Skocz do zawartości

Studia/uczelnia - rozkład

Azbest

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jeżeli ktoś chce sprawdzić swoją intuicję to niech nie czyta wstępu.

Nie jestem pozytywnie nastawiona do uczelni 1, mam wrażenie, że nie trafię na "swoje" towarzystwo, w dodatku planuję przenieść się w następnym roku na uczelnie 2, która ma wyższy poziom i lepszą renomę. Uczelnię 1 wybralam, ponieważ za bardzo zaufałam złemu doradcy.

1. Jak będę się czuła na uczelni 1

Królowa buław, As mieczy, 10 kielichów, Diabel, Wisielec

Będę czuła się na miejscu, będę czuła, że jest to kierunek dla mnie, atmosfera powinna być miła.

Powinna być, bo po 10 kielichów pojawia się Diabeł o nie wiem jak mam go interpretować.

Wisielec oznacza blokady, brak zawodolenia, ta uczelnia nie będzie spełnieniem moich marzeń i nie będę sama się czuła na niej spełniona.

2. Kwestia towarzyska, jak się będę czuła.

10 buław, Śmierć, Królowa buław, As mieczy, 10 kielichów

Zrzucenie z siebie jakiegoś ciężaru. 10 buław kojarzy mi się z taką osobą, która ma niezbyt poukładane w głowie, ale jest ambitna, wzięła za dużo na swoje barki, ma jakieś blokady... Królowa buław to także taka Zosia-samosia, ale bardziej świadoma swoich celów, bez niepotrzebnego balastu. Tutaj są 3 karty takie jak w poprzednim rozkladzie. Ad mieczy to intelekt i dystans, a 10 kielichów to miła atmosfera.

Wydaje mi się, że to ja będę zdystansowana, ale atmosfera będzie fajna.

Jeżeli chodzi o wrażenie jakie będę sprawiała, to jeżeli Królowa jest kartą, która mnie oznacza, to będę osobą, która wzbudza zainteresowanie, nawet jeżeli ktoś mnie nie polubi, kojarzy mi się ze wzbudzaniem silnych emocji, często skrajnych, a jeżeli symbolizuje mnie też As to będę miała też opinie osoby zdystansownej/chłodnej, w połączeniu z Królową wyniosłej.

3. Czy uda mi się przenieść na uczelnię 2

Moc, Król buław, 7 kielichów, Cesarz, 5 kielichów, As buław - tutaj wyciągnęłam dodatkową kartę, bo ta 5 kojarzy mi się z jakimś stanem przejściowym.

Dwie pierwsze karty oznaczają siłę, zdecydowanie i możliwości, ukierunkowane energii na osiągnięcie celu. Ale później na scenę wkracza 7 kielichów - być może pojawi się inną okazja, całkiem kusząca i będę musiała zdecydować co chcę z tym zrobić.

Cesarz - albo będzie to osoba, która mi przeszkodzi w działaniu - powiązanie z 5 kielichów, albo mi pomoże.

Ewentualnie może być to ukazane jako "uda ci sie" - nie pytałam o drogę do przejścia, ale o sam fakt. Wtedy może to oznaczać, ze będę na początku miała trudności, może nawet będę żałować, ale ostatecznie wyjdzie mi to na dobre - As buław.

W połączeniu z moimi planami i bez przeniesienia się miała bym ciężki rok, a z to już kosmos ;)

W takim rozkładzie Cesarz to ktoś kto może by mi dużo obiecał, ale nie wyszło by mi to na dobre... albo właśnie by mi wyszło, odciągnął by mnie od mrzonek.

Może niepotrzebnie łączę go tak z kartą przed i po, bo w końcu to ktoś pozytywny.

Edytowane przez Azbest
  • Maestro
Napisano

Wejdziesz tam jak burza, ale wcale nie musi byc tak pięknie, moze cos Ci nie pasować, nie wiem może pokłócisz sie z kims z tamtejszego towarzystwa i to sie będzie ciągnąc przez cały czas, ew. cos innego spowoduje jakies blokady dot. kontynuacji tam nauki..

Widac przeszkody, które pokonasz, możesz byc zauważaną osobą

Moc, Król buław, 7 kielichów, Cesarz, 5 kielichów, As buław

Dzieki Twoim staraniom i być może negocjacjom z jakims facetem, powinno sie udac, aczkolwiek Rektor czy Dziekan Wydziału może byc w czyms niechętny, koniec końców po pewnych perturbacjach wszytsko sie ułozy

• Lubię to! 1
Napisano
Jeżeli ktoś chce sprawdzić swoją intuicję to niech nie czyta wstępu.

Na pewno będziesz tam duszą towarzystwa, pewną siebie, przyciągającą innych, możesz nawiązać też całkiem pozytywne relacje (10 kielichów). Jednakże niedokońca będzie to to...Diabeł + Wisielec wskazują na brak możliwości rozwinięcia skrzydeł, przytłaczającą rolę bycia w centrum zainteresowania i jedną i tą samą grupkę znajomych, która może w końcu zacząć Ci ciążyć.

Z początku przytłoczona i zniechęcona (być może nadmiar nauki, zajęć, pewne niedogodności), które jednak powinny przeminąć, a Ty wdrożysz się w rytm i podobnie jak w pierwszym przypadku zabłyśniesz.

Z tym będzie problem.

Ja to widzę tak; Ktoś Ci narobi nadziei (Król buław + 7 kielichów) na przeniesienie, ale Cesarz + 5 kielichów wskazują na odmowę ze strony 2-giej uczelni.

As buław natomiast może sugerować, by się odwołać od decyzji, a na pewno nie poddawać się od razu.

Przenoszenie się międzyuczelniane jest niestety trudne i musisz dokładnie sprawdzić czego będą od Ciebie wymagać.

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Skupienie na nauce, dobra atmosfera - jak w rodzinie (10 kielichów) , a Diable z Wisielcem widzę związek toksyczny z jakimś dominującym mężczyzną. Silnie zaznacza się sfera emocjonalna - że uczenia to nie tylko miejsce nauk,i ale pojawiają się tam silne uczucia.

Diabeł i Wisielec też wskazują osobę tego złego doradcy.

Na początku trudności z dostosowaniem się do nich,.ale w Śmiecie masz transformację i wchodzisz do nich na pozycji aktywnej. Królowa buław ma zawsze dużo adoratorów, jest w centrum uwagi. 10 kielichów - no atmosfera jak w rodzinie.

Uda się jak dostosujesz siły do celu. Unikaj mrzonek - 7 kielichów, a skup się na realnych faktach - Cesarz.

Nie zniechęcaj się - 5 kielichów, działaj -As buław. Wszystko w Twoich rękach, wychodzisz z karty Mocy masz więc potencjał, bądź konsekwentna i działaj. Jest tutaj dwóch mężczyzn - jako doradcy, mogą pomóc, mogą też przystopować sprawy, ale As buław na końcu mówi o ruchu i zmianie.

Edytowane przez SooYoung
Napisano (edytowane)

A czy ten Król buław nie symbolizuje mnie? W rozkładach często symbolizuje mnie karta jakiegoś króla czy rycerza - najczęściej rycerz buław/mieczy, król kielichów. W rozkładzie na predyspozycje zawodowe wypadł mi Król buław.

Edytowane przez Azbest
Napisano

Na początku będziesz pewna siebie, pełna zapału i będziesz czuła, że jesteś we właściwym miejscu. Potem jednak ta sytuacja się zmieni. Czyjaś nieuczciwość, niewłaściwe potraktowanie twojej osoby doprowadzi do spadku twojej motywacji.

Początki mogą być dość przytłaczające ale po jakimś czasie odnajdziesz się doskonale w nowym towarzystwie. Będziesz błyszczeć.

Widać twoje usilne starania ale osoba decyzyjna nie będzie przychylna i moim zdaniem nie uda się przenieść na uczelnię 2.

Powodzenia

• Lubię to! 1
Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
A czy ten Król buław nie symbolizuje mnie? W rozkładach często symbolizuje mnie karta jakiegoś króla czy rycerza - najczęściej rycerz buław/mieczy, król kielichów. W rozkładzie na predyspozycje zawodowe wypadł mi Król buław.

W odpowiedzi na 2 poprzednie pytania pokazałaś się w karcie Królowej Buław, w odpowiedzi na 3 w karcie Mocy (a karta Mocy jest na pewnym poziomie tożsama z kartą Królowej buław) dlatego tego Króla buław odczytałam jako mężczyznę.

Pojawianie się kart w rozkładzie pokazujących Cię jako króla czy rycerza, według mnie mówi o Twojej energii działania i o decyzyjności.

Rycerze to szybkie działania, często impulsy, a królowie mówią o planowaniu i działaniu opartym o jakiś konkretny schemat.

Sam król buław w pytaniu o rodzaj pracy mówi o byciu szefem :) O kierowniczym stanowisku, ale jeśli chodzi o predyspozycje to jest ro sfera zarządzana przez ruch, i bycie widocznym ( jak ogień) oraz szybkie działanie, to może być np. kierunek artystyczny, bardziej w stronę mediów i mamy realizowanie się na widoku. Także w podróżach tu rycerz buław, a król to forma zarządzania taką aktywnością która skupia wokół Ciebie duża ludzi ( ich uwagę) która ich pobudza. Teatr też jest w swoim klimacie buławiany, tak samo taniec, tak samo turystyka, muzyka, nawet architektura (projektowanie), moda, temat urody - kosmetyki, zabiegi i upiększanie. Wszystko to co daje nam oprawę jak nie ciała, to ducha :)

Edytowane przez SooYoung
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Więc weryfikuje w połowie

Atmosfera jest na razie bardzo fajna, jest kilka perełek, ale jakoś bardziej nie szkodzą.

Jestem starostą, więc większość zna moje imię i mnie kojarzy... ale na razie sama jestem na poziomie trudności, więc czekam na "śmierć"

No i mam grupkę znajomych