Gość No-emi Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Mam dylemat związany z wynajęciem mieszkania. Idealnie byłoby znaleźć 2 pokojowe, w miarę tanie i czyste, w dobrej lokalizacji. Chcę takowe znaleźć wraz z koleżanką, która byłaby najodpowiedniejszym współlokatorem, dlatego też zapytałam kart; Czy uda nam się wraz z koleżanką znaleźć spełniające kryteria mieszkanie w Gdańsku? Odp; 6 mieczy + 6 Kielichów Ogólnie sądzę, że tak. 6 mieczy już raz pokazała mi zawarcie umowy o wynajem. 6 kielichów może sugerować jakieś podobieństwo tego mieszkania do poprzednich, albo podobna dzielnica, podobny wygląd (oby nie!) czy coś związanego z przeszłością. Tak czy owak powinno się udać. Co sądzicie? Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Jaki okres założyłaś na znalezienia idealnego lokum, i jakiego rozkładu użyłaś? Patrząc po II kartach- VI mieczy to Wasze poszukiwanie, w kontekście mieszkania pokazało mi kiedyś że musiałam wyjechać z miejsca w którym się urlopowałam do miasta rodzinnego by mieszkanie zobaczyć. Sądzę że dla Ciebie VI mieczy to wyjazd do innego miasta i poszukiwania.VI kielichów to podobieństwo, powrót do tego co było.Mam wrażenie(na podstawie kart) że, tarot odniósł się do poszukiwań, rozmów,oględzin lokali a nie do faktycznego znalezienia. Z podsumy głupiec- zaczniesz coś nowego ale po kartach nie czuje by był to ww.lokal. Znaleźć fajne mieszkanie w dobrej lokalizacji i w cenie, która nie zdziera skóry-jest trudno.Udanych i owocnych polowań Cytuj
Gość No-emi Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Nie używałam żadnego specjalnego rozkładu. Ot, po prostu zadałam pytanie i wybrałam 2 karty. A okres nie jest długi. Do końca sierpnia mamy czas, jeśli chcę wynająć akurat z tą osobą. Doprecyzowałam pytanie o to czy uda nam się wspólnie wynająć lokum, bo jednak znalezienie niczego jeszcze nie gwarantuje i wyszło Umiarkowanie. Także teraz też mniej optymistycznie to widzę. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Umiar pozostawia sprawę tak jak jest, bez żadnych zmian, odpowiada IV denarów- to zamknięcie. Jeśli teraz mieszkania nie macie- umiar stanowi iż, to się nie zmieni. Proponuje inną konstrukcję pytania: Czy do końca sierpnia/września br., wynajmę ( nie znajdę a konkretnie podpiszę umowę, odbiore kluczę) mieszkanie....(tu wstaw jakie ma być,etc) I rozłóż proszę III karty. Mi, osobiście łatwiej się czyta z trzech, nawet wyciągając podsume. Jeśli temat jest dla Ciebie istotny, może krzyż celtycki? Trzymam kciuki za odnalezienie mieszkania, niestety sama jestem w sytuacji podobnej, więc ból oglądania kiepskich mieszkań po zawyżonych cenach najmu- odczuwam na nieustannie Cytuj
szarotka1 Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Moim zdaniem 6 mieczy pokazuje twoje poszukiwania a 6 pucharów to powrót do punktu wyjścia , czyli że takiego mieszkania nie znajdziesz. Cytuj
Gość No-emi Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Pytanie to klucz do sukcesu i kierując się Twoją radą, zadałam właśnie takie z terminem do końca sierpnia, wyciągnęłam 3 karty; Świat + 8 buław + Diabeł No i przyznam, że Diabeł zbił mnie nieco z pantałyku. Ogólnie Świat i 8 buław widzę jako ciągłe poszukiwania, energiczne i dość szybkie...przez co Diabeł może wróżyć udupienie się w czymś, co nie będzie nam do końca pasowało, wzięcie czegoś, bo akurat się trafiło lub co też przyszło mi do głowy chęć wynajęcia z tą koleżanką i poszukiwania tylko pewnego modelu mieszkania będzie tak absorbujące, że dam się zaślepić i suma summarum guzik z pętelką z tego wyjdzie Tak czy inaczej sprawa mieszkania pozostaje otwarta i myślę, że będę musiała zrobić większy rozkład na ogólne plany, bo na razie wiele pozostaje pod znakiem zapytania. Dzięki za pomoc i również życzę znalezienia wartego swej ceny, porządnego lokum z normalnym właścicielem Cytuj
Koma Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Ale ty mieszkasz w Gdansku. Czy gdzies w poblizu ? Te 6 Mieczy mi sie skojarzylo z szukaniem w innym miescie, ale moze chodzi I o wyprowadzce. Do konca sierpnia nie, bedziesz na pewno szukac I ogladac ale cos zadecyduje ze jeszcze nie wynajmiesz. Albo finanse albo jakis uklad ze wspollokatorka. Cytuj
Gość No-emi Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Ale ty mieszkasz w Gdansku. Czy gdzies w poblizu ? Mieszkam w innym mieście obecnie, do Gdańska przyjadę we wrześniu. Koleżanka natomiast jest cały czas w Gdańsku i może ogarnąć co i jak. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Mi także VI mieczy jednoznacznie kojarzy się z podróżą- w tej kwestii mieszkaniową. Z miasta A do miasta B. Świat + 8 buław + Diabeł ---Mag Świat to Twoje owocne poszukiwania na wielu płaszczyznach(ogłoszenia, fb,po znajomych etc). VIII Buław- walka z wiatrakami, życie w pędzie. Ciągle będzie coś do zrobienia, a także pułapki (nieuczciwi wynajmujący- patrz na moim smutnym przykładzie) Diabeł- nieuczciwe zagrywki, niski standard mieszkań za zbyt wysoką cene. Niestety w założonym przez Ciebie terminie interesujący Cię/Was lokal nie zostanie wynajęty. Powodzenia i dziękuje Cytuj
Grahanka Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Czy uda nam się wraz z koleżanką znaleźć spełniające kryteria mieszkanie w Gdańsku? 6 mieczy + 6 Kielichów Nie, zostaniesz tu gdzie jesteś. (z sumy XII Wisielec - potwierdza) Czy uda nam się wspólnie wynająć lokum? XIV Umiarkowanie Generalnie tak, ale trzeba bedzie na to poczekać. Obecnie to takie przelewanie z próżnego w próżne. Pytanie z terminem do końca sierpnia: Świat + 8 buław + Diabeł Mimo usilnych starań (8 buław), zostaniesz tu gdzie jesteś (XV Diabeł + XXI Świat na pierwszym miejscu). Powodzenia! Cytuj
Gość Jaglanka Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy uda nam się wraz z koleżanką znaleźć spełniające kryteria mieszkanie w Gdańsku? Odp; 6 mieczy + 6 Kielichów Moim zdaniem tak, 6 mieczy (a także świat) to karty typowo przeprowadzkowe. Może to być miejsce, w którym już mieszkałaś lub podobne z jakiegoś powodu. Ew. w okolicy, którą już znasz. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 11 Sierpnia 2016 Maestro Napisano 11 Sierpnia 2016 Na pewno cos znajdziesz do końca sierpnia, ale mogą pojawić sie przeszkody, o których mówi karta Diabła. Cytuj
Gość No-emi Napisano 26 Sierpnia 2016 Napisano 26 Sierpnia 2016 Weryfikacja; Moje plany się zmieniły i na pewno z koleżanką nie wynajmiemy w tym roku mieszkania. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi