkie przyjęcie.

Dziś trafiłam do prywatnej kliniki gdzie w 15 min wycięli mi znamię. Pod dermatoskopem wyszło, że to nic poważnego, ale pewność będzie za 2 tyg kiedy dostanę wyniki.

• 2 tygodnie później...