Skocz do zawartości

Praca w zawodzie ZWERYFIKOWANY

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano (edytowane)

Skończyłam 2-letnie studium (teraz szukam stażu), ale chciałabym też pracować w zawodzie ze studiów, tylko zdalnie. Dobrze czuję się w publicystyce i będę celowała w dział kulturalny różnych portali i gazet. Doświadczenie zawodowe mam małe (wolny czas poświęcałam studium), dlatego cudów nie oczekuję.

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że znajdę pracę do końca października?

3 buław, 2 denarów, 10 denarów, dociągnęłam IX Pustelnik --> HB XV Diabeł, VI Rydwan lub HB VI Kochankowie

Karty nie są dla mnie jednoznaczne.

3 buław mówi o wysłaniu CV i czekaniu na odpowiedź, odpowiedzi nadejdą, ale jakie?

2 denary - maile od redakcji, pytania z ich strony, ustalenia. Karta może pokazywać drugą pracę albo dwie oferty.

10 denarów - praca.

Na tym etapie powiedziałabym, że znajdę pracę. Zawsze ciągnę kartę po asie lub dziesiątce, tak też zrobiłam tym razem i Pustelnik mi się nie podoba. Z jednej strony może mówić o obowiązkach albo:

10 denarów + IX Pustelnik - komplecie pracowników, braku miejsca

Proszę o pomoc, nie mam doświadczenia w czytaniu kart pod kątem pracy/finansów.

Edytowane przez Linkinia
Gość Euterpe
Napisano

3 buław - tak, jak napisałaś wyżej :)

2 denarów - może pójdziesz na rozmowę kwalifikacyjną, zaczniesz się zastanawiać nad innymi opcjami

10 denarów - pełnia, ale ja tutaj pracy nie widzę

do końca października chyba nic z tego nie wyjdzie.

Rozszerz pole poszukiwań, złap pierwszą lepszą i w między czasie szukaj odpowiedniejszego. Doświadczenie i czas na szukanie tej "jedynej" posady mogą iść przecież razem :)

Napisano

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że znajdę pracę do końca października?

3 buław, 2 denarów, 10 denarów, dociągnęłam IX Pustelnik

Pojawią się oferty pracy na które będziesz wysyłać swoje cv. Widać wymianę informacji, odpowiedzi zwrotne ale Pustelnik moim zdaniem wskazuje na brak pracy, dalsze poszukiwania. Powodzenia

Gość ThePhoenix
Napisano

Karty moga mowic o otwarciu sie na inne opcje, o dojazdach (3bulaw), o byciu gietkim przy szukaniu pracy, ze jakas mala zmiana moze byc wymagana przy twoich decyzjach a prace mozesz znalezc w wielkich korporacjach, znanych i duzych gazetach, firmach.

Napisano

Po co dociagasz, jak masz dobre karty ?:P

Bedziesz miala kilka ofert I praca bedzie.

Moze bedziesz musiala sie doszkolic, poduczyc czegos, poczytac itp.

Gość SooYoung
Napisano

Załóż też swojego bloga, na którym będziesz pisać. Przyda się przy rozmowie kwalifikacyjnej, pokażesz swoje teksty, jak sprawdzisz się też w sieci. Większość gazet ma swoje wydanie elektroniczne, więc takie doświadczenie się przydaje.

10 denarów to praca na swoim,własna działaność, a 10 den wzmacnia tu karta Pustyelnika - czyli samodzielność na drodze zawodowej. Pustelnik to też sfera kursów i nauki, w tej branży też możesz znaleść pracę

Gość Linkinia
Napisano
Po co dociagasz, jak masz dobre karty ?:P

Bedziesz miala kilka ofert I praca bedzie.

Moze bedziesz musiala sie doszkolic, poduczyc czegos, poczytac itp.

Nie wiem, co mnie podkusiło, chyba górę wzięło przyzwyczajenie! :D Dziękuję, oby się sprawdziło :)

Załóż też swojego bloga, na którym będziesz pisać. Przyda się przy rozmowie kwalifikacyjnej, pokażesz swoje teksty, jak sprawdzisz się też w sieci. Większość gazet ma swoje wydanie elektroniczne, więc takie doświadczenie się przydaje.

10 denarów to praca na swoim,własna działaność, a 10 den wzmacnia tu karta Pustyelnika - czyli samodzielność na drodze zawodowej. Pustelnik to też sfera kursów i nauki, w tej branży też możesz znaleść pracę

Bloga mam już 1,5 roku, ale tak na poważnie zaczęłam się nim zajmować od kilku miesięcy i widzę zadowalające mnie efekty.

Dziękuję bardzo za interpretację :bukiet:

• 2 miesiące temu...
Gość Linkinia
Napisano

WERYFIKACJA

3 buław, 2 denarów, 10 denarów, dociągnęłam IX Pustelnik --> HB XV Diabeł, VI Rydwan lub HB VI Kochankowie

Wysłałam do redakcji maila z pytaniem o pracę. Dostałam odpowiedź, że niestety pani mi nie może zaoferować wynagrodzenia, jedynie książkę za recenzję. Spodobało się jej to, jak piszę (podałam link do bloga) i na podstawie tego, co sama o sobie napisałam, przyjęła mnie. Współpracujemy.

Potem pracy już nie szukałam. Liczyłam na to, że szybko zacznę staż.

Dzięki! :)