Sandra_Kasandra Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Witajcie, W ostatnim czasie prosilam Tatora o pomoc w podjeciu decyzji dot. krotkiego wyjazdu zagranicznego. Cala kwestia dotyczy sprawy sercowej i mezczyzny, ktorego spotkalam i ktorym jestem zafascynowana, mam nadzieje na cos wiecej. Konczace pytanie brzmialo ''co stoi za wyjazdem, a co przeciw wyjazdowi''. Na kazda jego czesc wyciagnelam dwie karty jak ponizej: - ZA wyjazdem - karta XI Eremita (Pustelnik) - PRZECIW wyjazdowi - Karta XXI Swiat Co o tym sadzicie? Cytuj
Administrator Ismer Napisano 9 Sierpnia 2016 Administrator Napisano 9 Sierpnia 2016 Tu zasady mamy takie, że najpierw autor wątku interpretuje swoje karty a następnie wypowiadają się inni. Poza tym proszę zapoznaj się z działami tarota - umieściłaś swój post nie tam gdzie jest jego miejsce, w wątku tyczącym całkiem czego innego, więc Twój temat zostaje przeniesiony na razie na ogólny, a jeśli uzupełnisz go o potrzebne informacje (tzn. o czas weryfikacji) to dopiero wtedy może znaleźć się na dziale interpretacji. Cytuj
Sandra_Kasandra Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Napisano 9 Sierpnia 2016 Witaj Ismer, Dziekuje a odpowiedz - wybacz zamieszanie, jestem poczatkujaca tu na forum zatem faktycznie nie do konca zapoznalam sie z zasadami. Interpretacja kart byla taka, ze niezaleznie od wszystkiego powinnam jechac, bo nie mam nic do stracenia, a moge byc tylko szczesliwa nie zwazywszy na koncowe rozwiazanie sprawy. Tutaj sytuacja sie rozwiaze - zwiazek pojdzie albo w prawo, albo w lewo, i bedzie to dobre. Wrozba jest na najblizszy czas - mam wyjechac w przeciagu 2 tygodni. Czy to wystarczy? Moge teraz prosic o pomoc w interpretacji innych? Cytuj
Administrator Ismer Napisano 9 Sierpnia 2016 Administrator Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) - ZA wyjazdem - karta XI Eremita (Pustelnik) - PRZECIW wyjazdowi - Karta XXI Swiat Pustelnik za wyjazdem a więc jako karta pozytywna może mówić, że przede wszystkim Tobie potrzebne będzie to doświadczenie, na przykład dlatego że zafascynowanie (i pęd do jego realizacji ) niekoniecznie musi skończyć się tak, jak sobie to wyobrażasz, podobnie sam obiekt westchnień również może okazać się zupełnie innym człowiekiem niż Ty go widzisz przez różowe okulary swego zafascynowania Doradza też, by nie być nachalną i jakby zostawić sprawy własnemu biegowi - działać rozważnie, więcej słuchać niż mówić i nie odkrywać się ze swoimi planami - czekać aż pan zrobi jakiś gest w Twoim kierunku. Przy czym Pustelnik często mówi, że "za pierwszym podejściem" sprawa nie zostanie załatwiona - trzeba zachować cierpliwość i poczekać na rozwiązanie. Ogólnie Pustelnik w sprawach sercowych nie jest pozytywną kartą, jednak oznacza doświadczonego partnera, mądrego, takiego na którym można polegać ale równocześnie "drętwego", zbyt poważnego, co może odstręczać osoby które szukają samych uciech sercowych / cielesnych I na ogół potrzeba czasu, by się w takim związku odnaleźć i zaakceptować istniejący stan rzeczy. Świat przeciw wyjazdowi, a więc karta w negacji może mówić o jakimś błędzie, który popełnisz i/ lub o tym, że osiągnięty rezultat na który tak liczyłaś albo nie ucieszy Cię (duży wysiłek, mizerny efekt, w tym również rozczarowanie osobowością pana) albo w ogóle nie osiągniesz swego celu. Ale tak czy siak Ty musisz się o tym przekonać, by się czegoś nauczyć, tym bardziej, że jak sama mówisz: niezależnie od wszystkiego powinnam jechać, bo nie mam nic do stracenia, a mogę być tylko szczęśliwa nie zważywszy na końcowe rozwiązanie sprawy. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Ismer Cytuj
Ekspert Eufemia Napisano 10 Sierpnia 2016 Ekspert Napisano 10 Sierpnia 2016 No chyba musisz wyjechać po naukę znaczy potrzebne ci będzie w jakimś celu to doświadczenie. a Świat na NIE to raczej nie odniesiesz spodziewanego sukcesu znaczy związku nie będzie. Cytuj
Gość No-emi Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 Pustelnik wskazuje też na Twoją samotność, to, że nikt Cię tu nie trzyma, że nie masz zobowiązań i możesz wyjechać, by nauczyć się samodzielności i odpowiedzialności. Świat mówi o tym, że wyjeżdżając będziesz musiała zmierzyć się z zupełnie inną rzeczywistością. Obcy kraj, język i kultura, nawet jeśli są podobne do tych w Polsce mogą Cię jednak rozczarować, możesz czuć się odizolowana. Poza tym to ewidentna zmiana Twojego własnego świata, pewnych nawyków i ogólnie życia. Cytuj
eithne123 Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 - ZA wyjazdem - karta XI Eremita (Pustelnik) - PRZECIW wyjazdowi - Karta XXI Swiat Pustelnik: doczekasz się wreszcie jakiejś zmiany w życiu. tutaj nie wiele Cię trzyma. czas ruszyć, ale spokojnie, ostrożnie. Świat: po powrocie już nic nie będzie takie samo. odkryjesz coś, co może okazać się rozczarowujące, bo 'nie tak to miało być'. zmieni Cię to. Cytuj
Sandra_Kasandra Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Napisano 10 Sierpnia 2016 Dziekuje Wam za pomoc. Z jednej strony klamka zapadla i bilet juz kupilam - mam jednak watpliwosci czy podjelam dobra decyzje... Jak pisalam wczesniej, nie ma nic do stracenia, poczatkowo Interpretacja obu kart byla bardzo pozytywna dlatego zdecydowalam sie pojechac (to tylko 10 dni..). Tu zwlaszcza karta Swiat, uwazana za najpiekniejsza w calym tarocie, byla chyba swoista kropka nad i (niezaleznie od wszystkiego - moge byc tylko szczesliwa). Dopiero po czasie przeczytalam w szczegolowym opisie karty ze moze ona miec tez w brew pozorom wydzwiek bardziej negatywny, zwlaszcza w kwestii relacji damsko-meskich Cytuj
Administrator Ismer Napisano 10 Sierpnia 2016 Administrator Napisano 10 Sierpnia 2016 Sandro, ale nie jest ważne czy karta jest uważana "za najpiękniejszą w całym tarocie" gdyż najważniejsze jest to, na jakie pytanie ma odpowiedzieć. Ty zadałaś takie: co jest ZA i co jest PRZECIW, więc siłą rzeczy, karta, którą wylosujesz "przeciw" jest jakby w negacji, pokazuje co może być na nie. Ponieważ nie jest to "zła" karta, więc nie stanie się "tragedia", ale mimo wszystko mówi o negatywach tej wycieczki. Gdybyś wylosowała je odwrotnie, to byłby lepszy układ. No i jak sama dostrzegłaś: każda karta ma jakiś mniejszy lub większy wydźwięk negatywny, zarówno sama z siebie jak i wtedy, gdy znajdzie się w nieodpowiednim towarzystwie a także kiedy odpowiada w takiej opcji / układzie pytania, jaki wybrałaś: ZA - pozytyw, PRZECIW - negatyw, stąd tu jest odczyt Świata jako ten mniej pocieszający. Nie miej wątpliwości - to będzie Ci mimo wszystko potrzebne. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 11 Sierpnia 2016 Maestro Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy kładłaś z całej talii, czy tylko z AW? Cytuj
szarotka1 Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 - ZA wyjazdem - karta XI Eremita (Pustelnik) Powinnaś pojechać choćby po to żeby znaleźć odpowiedź na dręczące cię pytania dotyczące tego mężczyzny i możliwości stworzenia z nim związku. - PRZECIW wyjazdowi - Karta XXI Swiat Moim zdaniem wiedza, informacje jakie pozyskasz podczas twojego pobytu zagranicą sprawi, że wasze drogi rozejdą się. Cytuj
Sandra_Kasandra Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Napisano 11 Sierpnia 2016 Glowna wrozba byla polozona z calej talii. Wyszlo w niej, zgodnie z interpretacja mojej wrozki, ze cos zaiskrzylo ale pan jest ostrozny i zamkniety bo ma jeszcze nieposprzatana przeszlosc, nieciekawe doswiadczenia za soba. A ja, pelna swych nadziei - jesli dobrze to rozegram, to moze cos z tego byc. Talia z samych AW zostaly uzyte tylko na sam koniec do zadania powyzszego pytania, no i wyszedl Pustelnik i Swiat. Co o tym sadzisz Inez? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 11 Sierpnia 2016 Maestro Napisano 11 Sierpnia 2016 Glowna wrozba byla polozona z calej talii. Wyszlo w niej, zgodnie z interpretacja mojej wrozki, ze cos zaiskrzylo ale pan jest ostrozny i zamkniety bo ma jeszcze nieposprzatana przeszlosc, nieciekawe doswiadczenia za soba. A ja, pelna swych nadziei - jesli dobrze to rozegram, to moze cos z tego byc. Talia z samych AW zostaly uzyte tylko na sam koniec do zadania powyzszego pytania, no i wyszedl Pustelnik i Swiat. Co o tym sadzisz Inez? Jeśli same AW, to karty wskazuja najwazniejsze aspekty. ZA Pustelnik - uważam, ze karty informują iż dzięki temu wyjazdowi dojrzejesz, zdobedziesz jakies doświadczenie, nauczysz się byc sama, liczyc tylko na siebie, bedziesz miała czas na wyciszenie się i zastanowienie się nad swoim dalszym zyciem. PRZECIW Świat - odległośc, ktora może duzo zmienić, na odległośc inaczej widzimy pewne sprawy, to co do tej pory wydawało się b.wazne, nagle na tej ważnosci traci, a sprawy mniej istotne nabierają nieoczekiwanie głębszego sensu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi