Skocz do zawartości

czy wsółpracownica chce abym odeszła z pracy

italiana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem w pracy z koleżanką. Wiem, że plotkuje na mój temat i nastawia ludzi przeciwko mnie. Przez to ochłodziły się moje kontakty z niektórymi osobami. Donosi do szefowej o każdym moim potknięciu. Ciężko jest mnie zwolnić, gdyż mam 6 miesięczny okres wypowiedzenia, pracuje bez zarzutu i brakuje nam personelu. Zapytałam kart czy stara się ona doprowadzić do sytuacji, że ja z własnej woli odejdę:4 monety,5 monet, as buław.

4 monety: być może ona boi się, że utraci swoją dotychczasową pozycję. Ona mnie przeszkoliła na nowym stanowisku, a teraz jestem samodzielna i radzę sobie całkiem dobrze. Teoretycznie mogę ją zastąpić i ona już nie będzie tak wartościowa dla firmy jak dotychczas.

5 monet: poczucie braku, izolacji, bezsilność. Chciałaby mnie doprowadzić do rezygnacji, poczucia samotności i uczucia, że cokolwiek zrobię to i tak poniosę klęskę. Może też chce, żebym myślała, że jestem niewystarczająco dobra do tej pracy.

as buław: to ewidentna zmiana. Także pracy...

Mam rację w tym wszystkim? Ta sytuacja mnie stresuje i nie wiem co myśleć, co robić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...