Iwka78 Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Niestety muszę zmęczyć temat mojej pracy.... Ciągle powtarza się to samo.... Jestem lepsza od faceta i mam problem... Ponieważ rozkład "Sekret Kapłanki" zawsze mi się sprawdza, więc postanowiłam go rozłożyć na pół roku. 3-4-5 6--1-2--7 8 9 1,2 - odsłaniają sytuacje lub aspekty sprawy o którą się pytamy, mogą się zarówno wspierać lub sobie zaprzeczać - XXI Świat, Rycerz denarów świat może pokazywać środowisko międzynarodowe, w którym pracuję lub pracę w eksporcie, albo moje myśli o szukaniu nowej pracy; staram się być ostrożna w działaniu i nie chcę popełnić tego samego błędu, który chyba nade mną ciąży... 3-5 - siły, wydarzenia, energie wpływające na nasz temat (3 siła, która traci wpływ, 4 najsilniejszy wpływ w chwili obecnej, 5 zyskuje wpływy- (3) Sprawka; uczciwie podeszłam do sytuacji; powiedziałam prawdę i zawalczyłam o swoje(4) Głupiec; to nowa sytuacja dla mnie, albo może w związku z tym, czeka mnie coś nowego (5) Koło los przyniesie jakąś zmianę 6 - to co jest ukryte, wypchnięte ze świadomości, czego się boimy – 3 denarów - chciałabym mieć samodzielne stanowisko, ale boję się, że sobie nie poradzę, że nie jestem dość dobra 7 - to co jest świadome, otwarte, prawdopodobnie przez nas akceptowane – XVII Gwiazda- czekam i mam nadzieję, że wszystko się ułoży 8 - prawdopodobny rozwój sytuacji w najbliższym czasie, wskazówka jak podejść do tematu – 7 denarów- mam być cierpliwa 9 - sekret kapłanki, tą kartę zostawiamy zakrytą aż do czasu przeanalizowania poprzednich ośmiu. Odkrywamy na końcu. Jeśli jest to karta arkanów małych nie analizujemy jej, kapłanka zachowała swój sekret, zakrywamy. Jeśli jest to karta wielkich arkanów kapłanka odkryła swój sekret i w takim przypadku karta daje nam głęboki wgląd w prawdziwe znaczenie tematu. XX sąd ostateczny sąd to karta zmiany, więc pewnie do końca roku zmienię pracę. Cytuj
Mana Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 1,2 - odsłaniają sytuacje lub aspekty sprawy o którą się pytamy, mogą się zarówno wspierać lub sobie zaprzeczać - XXI Świat, Rycerz denarów Chodzi o sprawę, która właściwie w pewien sposób się zakończyła, pewne sprawy wyszły na jaw, ujrzały światło dzienne, zostały przedstawione światu. Reszta biegnie swoim tempem. Ktoś działa w zgodzie ze swą strategią. 3-5 - siły, wydarzenia, energie wpływające na nasz temat (3 siła, która traci wpływ, 4 najsilniejszy wpływ w chwili obecnej, 5 zyskuje wpływy- (3) Sprawka;(4) Głupiec; (5) Koło Traci wpływ to, że co dane zostanie zwrócone. Obecna chwila to koniec jednego etapu początek innego, to wędrówka w poszukiwaniu prawdy. Zyskuje wpływy przeznaczenie, los i to co on szykuje. 6 - to co jest ukryte, wypchnięte ze świadomości, czego się boimy – 3 denarów Wtrącania innych swoich trzech groszy nie tam, gdzie trzeba. Boisz się dalszej współpracy i co z niej wyniknie. 7 - to co jest świadome, otwarte, prawdopodobnie przez nas akceptowane – XVII Gwiazda wyglądanie za znakami, odpowiedziami i podpowiedziami. To szukanie szczęścia. 8 - prawdopodobny rozwój sytuacji w najbliższym czasie, wskazówka jak podejść do tematu – 7 denarów oczekiwanie na efekty, owoce tego co zostało zasiane 9 - sekret kapłanki, tą kartę zostawiamy zakrytą aż do czasu przeanalizowania poprzednich ośmiu. Odkrywamy na końcu. Jeśli jest to karta arkanów małych nie analizujemy jej, kapłanka zachowała swój sekret, zakrywamy. Jeśli jest to karta wielkich arkanów kapłanka odkryła swój sekret i w takim przypadku karta daje nam głęboki wgląd w prawdziwe znaczenie tematu. XX sąd ostateczny To wóz albo przewóz. Albo tam zostaniesz na trochę innych warunkach albo pójdziesz gdzie indziej. To analizowanie własnego zachowania oraz nauka z przeszłych wydarzeń i doświadczeń. Tu duży wpływ ma nasza przeszłość to co robiliśmy, myśleliśmy, czuliśmy oraz takie zachowanie innych wobec nas. Zakryte sprawy przestają takie być. Prawda zaczyna wychodzić na światło dzienne. Cytuj
Iwka78 Napisano 1 Października 2016 Autor Napisano 1 Października 2016 MOże ktoś jeszcze zajrzy? proszę... Cytuj
Gość SooYoung Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Tutaj karta 7 denarów jest decydującą kartą. Zatrzymuje wszystko, wiec pozostała karty są w tej sytuacji tylko tłem. Nie zrealizują się, dopóki nie zdecydujesz na działanie. Na co czekasz? Jeśli jesteś w czymś dobra, a nawet od kogoś lepsza, to to pielęgnuj i dalej rozwijaj. Bądź jak sportowiec przed olimpiadą. Wszystko się kręci wokół Twojego poczucia własnej wartości. Możesz pytać kart ale one pokażą stan na dzień dzisiejszy, z tej sytuacji wyjściowej, a pokazują ze się blokujesz i nie wiadomo dlaczego zaniżasz swoją wartość. Karta Rycerza Denarów na początku mówi ze pomimo tego iż Świat stoi przed Tobą otwarty to ty nic nie robisz żeby go zdobyć, zobaczyć,poznać, a stoisz w miejscu. Nie wykorzystujesz swojej szansy. W karcie Sprawiedliwości masz dwa warianty - sama patrzysz na siebie i analizujesz siebie ( dość ostro, bez oporów) i dokonujesz zmiany, albo oddajesz ocenę nad sobą osobom trzecim. i jesteś przygotowana na przyjęcie Ich pomysłów na Twoje życie. Karta Głupca - zagubiłaś się, nie do końca jesteś świadoma sytuacji i raczej nie znasz wszystkich szczegółów. Karta Koła fortuny - czas na zmianę, wyczuwasz to a do tego przyjdą impulsy z zewnątrz. Chcesz żeby było dobrze, ładnie, miło i to pokazuje karta Gwiazdy. Sama też starasz się pokazać od tej miłej strony choć czasami Cię ta postawa boli. Ty idziesz na kompromis, a otoczenie? Na to sama sobie (szczerze) odpowiedz. Karta Sądu Ostatecznego pokazuje pozostanie przy tym co jest. Przy 7 denarów mówi o tym, że odłożysz zmiany w czasie, będziesz chciała przeczekać i zobaczyć co inni zrobią. Karta Sadu Ostatecznego jest kartą odrodzenia, ale jak sama zmienisz Ryc. denarów na Ryc. buław (aktywność) i wyjdziesz z 7 denarów, a wtedy zmienisz pracę. Jeśli to branża w której zmienisz pracę na lepszą, albo na bardziej rozwijającą, dającą większą satysfakcję, to może warto spróbować Edytowane 1 Października 2016 przez SooYoung Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 8 Października 2016 Maestro Napisano 8 Października 2016 1,2 - odsłaniają sytuacje lub aspekty sprawy o którą się pytamy, mogą się zarówno wspierać lub sobie zaprzeczać - XXI Świat, Rycerz denarów Karty mówią o Twojej współpracy z obcokrajowcami, widać,ze ta praca mogłaby byc czyms na dłuzej, czymś stabilnym 3-5 - siły, wydarzenia, energie wpływające na nasz temat (3 siła, która traci wpływ, 4 najsilniejszy wpływ w chwili obecnej, 5 zyskuje wpływy Sprawiedliwość - wiesz co wydaje mi się, ze karta mówi o tym, że nie warto być lojalnym, że trzeba iśc do szefa i się poskarżyć na niesprawiedliwość w pracy, no i niestety donieść na kogoś Głupiec zaczynasz podejmować ryzyko, czyli karty mówią o tym co już uczyniłaś (teraz doczytałam, ze rozkład, który Ci dziś interpretowałam częściowo weryfikowałaś), walczysz o swoje, nie kryjesz nielojalnych wobec Ciebie ludzi Koło Twoje nowe zachowania mogą dużo zmienić w Twojej pracy, masz silne karty karmy w ogóle (Sprawiedliwość i Koło) 6 - to co jest ukryte, wypchnięte ze świadomości, czego się boimy – 3 denarów Możliwe, ze boisz się konfrontacji ze współpracownikami, albo, że ktoś będzie Ci wchodził w drogę 7 - to co jest świadome, otwarte, prawdopodobnie przez nas akceptowane – XVII Gwiazda- masz nadal wiarę w siebie 8 - prawdopodobny rozwój sytuacji w najbliższym czasie, wskazówka jak podejść do tematu – 7 denarów przez długi czas nie będzie konkretnych zmian 9 - sekret kapłanki, tą kartę zostawiamy zakrytą aż do czasu przeanalizowania poprzednich ośmiu. Odkrywamy na końcu. Jeśli jest to karta arkanów małych nie analizujemy jej, kapłanka zachowała swój sekret, zakrywamy. Jeśli jest to karta wielkich arkanów kapłanka odkryła swój sekret i w takim przypadku karta daje nam głęboki wgląd w prawdziwe znaczenie tematu. XX sąd ostateczny Masz tu kolejną kartę mówiącą o karmie,wydaje mi się,ze te wszytskie niekorzystne dla Ciebie sytuacje sa dla Ciebie lekcją, którą przede wszystkim da Ci większą siłę i wiarę w samą siebie, to nauka walki o swoje, te niesprawiedliwości, ktore Cię spotykają są konieczne,abyś zaczęła walczyć o siebie i swoje dobro, abyś zaczęła rozwijać asertywność. Gdyby było za dobrze, nie miałabyś szans na rozwój siły charakteru, pamiętaj o tym Cytuj
Trida Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 1,2 - odsłaniają sytuacje lub aspekty sprawy o którą się pytamy, mogą się zarówno wspierać lub sobie zaprzeczać - XXI Świat, Rycerz denarów Tutaj powiedziałabym, ze sprawa rozchodzi się o zmianę, przeniesienie (nie czytałam innych wątków, nie wiem dokładnie jak wygląda sytuacja takze interpretuję karty jak widzę, bez wspierania się poprzednimi watkami, dlatego proszę psów na mnie nie wieszać jak coś ). Widać chęć zmiany, przez finanse i inną osobę (mężczyzna wspomniany w opisie?). Ja bym powiedziała, że sprawa rozgrywa się o zmianę firmy, nie tylko stanowiska. Coś jest mocno nie hallo w obecnej sytuacji / miejscu. 3-5 - siły, wydarzenia, energie wpływające na nasz temat (3 siła, która traci wpływ, 4 najsilniejszy wpływ w chwili obecnej, 5 zyskuje wpływy- (3) Sprawka; (4) Głupiec; (5) Koło Wpływ traci obecna umowa / posada, głupiec jest czymś nowym, także nowe siły, motywacje, nowa droga, która jak na moje oko może okazać się strzałem w 10, wpływy – zmiany jako Koło Fortuny. 6 - to co jest ukryte, wypchnięte ze świadomości, czego się boimy – 3 denarów No strachem jest zmiana pracy, coś nowego, czy sobie poradzisz, czy nadrobisz to i owo, czy masz odpowiednie kompetencje. 7 - to co jest świadome, otwarte, prawdopodobnie przez nas akceptowane – XVII Gwiazda Noooo szansa zmiany 8 - prawdopodobny rozwój sytuacji w najbliższym czasie, wskazówka jak podejść do tematu – 7 denarów Musisz uzbroić się w cierpliwość ale taką pozytywną, niebawem zbierzesz plony swoich działań ale na spokojnie. Bez pośpiechu. Stawiam, że do marca 2017 dużo się pozmienia u Ciebie w kwestii pracy. 9 - sekret kapłanki, tą kartę zostawiamy zakrytą aż do czasu przeanalizowania poprzednich ośmiu. Odkrywamy na końcu. Jeśli jest to karta arkanów małych nie analizujemy jej, kapłanka zachowała swój sekret, zakrywamy. Jeśli jest to karta wielkich arkanów kapłanka odkryła swój sekret i w takim przypadku karta daje nam głęboki wgląd w prawdziwe znaczenie tematu. XX sąd ostateczny Nooo jak dla mnie zmiana. Sąd ostateczny to też urzędy, umowy wiec jak na moje – tak, szykuje się zmiana. 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 Najbardziej martwi mnie to, że nie pierwszy raz mam taką sytuację. To jest już 3 raz, kiedy coś takiego spotyka mnie w pracy. Za pierwszym razem walczyłam, walczyłam aż w końcu z dnia na dzień położyłam papiery i odeszłam. Za drugim razem miałam stany depresyjne, podłamałam się, byłam na długim zwolnieniu lekarskim, zostałam zwolniona. Teraz jest 3 raz... ale jest to pierwsza moja praca, która tak bardzo mi się podoba. Ze wszystkimi (oprócz tego ch****ka) się dogaduję, jest super atmosfera, mam w końcu koleżanki, z którymi mogę wyjść na imprezę. W dodatku jadę 15 minut do pracy. Pensja też jest dobra. Mam wyzwania, adrenalina jaką lubię, na reszcie się nie nudzę i nie chcę się poddawać. Nie chcę szukać innej pracy, innego miejsca. Z drugiej strony, nie chcę komuś nabijać obrotów swoją pracą, chcę być uczciwie potraktowana. Tylko jak mam z tym walczyć? W jaki sposób? Chyba nie potrafię nie przejmować się tym, co inni o mnie myślą... Chcę, aby każdemu było dobrze, tylko ja jakoś ostatnia na tej liście jestem... Cytuj
Iwka78 Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 Tutaj powiedziałabym, ze sprawa rozchodzi się o zmianę, przeniesienie (nie czytałam innych wątków, nie wiem dokładnie jak wygląda sytuacja takze interpretuję karty jak widzę, bez wspierania się poprzednimi watkami, dlatego proszę psów na mnie nie wieszać jak coś ). Widać chęć zmiany, przez finanse i inną osobę (mężczyzna wspomniany w opisie?). Ja bym powiedziała, że sprawa rozgrywa się o zmianę firmy, nie tylko stanowiska. Coś jest mocno nie hallo w obecnej sytuacji / miejscu. Wpływ traci obecna umowa / posada, głupiec jest czymś nowym, także nowe siły, motywacje, nowa droga, która jak na moje oko może okazać się strzałem w 10, wpływy – zmiany jako Koło Fortuny. No strachem jest zmiana pracy, coś nowego, czy sobie poradzisz, czy nadrobisz to i owo, czy masz odpowiednie kompetencje. Noooo szansa zmiany Musisz uzbroić się w cierpliwość ale taką pozytywną, niebawem zbierzesz plony swoich działań ale na spokojnie. Bez pośpiechu. Stawiam, że do marca 2017 dużo się pozmienia u Ciebie w kwestii pracy. Nooo jak dla mnie zmiana. Sąd ostateczny to też urzędy, umowy wiec jak na moje – tak, szykuje się zmiana. Dziękuje bardzo. Coraz bardziej dojrzewam do tego, że chcę samodzielne stanowisko... tylko właśnie się trochę obawiam, czy mam kompetencje, czy sobie poradzę itd.... Cytuj
Trida Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Oj Iwka niestety ale w pracy trzeba być czasami bezwzględnym lwem Kochana ja bym poszła do dyrektora / przełożonego porozmawiała z nim tak szczerze i otwarcie. Jeśli szanuje Ciebie jako pracownika i chce Cię zatrzymać to Ci pomoże w jakiś tam sposób. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi