Skocz do zawartości

PRACA do końca roku

Monique-Moon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozkład na pracę..Czy ją otrzymam do końca roku.

1) Szansa na znalezienie pracy: 4 BUŁAW

2) Na czym powinnam się skupić: WIEŻA

3)Ukryte problemy: WISIELEC

4)Rada dla mnie: RYCERZ DENARÓW

5)Najbliższa przyszłość:

3 PUCHARÓW, AS PUCHARÓW, 3 DENARÓW

Jak dla mnie szansa na znalezienie pracy jest i to wielka. Skupić powinnam się bardziej na moich ograniczeniach. Coś w dalszym ciągu mnie dusi i trzyma w jednym miejscu powinnam się uwolnić, przełamać. Zburzyć wszystko co przeszkadza mi w osiągnięciu celu. Problemem jednak jest mój charakter-bardzo pesymistyczny(nie wiem co mogłabym robić by praca mnie satysfakcjonowała), brak cierpliwości oraz to,że zagubiona nie wiem, w którą stronę mam iść, czego szukać. Zastój życiowy. Rada dla mnie właśnie to wszystko co wcześniej napisałam pokonać, odważyć się, iść na przód oczywiście z rozwagą. Najbliższa przyszłość: powinnam dostać jakąś propozycję widze tutaj rozmowę kwalifikacyjną i podjęcie pracy. Możliwe,że ktoś mi w tym pomoże.

Dodałam również pytanie:

W jakiej branży szukać pracy bym czuła się usatysfakcjonowana? (Czym się zajmować by być z siebie dumną)

WIEŻA

Mi Wieża kojarzy się z firmą budowlaną, projektantami/architektami

Napisano

Jest szansa na znalezienie pracy, ale Ty musisz pójść do przodu,bo wygląda na to,że stoisz w miejscu, a właściwie... wisisz :-)

Napisano

Patrząc na karty myślę, że powinnaś szukać ogłoszeń, wysyłać CV nawet tam, gdzie nie do końca Ci się podoba. Dobrze byłoby też się przejść po miejscach, które Cię interesują i popytać o zatrudnienie. Jeżeli jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy, pomyśl, czy nie warto pójść do kogoś wyżej... Wieża i Wisielec jasno mówią, że musisz zmienić swoje nastawienie, zacząć działać. Szansa na pracę jest, możliwe, że po znajomości albo staż na początek :)

• Maestro
Napisano

5)Najbliższa przyszłość:

Szansa na pracę jest w jakiejś firmie rodzinnej. Możliwe, że trzeba coś odbudować, może wskrzesić, bo w tej Wieży jakąś ruinę widać..Chyba jest u Ciebie jakiś zastój zawodowy, ktory trwa dośc długo. Wydaje mi się, ze jakis mężczyzna zaproponuje Ci jakies zajęcie, ktoś kogo znasz, może właśnie nawet ktoś z rodziny.

Napisano

5)Najbliższa przyszłość:

Szanse są. Ważne być zmieniła podejście do szukania pracy i być może do pracy w ogóle. Np. wziąć pod uwagę coś czego do tej pory pod uwagę nie brałaś.

Ukrytym problemem może być stagnacja, przyzwyczajenie oraz jakieś inne sprawy, którymi będziesz musiała się zająć.

Rada... działaj krok po kroku i nie zniechęcaj się jakimiś potknięciami. Nie od razu Kraków zbudowano.

Gość ThePhoenix
Napisano

1) Szansa na znalezienie pracy: 4 BUŁAW - duza szansa na fajna prace gdzie z checia bedziesz wracac, wskazuje na fajny i radosny zespol

2) Na czym powinnam się skupić: WIEŻA- zmienic swoje dotychczasowe nastawienie

3)Ukryte problemy: WISIELEC - brakuje Ci motywacji , i dlatego masz to Wieze powyzej - ten brak motywacji musi gruchnac

4)Rada dla mnie: RYCERZ DENARÓW - dzialaj powoli ale konkretnie, karta mowi tez ze jak znajdziesz prace to zebys sie starala i byla dobrym pracownikiem, wiecej cierpliwosci

5)Najbliższa przyszłość:

3 PUCHARÓW, AS PUCHARÓW, 3 DENARÓW - bardzo fajne karty wiec dzialaj a napewno lepiej sie poczujesz i wroci energia do zycia.

Napisano

1) Szansa na znalezienie pracy: 4 BUŁAW - widziałabym małą rodzinną firmę, dobrą atmosferę pracy

2) Na czym powinnam się skupić: WIEŻA - na innym podejściu do szukania pracy, może powinnaś zainteresować się szukaniem pracy na takich portalach jak LInkedin, albo Goldenline. Na pewno trzeba zmienić podejście.

3)Ukryte problemy: WISIELEC - nic nie zmieniasz, nie działasz... wisisz sobie i czekasz, rozmyślasz

4)Rada dla mnie: RYCERZ DENARÓW - bądź jak rycerz denarów, pokazuj się pracodawcy z jak najlepszej strony, dobry list motywacyjny do podstawa - umiejętność zaprezentowania w nim swoich mocnych stron, które dla pracodawcy są ważne

5)Najbliższa przyszłość:

3 PUCHARÓW, AS PUCHARÓW, 3 DENARÓW - jest szansa na pracę, widać tutaj pomoc ze strony znajomych

powodzenia kochana!

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Będziesz mogła świętować znalezienie pracy.

Powinnaś zmienić podejście. Zadziałać inaczej niż dotychczas.

Zbyt małe zaangażowanie w poszukiwania. Czekanie aż samo się coś trafi.

Bądź cierpliwa i wytrwała.

5)Najbliższa przyszłość:

Masz szansę znaleźć zatrudnienie. Być może pomogą ci w tym jacyś znajomi. Możliwe, że będzie to praca w restauracji, pubie. Gdzieś gdzie spotykają się ludzie, żeby zjeść, wypić, pobawić się.

Powodzenia

Edytowane przez szarotka1
Napisano

Duża szansa na jej znalezienie i widać radość z tego faktu :)

Zmienić swoje podejście, zburzyć je ;)

Jesteś chyba zniechęcona i nastawiona pesymistycznie raczej.

Powinnaś być cierpliwa ;)

5)Najbliższa przyszłość:

Widać Twoje zadowolenie i radość :) 3 Denary to mogą być znajomi, albo Twoja nauka w tej właśnie pracy.

Ładne karty Ci wyszły, życzę powodzenia! :)