Skocz do zawartości

Sierpień w pracy.

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W związku ze złożeniem wypowiedzenia przez 2/3 mojego zespołu(kolege, bo jest nas dwoje+dziewczyna do pomocy na zleceniu,drukująca moje pisma+załączniki i przedkłającą je r.pr.+wysyłka pocztowa, która zadeklarowała absencje w sierpniu) obawiam się czy w sierpniu nieprzekręcę się z przepracowania. Nie wiem czy kolega w sierpniu będzie (szuka pracy), nie wiem czy dostane kogoś do spr. administracyjnych(wysyłka,drukowanie,poczta,odbiór,zawiadomienia).

Jak będzie wyglądać moja praca w sierpniu?

I tydzień 1-6.08

Koło

Paź denarów

IX mieczy

Będzie ciężko, wyjdzie na "wierzch" mój dwudniowy urlop (czwartek/piątek).W poniedziałek będzie czekać na mnie mnóstwo rzeczy do zrobienia na już.Atmosfera chwiejna- jak w dobrym psychodelicznym filmie.Raz mnie będą po główce głaskać i po pleckach klepać (sick!), by póżniej wytykać mi spóżnienia/terminy/błędy. IX mieczy to dalej moje zmęczenie i coraz bardziej ogarniający bezsens. W paziu, pewnie trafi się mnóstwo dodatkowych rzeczy, przy których będę musiała usiąść i doczytać, by zrobić coś dobrze. Tak czy siak, tydzień nerwowy, z urwaniem mojej skromnej głowy.

II tydzień 8-13.08

As denarów,

Sąd Ostateczny

VII pałek

Czyżby miała mi wpaść dodatkowa kasa? Na premie za wcześnie.Sąd ostateczny, pewnie w tym tygodniu dostane info zwrotne co do awansu/braku awansu/podwyżki/braki podwyżki.Sytuacja się wyjaśni, ale nie poczuje się dobrze.Czuje odpowiedź odmowną- idz do diabła Narratorko z swoimi roszczeniami finansowymi i tak zarabiasz tłusto-tak mi się skojarzył Sąd z Asem. Tydzień nerwowy, ale mniej krwawy od poprzedniego.W VII pałek poczuje sie samotna, może nie bedzie go i zostane sama na warcie? Nie będzie do kogo ust otworzyć.

III tydzień- 15-20.08

Papież

VII kielichów

IX pałek

Będą rozważać czy nie czas rozejrzeć się za czymś innym i odejść. Dosłownie będę o tym marzyć w VII kielichów. IX pałek sprowadzi mnie na ziemie.Popatrze na ogłoszenia,pogadam z ludźmi i okaże się że nie jest tak żle. Będę się trochę męczyć. Zero zadowolenia tylko urwanie głowy.Papież- może dostane jakąś reprymende?

IV tydzień 22-27.08

Umiar

II denarów

VI kielichów

Tydzień w byle jakim nastroju. Psi nastrój mnie nie opuści.W robocie nawał- w II denarów pewnie dostane kolejne rzeczy do zrobienia.VI Kielichów, nostalagia- zatęsknię za czasami gdy wszystko było ułożone i byliśmy zespołem.

Ostatnie III dni sierpnia 29-31.08

III pałek

II kielichów

Wieża

Czuje w kościach delegacje, rozmowy- pojawi się jakaś kłótnia.Czuje że, będę musiała się tłumaczyć. Będę zmęczona tłumaczeniem.

Kiepski pierwszy miesiąc z początku końca.

Edytowane przez NarratorkaHorrorow
Napisano

I tydzień 1-6.08

Koło

Paź denarów

IX mieczy

tutaj wyraźnie zaznaczają się zmiany niezależne od Ciebie, nie masz na nie wpływu. W paziu denarów widziałabym tą młodą dziewczynę, która ma pomagać, widać, że jej nieobecność będzie spędzać Ci sen z powiek...

II tydzień 8-13.08

As denarów,

Sąd Ostateczny

VII pałek

Widać jakąś szansę na podwyżkę, czy dodatek za więcej obowiązków, będziesz musiała o to zawalczyć.

III tydzień- 15-20.08

Papież

VII kielichów

IX pałek

widać, że będziesz bardzo przemęczona, nie będziesz miała na nic siły, ale Twoja pozycja w pracy będzie stabilna. Po 9 buław przychodzi 10, która wszystko kończy, więc pewnie niedługo Twoje kłopoty zostaną rozwiązane. Może zatrudnią kogoś szybko do pomocy.

IV tydzień 22-27.08

Umiar

II denarów

VI kielichów

tutaj widziałabym spokój i wytchnienie, w 2 denarów może ktoś już będzie do pomocy, nie będziesz sama i będzie tak jak dawniej, będziesz miała z kim dzielić obowiązki.

III pałek

II kielichów

Wieża

jakaś spora zmiana Ci się szykuje.

Napisano

1 tydzien-moze kogos ci dadza do pomocy, ale i tak bedziesz sie stresowac

2tydzien- duzo roboty, i zlosc ze sama musisz sobie poradzic.

3 tydzien- moze obiecaja pomoc, ale nic z tego nie wyniknie.

4 tydzien- wedlug mnie troche wytchnienia, wiecej spokoju.

Ostatnie dni- jakby przetasowanie , nowy pracownik ale tez i zmiany, inny podzial obowiazkow, moze zmiana biura, cos w tym stylu.

Gość Euterpe
Napisano

od 1. do 13. sierpnia

Koło Paź denarów IX mieczy

As denarów Sąd Ostateczny VII pałek

dasz sobie radę, ale stres również będzie Ci towarzyszyć

III tydzień- 15-20.08

Papież VII kielichów IX pałek

dostaniesz wiadomość, przez którą możesz nie poczuć się najlepiej

IV tydzień 22-27.08

Umiar II denarów VI kielichów

ok, spokojnie, ale zaczniesz się zastanawiać, wkradnie się niepewność, która później rozwieje się

możesz też wykonywać obowiązki za dwie osoby i będziesz wówczas zdołowana

III pałek II kielichów Wieża

coś zrobiłaś wcześniej i teraz możesz spodziewać się tego efektów (3 buław + 2 pucharów)

chyba runie jakiś układ (2 pucharów + wieża )

Napisano

Dziękuje Dziewczyny, co tydzień wrócę z weryfikacją trudów danego tygodnia:)

Napisano

I tydzień 1-6.08

Koło

Paź denarów

IX mieczy

Urwanie głowy,tydzień pod znakiem- "osoby które chcą odgryżć mi głowę niech ustawią się w kolejce". Reprymenda od szefa za dogryzki z współpracownikiem.Ostre słowa o moim braku profesjonalizmu i zachowaniu rodem z podstawówki.Z mojej strony cisza z strony szefa nieudane próby wybadania czy mi przeszło,bo przecież nie przeprosi.(Koło- jego iracjonalny wybuch-IX mieczy moje milczenie)Paź denarów idealnie odniósł się do tego że wtorek i środę poświęciłam na tłumaczeniu i robieniu spraw dla pewnego kolegi- sprawy okazały się świetne, a On nie wiedział jak je zrobić więc podpatrzył jak piszę i wykorzystał moją twórczość.Słowem-cały dzień na telefonie.Koło- telenowela związana z "odejściem kolegi"-nie jest do końca pewne czy odejdze jednak.Koło odniosło się także to ogromnego oburzenia na moją skromną osobę gdy zaczełam wychodzić z innym kolegą na fajkę.Rozpętały się plotki, gunwoburza- dlaczego śmiem z kimś innym wyłazić, ostentacyjne unikania mnie i nieukrywana złość. Przedszkole= ciężki tydzień. Oby następny był lepszy

Napisano

II tydzień- 15-20.08

Strzał w 10! Dzisiejsza wiadomość sprawiła że, świat zawalił mi się na głowę.W domu przepłakałam swoje.

Gość Euterpe
Napisano
II tydzień- 15-20.08

Strzał w 10! Dzisiejsza wiadomość sprawiła że, świat zawalił mi się na głowę.W domu przepłakałam swoje.

fajnie, ale... mamy dziewiątego :figielek:

Napisano

Ola Boga, masz Pani rację !

Zła wiadomość dopiero przedemną. Nie wiem czy może być gorzej.

• Maestro
Napisano

II tydzień 8-13.08

As denarów,

Sąd Ostateczny

VII pałek

potrzeba zawalczenia o swoje, obrona swoich racji, trochę stresu Cię czeka

III tydzień- 15-20.08

Papież

VII kielichów

IX pałek

Może szef pójdzie na urlop? Ew. będziesz miała sporo samodzielnej pracy do wykonania.

IV tydzień 22-27.08

Umiar

II denarów

VI kielichów

jak dla mnie spokojny i nieco nawet nudny tydzień, jakie.s negocjacje z kims, ot taka rutyna

III pałek

II kielichów

Wieża

może pojawic sie propozycja spotkania, ugody, ktora z jakichs powodów legnie w gruzach

• 2 tygodnie później...
Napisano

III tydzień- 15-20.08

Papież

VII kielichów

IX pałek

Będą rozważać czy nie czas rozejrzeć się za czymś innym i odejść. Dosłownie będę o tym marzyć w VII kielichów. IX pałek sprowadzi mnie na ziemie.Popatrze na ogłoszenia,pogadam z ludźmi i okaże się że nie jest tak żle. Będę się trochę męczyć. Zero zadowolenia tylko urwanie głowy.Papież- może dostane jakąś reprymende?

trudny i zły tydzień, mnóstwo roboty, zero wytchnienia- a na @ od "przełożonego" z dumną zmianą stanowiska przewracały mi się z radości flaki w brzuchu (zresztą przewracają mi się dalej,ale jakby z mniejszą intensywnością co w ubiegłym tygodniu). Pozwoliłam sobie nie wdawać się w żadne niepotrzebne dyskusję, ograniczając rozmowy z nim do koniecznego minimum. Rozszyfrowałam papieża-w ub. tygodniu kilkanaście osób zapytało mnie, dlaczego to nie ja zostałam szefem działu- bo nie wiedzieć czemu większości zespół kojarzy się zemną.VII kielichów- zaczeły mi się śnić mokre sny o tym że składam wypowiedzenie.To nawet nie fantazja a chyba pragnienie podświadomości która uaktywnia się podczas snu.

aż strach co złego mnie spotka w tym tygodniu