Iwka78 Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Witam było w pracy dobrze no i się skończyło, kiedy postanowiłam zawalczyć o siebie... pracuję z dwoma handlowcami. Moja praca polega na wspieraniu ich. Oni są tzw. front office a jestem back office. Ale były już wcześniej takie sytuacje z jednym z tych handlowców, że wszystko robiłam sama, a handlowiec słowem nie powiedział, że to ja i zgarnął całą prowizję, a ja nie dostałam nic. Dlatego, gdy sytuacja się powtórzyła postanowiłam zareagować i powiedziałam Managerowi, że to jest moja praca, a nie tego handlowca. Niestety mam teraz przez to kłopoty, bo ten handlowiec zaczął robić mi tzw. czarny PR i powiedział mojemu drugiemu handlowcowi, że podkradam klientów, co nie jest prawdą... Zrobiłam sobie rozkład na pracę w tej firmie do końca tego roku. Będę wdzięczna za Wasze uwagi. 1- To jest osoba pytająca, pewna sytuacja wyjściowa, podstawa rozkładu - królowa denarów jestem konkretna, dobrze pracuję, wiem czego chcę, jestem samodzielna i nie potrzebuję w pracy cudzego wsparcia 2- Przeszkoda, wpływy hamujące (krzyżujące się) z sytuacją podstawową - 3 denarów - może innym przeszkadza to, że jestem za bardzo konkretna? 3- Korona układu, istota rzeczy, pokazuje nasze myśli i stanowisko odnośnie pytania- Wieża+3 miecze - no fakt, jestem rozczarowana sytuacją i zastanawiam się nad szukaniem innej pracy 4- To jest przeszłość tej sprawy, jak to się rozwinęło, jak do tego doszło, nieświadomość- XX sąd - już wcześniej miałam taką sytuację i powinnam się upomnieć o swoje i tego nie zrobiłam 5- To jest teraźniejszość, która już pomału mija bądź w momencie stawiania kart minęła - paź mieczy może za dużo o tym wszystkim rozmyślam, rozkminiam, a powinnam skupić się na pracy 6- Bliska przyszłość, najbliższe perspektywy, coś co się zaczyna - 3 buław - idzie coś nowego, jakaś zmiana 7- Określa się to pozycję pozycją życiową pytającego, nastawienie do sprawy, to co się samemu do tego wnosi - 9 mieczy - denerwuję się i nie mogę spać, bo sytuacja się powtarza... 8- Wpływ otoczenia, czy możemy na kogoś liczyć, gdzie się udać, na kogo uważać, ogólna energia otoczenia - rycerz pucharów+rycerz mieczy- zaznacza się dwóch moich handlowców pewnie - jeden manipuluje moimi uczuciami, a drugi jest totalnie nieszczery 9- Tutaj są obawy - 5 mieczy nadzieje - Gwiazda- boję się wykorzystania, ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży 10- Rezultat sprawy, klucz do rozwiązania zagadki, finał ostateczny, choć czasami nie taki łatwy do interpretacji- 5 pucharów, 7 mieczy, V papież na pewno widać moje rozczarowanie i poczucie wykorzystania, ale może w papieżu wszystko się dobrze skończy Cytuj
Gość No-emi Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 1. Królowa Denarów - Pracujesz na swój sukces i dobrze Ci to idzie, przez co możesz wzbudzać zazdrość innych. 2. 3 denarów - Pytanie dotyczy przeszkód, co uniemożliwia Ci rozwój w tej pracy i moim zdaniem karta idealnie pokazuje Twoją pracę z tą 2ójką handlowców. Wskazuje również na wyrabianie sobie stałych klientów i zaciekłą walkę o stanowisko. 3. Wieża + 3 miecze - Nie chcesz tam pracować, bo wszystko się wali, a atmosfera kompletnie odpycha. 4.Sąd - Sąd jak dla mnie pokazuje, że właśnie coś się zmieniło, że się "wybudziłaś" i upomniałaś o swoje. 5.Paź mieczy - Dużo się dzieje, pełno dookoła plotek i złośliwości, potyczki słowne i wzajemne wbijanie szpilek. 6. 3 buławy - Zaczniesz się rozglądać za inną pracą, budować plan działania. W samej pracy też ukażą się nowe możliwości, ale diametralnej zmiany brak. 7. 9 mieczy - Obawy, nieprzespane noce, stres. 8. Rycerz pucharów + Rycerz mieczy - Jeden typ rozsiewa ploty, jest bezczelny i wrogo nastawiony (Rycerz mieczy), drugi może udawać przyjaznego, a tak naprawdę jest zazdrosny i szuka okazji do rewanżu. 9. Obawy - 5 mieczy - Boisz się, że coś zawalisz, że wpakują Cię na minę. Nadzieje - Gwiazda - Nadzieja na szczęśliwe zakończenie i wyjaśnienie całej sytuacji. 10. 5 pucharów + 7 mieczy + Kapłan - Słabo to widzę. 5 pucharów + 7 mieczy to bardzo nieprzyjemna sytuacja, ktoś będzie chciał Cię wykorzystać i wykopać. Kapłan może oznaczać, że konflikt nie zakończy się na tym, będą jakieś konsekwencje, trzeba będzie ponieść odpowiedzialność. Uważam, że ktoś może chcieć Cię podpieprzyć do jakiegoś przełożonego, narobić Ci problemów. Cytuj
bridaa Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Raczej stamtąd odejdziesz, rozgoryczona. Dla mnie brzydkie te karty. Nerwówka, jakaś ostra wymiana zdań i poczucie straty, rozczarowania, niesprawiedliwości, porażki. Widac dużo nerwów, zapewne stresujesz się sytuacją. Możesz byc też w jakis sposób sprawdzana. Pierwsze karty pokazuja Cię jako stablilna osobę, konkretną i raczej tak jestes w pracy postrzegana. Osoby trzecie - współpracownicy Ci szkodzą - ale tu nic nowego nie odkryłam, bo o tym napisałaś. Ale ze wzgledu na to że wyszlaś tam w Krolowej denarów powiedziałabym, że to Ty sama bedziesz chciała stamtad odejśc. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 mnie też ten rozkład nie podoba się. Na Twoim miejscu zaczęłabym rozglądać się za inną pracą albo, jeżeli jest taka możliwość, innym stanowiskiem - 5 pucharów + 7 mieczy + kapłan Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 25 Września 2016 Maestro Napisano 25 Września 2016 Jestes b.dobrym pracownikiem na co wskazuje Krolowa Monet. Przeszkoda to nadmierne wtrącanie sie osób trzecich w nie swoje sprawy, mieszanie się w nie, lub ogólnie problem z dogadaniem się, z porozumieniem. Korona układu to najwazniejsza pozycja,mówi faktycznie o rezygnacji z pracy, o odejsciu z niej, zaczniesz szukac czegoś, o czym mówi 3 buław, bo teraz jest koszmarnie - 9 mieczy. Wynik 5 kielichów i 7 mieczy jak dla mnie może mówić o tym,ze możesz nadal byc oszukiwana, ktos moze pod Toba dołki kopac też (5 mieczy w obawach), nie wiem jak tego papieża czytać, ale może tak być, ze karta wskazuje szefa i to, ze w te plotki uwierzy.. Cytuj
Iwka78 Napisano 25 Września 2016 Autor Napisano 25 Września 2016 Inezko, dziękuję Ci kochana:-* Cytuj
nastek96 Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 1.Jesteś dobrą pracownicą. Starasz sie i cieżko pracujesz. 2.Piszesz, ze jesteś bardzo konkretna. Czy nie idziesz czasem do celu po trupach? Co masz na myśli mówiąc konkretna? 3.Jesteś bardzo rozczarowana. Możesz na to patrzeć przez pryzmat życiowej klęski. 4.Nie rozwiązałaś jakiegoś problemu i teraz za to płacisz. 5.Już mija okres głebokiego analizowania każdego aspektu sprawy. Karta może też mówić o sprzeczkach jakie masz za sobą. 6.Cos moze sie zacząć pod warunkiem, że zostawisz wszystko za sobą. Odważnie bierz co ci da los. 7.Możesz źle sypiać. Stale zamartwiasz sie sytuacją. (przypominam pozycje 6 - zostaw to za sobą). 9.Boisz sie, ze ludzie będą sie mścili. Masz nadzieje, ze wszystko sie dobrze ułoży. 10.Możesz wpaść w depresje, będzie to spowodowane próbą oszustwa. ARcykapłan może oznaczyć, że dostanieszlekcje i sporo sie nauczysz. Jednak nie dopatrywałbym sie pozytywnego zakończenia. Mogłaś dopytać kart jak rozwiązać tą sytuacje 1 Cytuj
Mana Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 1- To jest osoba pytająca, pewna sytuacja wyjściowa, podstawa rozkładu - królowa denarów jesteś dokładna i rzetelna w tym co robisz. Potrafisz odnosić efekty, może tu nie ma działania szybkiego, ale skuteczne. Lepszego wsparcia nie znajdą 2- Przeszkoda, wpływy hamujące (krzyżujące się) z sytuacją podstawową - 3 denarów Zbyt dużo osób chce rządzić i się pokazywać. Współpracujesz z innymi i to te osoby mogą być swego rodzaju blokadą. 3- Korona układu, istota rzeczy, pokazuje nasze myśli i stanowisko odnośnie pytania- Wieża+3 miecze - Sama nie wiesz co myśleć i co robić. Wzburzyło to wszystko w Tobie ogromną energię, której nie podoba się dotychczasowy układ. Do tego 3 mieczy... dużo o tym myślisz, analizujesz... to wszystko nie jest dla Ciebie miłe 4- To jest przeszłość tej sprawy, jak to się rozwinęło, jak do tego doszło, nieświadomość- XX sąd Przeszłość mająca wpływ na teraźniejszość. To też mogą być Twoje stare zachowania i postępowania oraz doświadczenia, które wpłynęły na taki a nie inny przebieg sprawy. Dłużej nie potrafiłaś milczeć i godzić się na niesprawiedliwość. 5- To jest teraźniejszość, która już pomału mija bądź w momencie stawiania kart minęła - paź mieczy dużo słów, ruch... czasami mogą one być nie całkiem przemyślane. To też czekanie na reakcje czy wiadomość od kogoś. Być może oczekiwałaś, że ktoś Ci coś powie, albo zareaguje. To też Twoje działanie, pokazanie, że nie jesteś typem, który wszystko przemilczy tylko przekazałaś jak to wszystko wyglądało. 6- Bliska przyszłość, najbliższe perspektywy, coś co się zaczyna - 3 buław wyglądanie za nowym, za zmianą... tu jeszcze jej nie widać, ale nie znaczy, że nie przyjdzie 7- Określa się to pozycję pozycją życiową pytającego, nastawienie do sprawy, to co się samemu do tego wnosi - 9 mieczy Masz po prostu tego wszystkiego dość 8- Wpływ otoczenia, czy możemy na kogoś liczyć, gdzie się udać, na kogo uważać, ogólna energia otoczenia - rycerz pucharów+rycerz mieczy- Tu mogli się pokazać Twoi współpracownicy. Jeden może być pod wpływem drugiego.. kojarzy mi się z takimi "ciepłymi kluchami" może i zrozumie gdy wszystko mu się wyłoży... ale czy zareaguje? A drugi? Może robić dużo szumu by tylko się pokazać. 9- Tutaj są obawy - 5 mieczy nadzieje - Gwiazda Obawiasz się, że to wszystko do niczego dobrego nie doprowadzi. Obawiasz się, że zostałaś pokonana i to Ty będziesz musiała od nowa wszystko sobie układać. To też mogą być niemiłe słowa i czyny wobec Ciebie. Nadzieje? Że po prostu wszystko okaże się czymś dobrym i doprowadzi do czegoś pozytywnego. Nadzieja, że jest nadzieja ;P 10- Rezultat sprawy, klucz do rozwiązania zagadki, finał ostateczny, choć czasami nie taki łatwy do interpretacji- 5 pucharów, 7 mieczy, V papież Smutek, opuszczenie... może też być zbieranie informacji i po jakimś czasie wszystko się okaże jak było. Oliwa sprawiedliwa... Ale do tego czasu możesz czuć się samotna i po prostu pójść gdzieś indziej lub czegoś innego będziesz już szukać by było zgodne z Twymi zasadami 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 8 Stycznia 2017 Autor Napisano 8 Stycznia 2017 ***weryfikacja**** nie odeszłam i nie zostałam zwolniona. nadal pracuje z dwoma handlowcami. Szukam pracy. Atmosfera jest taka, że można ją nożem kroić. Zdarzyło się, że mój handlowiec na mnie donosił... Dziękuję Wam wszystkim! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi