Skocz do zawartości

Czy powinnam wróżyć?

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Kilka dni temu pewna dość znana wróżka (nie wiedząc oczywiście czym się param) na moje pytanie o ew.zdolności ezoteryczne odparła,ze za bardzo ich nie mam, że ew. mogłabym zajmować się np.numerologią etc.Trochę mnie to zbiło z pantałyku, nie powiem. Zaprzyjaźniona koleżanka położyła mi karty na pytanie Czy powinnam wróżyć?

Mag Świat Kapłanka suma Kapłanka, HB Kochankowie

Wydaje mi się, że jednak jakieś predyspozycje w tym kierunku mam, chociażby widać to w tym, że wyszły same AW.

Napisano

Podam przykład mojej koleżanki, która również wybrała się do znanej i szanowanej wróżki. Koleżanka humanistka, na 2 roku studiów, usłyszała, że jest mózgiem ścisłym i coś w tym stylu, że bardzo jest w tym kierunku utalentowana, w dodatku, że jest świetną tancerką - tańczy średniawo...

Jak dla mnie to kapłanka i mag są mocnym potwierdzeniem, z całą resztą kart. Same mocne i pozytywne karty wyszły, więc wróż ;)

• Maestro
Napisano
Podam przykład mojej koleżanki, która również wybrała się do znanej i szanowanej wróżki. Koleżanka humanistka, na 2 roku studiów, usłyszała, że jest mózgiem ścisłym i coś w tym stylu, że bardzo jest w tym kierunku utalentowana, w dodatku, że jest świetną tancerką - tańczy średniawo...

Jak dla mnie to kapłanka i mag są mocnym potwierdzeniem, z całą resztą kart. Same mocne i pozytywne karty wyszły, więc wróż ;)

Kiedyś czytałam jak to jedna z naszych obecnych aktorek poszła do wróżki, notabene ta wróżka to była jakaś ciotka jej koleżanki z roku i usłyszała, że nie powinna studiować aktorstwa, że się do tego nie nadaje etc.

Ach, te wróżki...;)

Napisano

według mnie karty są jak najbardziej za Twoim wróżeniem, zresztą sam Twój wątek o czymś świadczy, prawda? :) Wróżki mają to do siebie że się mylą czasem ;) a może wyczuła właśnie Twoje zdolności i chciała przegnać konkurencję xD

• Administrator
Napisano

Inez, a jakie jej pytanie właściwie zadałaś - ogólnie o "zdolności ezoteryczne" czy szczegółowo o wróżenie?

Zdolności ezoteryczne to nie tylko wróżenie, jasnowidzenie itd. - to również numerologia i astrologia, I Cing, radiestezja- tzn. chodzi mi o to, że one są bardziej "ścisłe", więcej logiczne niż intuicyjne, ale nie ma dobrego numerologa czy radiestety bez posiadania pewnej niezbędnej sensytywności, które pozwalają na odczyt. U radiestety jest to wrażliwość na odbiór czułych drgań - im większa, tym lepszy radiesteta, astrolog musi mieć dar wybrania właściwej opcji spośród wielu możliwych "przypisanych" danemu czynnikowi itp. itd.

No i ta wróżka mogła po prostu zobaczyć, że w innej dziedzinie jeszcze lepiej Ci pójdzie niż we wróżeniu (na przykład w tej wskazanej numerologii), o czym Ty możesz jeszcze nie wiedzieć ;)

A drugie karty zostały położone na pytanie "czy powinnam wróżyć" i na to odpowiadają, że tak; ale z tego co napisałaś wynika, że to nie było konkretne ("imienne") pytanie o zdolności do kart, ani pytanie ze wskazaniem konkretnym "jakie mam największe zdolności ;p - może wtedy wyszłoby, że na innym polu masz jeszcze większe?

Ale i sama jej odpowiedź nie podoba mi się, bo co to znaczy "za bardzo ich nie masz" ale ew. numerologia"... to znaczy że jednak coś masz, skoro "ewentualnie", bo gdybyś nie miała, to powinna powiedzieć: "nie masz dużych zdolności, więc się za ezoterykę nie bierz, bo i tak orłem (choćby 'ew. numerologii') nie będziesz, wiele nie osiągniesz, chleba ni uznania ci to nie da, traktuj to jak hobby" etc. etc.

To tak jakby Ci powiedziała, że możesz sobie w ezo pogrzebać by zaspokoić swoje wewnętrzne potrzeby, ale de facto to byś jedynie chałturzyła. I jeśli to miała na myśli, to jako doradca powinna to otwarcie powiedzieć, bo człowiek może mieć inne zdolności, których dzięki takim podchodom nie wykorzysta, jeśli babie uwierzy...

Ale i tak zakładam, że mimo iż jak mówisz jest "znana" nie jest to taka dobra wróżka :D

Albo wyszła jej średnia statystyczna z Twoich zdolności i z jej zdolności, jak jedna ma duże a druga małe, to wiadomo, że tej co ma duże średnia zaniży, a tej co ma małe - podwyższy i może Twoje w ten sposób zostały zaniżone :icon_wink:

• Maestro
Napisano
Inez, a jakie jej pytanie właściwie zadałaś - ogólnie o "zdolności ezoteryczne" czy szczegółowo o wróżenie?

Zdolności ezoteryczne to nie tylko wróżenie, jasnowidzenie itd. - to również numerologia i astrologia, I Cing, radiestezja- tzn. chodzi mi o to, że one są bardziej "ścisłe", więcej logiczne niż intuicyjne, ale nie ma dobrego numerologa czy radiestety bez posiadania pewnej niezbędnej sensytywności, które pozwalają na odczyt. U radiestety jest to wrażliwość na odbiór czułych drgań - im większa, tym lepszy radiesteta, astrolog musi mieć dar wybrania właściwej opcji spośród wielu możliwych "przypisanych" danemu czynnikowi itp. itd.

No i ta wróżka mogła po prostu zobaczyć, że w innej dziedzinie jeszcze lepiej Ci pójdzie niż we wróżeniu (na przykład w tej wskazanej numerologii), o czym Ty możesz jeszcze nie wiedzieć ;)

A drugie karty zostały położone na pytanie "czy powinnam wróżyć" i na to odpowiadają, że tak; ale z tego co napisałaś wynika, że to nie było konkretne ("imienne") pytanie o zdolności do kart, ani pytanie ze wskazaniem konkretnym "jakie mam największe zdolności ;p - może wtedy wyszłoby, że na innym polu masz jeszcze większe?

Ale i sama jej odpowiedź nie podoba mi się, bo co to znaczy "za bardzo ich nie masz" ale ew. numerologia"... to znaczy że jednak coś masz, skoro "ewentualnie", bo gdybyś nie miała, to powinna powiedzieć: "nie masz dużych zdolności, więc się za ezoterykę nie bierz, bo i tak orłem (choćby 'ew. numerologii') nie będziesz, wiele nie osiągniesz, chleba ni uznania ci to nie da, traktuj to jak hobby" etc. etc.

To tak jakby Ci powiedziała, że możesz sobie w ezo pogrzebać by zaspokoić swoje wewnętrzne potrzeby, ale de facto to byś jedynie chałturzyła. I jeśli to miała na myśli, to jako doradca powinna to otwarcie powiedzieć, bo człowiek może mieć inne zdolności, których dzięki takim podchodom nie wykorzysta, jeśli babie uwierzy...

Ale i tak zakładam, że mimo iż jak mówisz jest "znana" nie jest to taka dobra wróżka :D

Albo wyszła jej średnia statystyczna z Twoich zdolności i z jej zdolności, jak jedna ma duże a druga małe, to wiadomo, że tej co ma duże średnia zaniży, a tej co ma małe - podwyższy i może Twoje w ten sposób zostały zaniżone :icon_wink:

Spojrzała w karty i mówi, że hmm, intuicja jest, ale w sumie każdy potrzebuje intucji i ona co najwyżej widzi u mnie techniki "policzalne", tzn, numerologia, astrologia, takie bardziej ścisłe dziedziny..I tyle..

• Administrator
Napisano

No to jak najbardziej mogła mieć na myśli to, że widzi u Ciebie możliwości, których Ty jeszcze w sobie nie rozbudziłaś / nie dostrzegasz na razie. A karty swoją drogą - wróżenie też Ci wychodzi, ale co innego może być lepsze. Spróbować zawsze możesz, kto wie, może Cię to wciągnie?

Ja na przykład, będąc w wieku średnio dojrzałym postanowiłam uporządkować swoje zbierane od zarania dziejów wiadomości z różnych dziedzin, ale zamierzałam iść na kierunek bioterapia i ziołolecznictwo. Jednak po roku okazało się, że są inne dziedziny, w których nie tylko mogę być lepsza ale też okażą się tym, co tygrysy lubią najbardziej. I tak się też stało, co po latach mogę zweryfikować.

Karty i kamienie to normalne - one były, są i będą, ale oprócz nich doszły do głosu inne dziedziny, o których nie sądziłam, że mogą mnie na tyle zakręcić, że jak zasiądę do nich to zapominam o całym świecie, włącznie z wyżywieniem i spaniem :biggrin:

Napisano

Wychodzi że powinnaś wróżyć.

Na zasadzie pomocy komuś, Kapłanka z tych życzliwych i pomocnych jest.

Powiedziałbym , że nawet bardziej powinnaś wróżyć innym.niz sobie -Mag, Swiat.

Może ci podpisują inne techniki, trudno stwierdzić, ale jestem za wrożeniem.

Napisano

Przepraszam,że się wtrące ale wróżba wróżbą jednak Twój wątek o czymś świadczy . Zobacz ile się sprawdza z Twoich kart . Jakbyś nie miała zdolności to by nic sie nie sprawdzało :)

• Maestro
Napisano (edytowane)
No to jak najbardziej mogła mieć na myśli to, że widzi u Ciebie możliwości, których Ty jeszcze w sobie nie rozbudziłaś / nie dostrzegasz na razie. A karty swoją drogą - wróżenie też Ci wychodzi, ale co innego może być lepsze. Spróbować zawsze możesz, kto wie, może Cię to wciągnie?

Ja na przykład, będąc w wieku średnio dojrzałym postanowiłam uporządkować swoje zbierane od zarania dziejów wiadomości z różnych dziedzin, ale zamierzałam iść na kierunek bioterapia i ziołolecznictwo. Jednak po roku okazało się, że są inne dziedziny, w których nie tylko mogę być lepsza ale też okażą się tym, co tygrysy lubią najbardziej. I tak się też stało, co po latach mogę zweryfikować.

Karty i kamienie to normalne - one były, są i będą, ale oprócz nich doszły do głosu inne dziedziny, o których nie sądziłam, że mogą mnie na tyle zakręcić, że jak zasiądę do nich to zapominam o całym świecie, włącznie z wyżywieniem i spaniem :biggrin:

Generalnie interesuje mnie numerologia, na liczby patrzę jednak intuicyjnie. Nie mam jednak jakiejś wewnętrznej chęci, żeby czytać te grube książki, ktore leżą w księgarniach i które zawierają suchą teorię. Szukam informacji w internecie, ale muszę przyznać, że jest jej mało..Czekam, aż pan Sylwester Chordecki znowu zorganizuje kurs w mojej miejscowości, bo juz raz miałam iść, ale coś mi wypadło.

Wracając do kart, to nadal jakoś nie mam wiary w siebie. Nie wiem , ale sa przecież wrózki, które mają byc może zdolność jasnowidzenia, bo dojrzą dużo więcej..Czasem kładę karty i nie wiem nic..

Edytowane przez Inez2503
  • Administrator
Napisano

Inez, Ty nie patrz na inne wróżki tylko ciesz się tym, że Tobie wychodzi. Nawet jak jesteś z siebie niezadowolona to nie znaczy, że inne są lepsze, tylko że Ty w tym momencie masz do siebie stosunek bardziej krytyczny niż zwykle ;p

Poza tym pokaż mi wróżkę, która nigdy się nie pomyliła. Owszem, są osoby mające obecnie większy wgląd" niż Ty teraz, lecz to również nie znaczy, iż Ty nie osiągniesz tego poziomu co one. Przecież każda z nich miała wpadki, które z biegiem lat i nabieraniu doświadczenia malały, ale nikt mi nie powie, że są wróżki ze 100 % trafieniami u wszystkich swoich klientów. I do tego większość takich opinii to owszem, opinie prawdziwe, ale... rozdęte do granic niemożliwości. Zadowolony klient, któremu się sprawdziło powiedzmy w połowie albo i w trzech czwartych ;) i było to jeszcze dobre dla niego - nie zwróci uwagi na tą drugą, niesprawdzoną część, tzn. ani mu w głowie trzeszczeć, że to i to nie wyszło, bo jest szczęśliwy, że wyszło co innego; że w ogóle wyszło.

Zaprawdę, powiadam Ci, że będzie mówił o tym co wyszło i chwalił wróżkę pod niebiosa. Ale i w drugą stronę też to działa :D

Same wróżki również nie chwalą się potknięciami.

I ja też mam puste wejścia, też kładę karty (albo patrzę w kółko) i... nic. To nic nie znaczy, każdy ma takie okresy pustki, krótsze albo dłuższe, te "wszystkowidzące" także.

Patrzysz na liczby intuicyjne, masz zamiar iść na kurs - i tak myślę, że ta wróżka odczytała Twoje zdolności w tym kierunku; jak wspomniałam one mogą okazać się nawet większe niż te tarotowe. Nie lekceważyłabym tego.

Inez, ja nie myślałam o numerologii poważnie, tylko ot tak, z ciekawości, mimo iż horoskop opowiadał o moich zdolnościach "matematycznych" (to ogólnik), a tymczasem z samej matmy nigdy nie byłam orłem (z różnych powodów, ale przede wszystkim z lenistwa i z większego umiłowania literatury), a potem sama numerologia naprzeciwko astrologii jawiła się mi jako Kopciuszek. Ale... wiadomo, jak zakończyła się bajka o Kopciuszku ;) i zrealizował się mój potencjał, w tym czasie, kiedy został mu wyznaczony czas gwiazdowy xd

A ze dwie (różne systemowo) książki jednak warto choćby przejrzeć, bo systemów jest ci u nas dostatek i trzeba wiedzieć, czy ktoś kursantów w trąbę nie zrobi, sprzedając informacje pochodzące z tychże książek, w dodatku dowolnie zmiksowane.

Ja też mam zamiar wybrać się na kurs, ale teraz to już z ciekawości i przy tym z nadzieją, że jeszcze czegoś nowego się dowiem.

Gość gość5
Napisano

Inez,

Ty nie patrz na to co ktoś mówi o Twoich predyspozycjach tylko rób to co potrafisz. Co do samych kart- to AW mówią o tym, że jesteś jak najbardziej na dobrej drodze by rozwinąć te predyspozycje, których rzekomo nie posiadasz i osiągnąć cel jakim jest szeroka wiedza w tym, zakresie.

Napisano
Kilka dni temu pewna dość znana wróżka (nie wiedząc oczywiście czym się param) na moje pytanie o ew.zdolności ezoteryczne odparła,ze za bardzo ich nie mam, że ew. mogłabym zajmować się np.numerologią etc.Trochę mnie to zbiło z pantałyku, nie powiem. Zaprzyjaźniona koleżanka położyła mi karty na pytanie Czy powinnam wróżyć?

Wydaje mi się, że jednak jakieś predyspozycje w tym kierunku mam, chociażby widać to w tym, że wyszły same AW.

Mag - karta mowiaca o mozliwosciach wiec intuicja tu jak najbrdziej sie znajduje, niczego Ci nie brakuje do stawiania kart

Swiat - ta karta akurat sugeruje koniec, spelnienie, dotarcie do celu, obok tej kaplanki mam wrazenie jakby ostrzegaly badz pokazaly nowe mozliwossci, Kaplanka mowi o czyms zakrytym, czego sie nie spodziewasz i moze to jakas inna droga rozwoju w ktorej nie bedziesz sie realizowac dopoki zajmujesz sie kartami

Napisano

nie wiem, czy można mieć lepsze karty no to pytanie:-)

na pewno powinnaś wróżyć, jak dla mnie to masz mega zdolności:-)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy powinnam wróżyć?

Nie wiem co to była za wróżka, ale z tych kart nie wynika abyś miała przestać czy nie wróżyć. Suma może podpowiadać być po prostu działała w zgodzie z samą sobą, słuchała swojej intuicji, to Ty wybierasz drogę.

Mag kojarzy się z alchemikiem, Kapłanka z czymś tajemnym i intuicją.

Krótko mówiąc rób co chcesz :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nawet najlepsza wróżka może się mylić ;)

Z kart, które wyszły, to jak najbardziej masz zdolności do wróżenia. Mag wg mnie może mówić, że będziesz chciała jeszcze poszerzyć swoją wiedzę, ale to też intuicja. Świat to jedna z najlepszych kart, pokazuje że osiągniesz spełnienie w tej właśnie dziedzinie. Kapłanka jest mądra i tajemnicza. Słuchaj tego, co mówi Twoje własne wnętrze.

• 1 miesiąc temu...
  • Maestro
Napisano

Tak w ramach weryfikacji, to napiszę, że otrzymuję wiadomości od klientów, ze mam bardzo trafne wróżby i jest mi wtedy bardzo miło. Co do poszerzania wiedzy, to zamierzam dokształcać się w zakresie numerologii. Na razie uczę się empirycznie analizując daty urodzenia znajomych ;)