Skocz do zawartości

Współpraca ZWERYFIKOWANY

Gość anhana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :D

Rozłożyłam karty na pytanie: Jak będzie przebiegała moja współpraca z opiekunem w ramach mojej pracy rocznej ?

Śmierć Gwiazda Umiarkowanie

Ta współpraca będzie dla mnie transformująca ? Będzie przebiegała stabilnie, cyklicznie(umiarkowanie). Ta współpraca spełni moje oczekiwania, będą z niej pozytywne efekty ale oddalone w czasie (gwiazda).

Będę wdzięczna za wasze podpowiedzi :)

Napisano

a jest taka możliwość, że współpraca zostanie zerwana?

zastanawiam się też czy to będzie kontakt na odległość - Gwiazda

Umiarkowanie mówi o stabilności, rutynie, dobrym dogadywaniu się, ale bez wielkiego szału

trzeba tam dojechać?

Napisano

Nie ma szans na zerwane współpracy, bo już wybrałam i to już jest wiążące. Nie będzie to na odległość tylko face to face :P

Napisano

Nie dojdzie do niej. śmierć na pierwszej mówi,że coś się stanie, pójdzie nie tak i finalnie nie dojdzie do współpracy

Napisano

U mnie XIII. Śmierć w tym pytaniu na pierwszej pozycji oznaczała by początek dłuższej współpracy (definitywny koniec jednego etapu i właśnie przejście w drugi), ale to własnie zależy, jak kto patrzy na tę kartę.

Napisano

Przejście na inny etap to 6 mieczy... sąd...

śmierć akurat jest bardzo prosta w interpretacji... to po prostu koniec

Napisano (edytowane)

Niekoniecznie zawsze oznacza koniec:P

Pomijając temat współpracy, jak coś umiera, kończy się to daje przestrzeń na coś nowego, nawet w chrześcijańskiej tradycji śmierć jest końcem ziemskiego życia, czyli jakiegoś etapu ale początkiem czegoś innego.

Koniec dla mnie to bardziej 10 mieczy.

Edytowane przez anhana
Napisano

@Arcan, zaznaczyłam, że to zależy, jak kto na tę kartę patrzy, a nie my losowałyśmy i nie naszymi kartami, więc zdania będą i tak podzielone...ale dla mnie XIII. Śmierć, to właśnie nie tylko koniec, a właśnie wejście w nowy cykl, na przykład rozpoczęcie nauki w szkole wyższej, po zakończeniu średniej..rozpoczęcie nowego Roku Szkolnego po zakończeniu wakacji..

..może dojrzejesz @Anhana w jakimś sensie, nauczysz się większej wytrwałości, cierpliwości, czujności.

Napisano
Niekoniecznie zawsze oznacza koniec:P

Pomijając temat współpracy, jak coś umiera, kończy się to daje przestrzeń na coś nowego, nawet w chrześcijańskiej tradycji śmierć jest końcem ziemskiego życia, czyli jakiegoś etapu ale początkiem czegoś innego.

Koniec dla mnie to bardziej 10 mieczy.

jak uważasz...dla mnie to karta sądu mówi o transformacji...przejściu z czegoś na coś... ODRODZENIE...

Gwiazda to również nadzieja... trzeba na nią uważać:P

ale to każdy inaczej interpretuje

Napisano
@A mnie XIII. Śmierć, to właśnie nie tylko koniec, a właśnie wejście w nowy cykl, na przykład rozpoczęcie nauki w szkole wyższej, po zakończeniu średniej..rozpoczęcie nowego Roku Szkolnego po zakończeniu wakacji...

to w takim przypadku po co nam inne karty ja np. mag, papież, eremita, wisielec, które mówią o nauce? Wiem o co Ci chodzi, ale nadinterpretujesz...

jeżeli zadam pytanie: jakie ma wobec mnie uczucia X i wyjdzie mi : śmierć, 6 kielichów, 2 kielichy to co bys napisała? że w śmierci chodzi o przejście na inny poziom głębszych uczuć? To by było naginanie kart ''pod siebie''

Napisano (edytowane)

Nie będę się z Tobą kłócić, Arcan - to już całkiem inny temat, całkowity offtop, te uczucia pana - pomysł na oddzielny wątek.

Daj znać kiedyś tam Anhana, jak i czy się ta współpraca zaczęła.

Edytowane przez anka9
Napisano
Jak będzie przebiegała moja współpraca z opiekunem w ramach mojej pracy rocznej ?

Leciałaś z całej talii czy tylko AW?

Jak na moje dużo będziesz musiała sama pracować. Dużo Ci ta praca da. Jak na moje oko najwyższej oceny nie dostaniesz, ale takie 4 będzie ok. A to wszystko z powodu niedopilnowania przez opiekunem. Ale jak na moje oko będziesz zadowolona, bo wiele z tego wyniesiesz tak dla siebie, doświadczalnie etc.

Napisano

Z całej talii, mnie też właśnie zdziwiło, że same arkana wielkie.

Napisano

Gdybym to ja dla siebie losowała karty i takie by wypadły, to bym powiedziała, że nie będzie żadnej współpracy - karta śmierci na pierwszym miejscu.

Ale Ty możesz mieć zupełnie inaczej.

Napisano

Oj oj :) zaczynam się bać po waszych opiniach, dziewczyny.

Napisano

Jakby do współpracy miało by nie dojść wcale, to chyba prędzej 10 mieczy, XVI. Wieża, no bo żeby coś (kolokwialnie pisząc) zdechło faktycznie, to musiało by najpierw też faktycznie zaistnieć...więc do współpracy musiało by przynajmniej na początku dojść...no chyba, że np. pan jest leciwy, ale życzmy mu sto lat :) Nie ma się co bać, Anhana..strach ma wielkie oczy ;) Wyszły konkretne karty, a nie tam jakieś blotki i to chyba lepiej, niż by miały być jakieś nijakie karty.

• Administrator
Napisano

Śmierć jakby na nią nie patrzeć to jest zawsze nowy etap, bez względu na to czy oznacza koniec - śmierć fizyczną, koniec relacji, czy ogólnie - koniec dotychczasowej sytuacji.

Ta karta ma w nosie emocje pytającego, tzn. jego sposób postrzegania tego "nowego etapu": czy jest to dla niego bolesną stratą, czy też może uwolnieniem się od czegoś, uzdrowieniem sytuacji. Po prostu mówi, że coś się skończy (skończyło) i nastąpi po tym coś innego - to jest przecież karta cyklu przemian, ważnych dla pytającego, jako że jest to AW.

W tym pytaniu jako karta inicjująca (pierwsza) nie mówi o tym, że coś się skończyło (czyli tu: współpraca) ponieważ ona jeszcze nie zaistniała.

Poza tym pytanie nie brzmi "czy" tylko "jak", więc również nie może mówić, że coś się skończy ("czy") tylko mówi jak to będzie wyglądało ("jak").

Oczywiście może mówić, że z jakichś powodów nie dojdzie do współpracy, ale jak dla mnie to musiałyby być obok niej inne karty, potwierdzające całkowite odcięcie, a Gwiazda i Umiarkowanie nimi nie są.

No więc jako pierwsza karta: widziałabym ją nie tylko jako nowy etap (w który teraz weszłaś w ramach pracy rocznej) ale też jako swoisty szok - może na początku się nie podobać Ci się jego styl współpracy, jego stosunek do Ciebie - może to wyglądać zupełnie inaczej, niż Ty to sobie wyobrażałaś itp.

Ale Gwiazda jako rozwój i Umiarkowanie jako zakończenie wskazują na to, że otrzymasz sporo przestrzeni dla siebie, tzn. nie powinien Cię krępować "swoją obecnością" w tej pracy (możesz to z początku odbierać jako brak zainteresowania z jego strony Twoją sprawą), ale faktycznie otrzymasz dużo niezależności i wolnej ręki, a on będzie Cię inspirował, tak jakby z daleka czuwał nad tym co robisz i interweniował (pomagał) wtedy tylko, kiedy zajdzie potrzeba, (ostateczna ;p).

Umiarkowanie na zakończenie nie mówi o rewelacjach i fajerwerkach, stąd wnoszę, że będziesz... umiarkowanie zadowolona, do końca będziesz odczuwać jakiś dystans między Twoją pracą a jego zaangażowaniem (czyli właściwie jakby on był cały czas zdystansowany i w tle), tak jakby był odcięty emocjonalnie (to może wyglądać, jakby mu zwisało) ale też jest to karta mówiąca o wiedzy i mądrości, więc też nie sadzę, żeby współpraca była bezowocna, tylko taka beznamiętna, przeciętna i powinna przebiegać spokojnie.

A potwierdza mi to wszystko - paradoksalnie może - karta Śmierci na początku.

Napisano

Powiem tak moim opiekunem jest Pani doktor, która sama prowadzi swoje badania i ma pod opieką nie tylko mnie, więc niewątpliwie może być zdystansowana. No i to też moja praca więc ja tu się muszę na pracować a nie, że ktoś zrobi coś za mnie. Ja bym bardzo chciała żeby było inspirująco, bo wybrałam sobie dziedzinę, która mi się bardzo podoba, więc chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć.

• Administrator
Napisano

Ale na weryfkę to przyjdzie nam poczekać :D

Właściwie ze względu na to powinno być na wzajemnej, ale że regulamin dopuszcza wyjątki, to niech tu zostanie, bo pytanie jest weryfikowalne a układ ciekawy - same AW.

Mam nadzieję, że nie zapomnisz o nas w przyszłym roku ;)

Anhana, ja myślę, po tej Gwieździe, że będzie inspirująco i zdobędziesz mądrość (Umiar), tyle, że konkretnie - sama współpraca - może nie tryskać iskrami, może tak bardziej przebiegać w tle niż ekscytująco ;p

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak będzie przebiegała moja współpraca z opiekunem w ramach mojej pracy rocznej ?

Przyniesie Ci zmianę. Pokaże nowe drogi. Wzbudzi nadzieje. Będzie to ciekawe doświadczenie, rozwijające. W Twym wnętrzu może się sporo wówczas zmienić.

• 9 miesięcy temu...
Gość anhana
Napisano

Weryfikacja:

Współpraca układała się dla mnie bardzo dobrze, miałam dużo swobody, promotorka była otwarta na moje pomysły. Mogłabym powiedzieć, że to była współpraca na dystans (w sensie fizycznym, dużo porozumiewałyśmy się meilowo), ale bardzo owocnie i skutecznie. Wymagało to ode mnie dużo samodzielnej pracy ale tak mi też odpowiadało. Praca wyszła bardzo dobrze. Generalnie, zastanawiam się czy nie pisać u tej samej osoby magisterki.