Gość Lianna Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Hello, tu Bethany ( wcześniej Magnolia). Wróciłam do jogi. Ćwiczę codziennie, minimum pół godziny. Chcę się rozciągnąć, a i wyciszenie by się czasem przydało. Jakie będą efekty ćwiczenia przeze mnie jogi w ciągu najbliższych trzech miesięcy? Głupiec Król Denarów Umiarkowanie Wydaje mi się, że będę spokojniejsza, bardziej zrównoważona, o czy mówi Umiarkowanie. Król Denarów kojarzy mi się z cierpliwością. Nie do końca wiem, jak czytać Głupca, czy pokazuje tutaj radość taką dziecięcą, czy też nową drogę po prostu. Umiarkowanie może też mówić, że na efekty ćwiczeń przyjdzie trochę poczekać. Z góry wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi . Cytuj
Gość Euterpe Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 (edytowane) jeżeli chodzi o stan ducha, to ok: Głupiec - radość; po ćwiczeniach pewnie jesteś w lepszym nastroju, kłopoty znikają albo wydają się mniejsze, masz ochotę na zrobienie czegoś nowego Król denarów - może wspiera Cię jakiś pan umiarkowanie - osiągnięcie harmonii ze swoimi emocjami, nie będziesz ich tłamsić, ale zaakceptujesz i puścisz dalej jeżeli chodzi o kondycję fizyczną, to postępu nie widzę. Chociaż chwila... ten odcinek wody między kielichami można wydłużać (ostatnia karta; mam talię RW), a więc schudnąć możesz niewiele, ale za to będzie lepiej z rozciąganiem się Swoja drogą, bardzo podoba mi się Twoja interpretacja i ciężko mi było dorzucić coś nowego Edytowane 13 Października 2016 przez Euterpe Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 14 Października 2016 Maestro Napisano 14 Października 2016 Zdecydowanie się wyciszysz,wzmocnisz kregoslup,poczujesz w sobie wiecej radosci:). Ja dopiero się wdrazam do ćwiczeń jogi,codziennie z samego rana ćwiczę . Wiedzialam,ze to Ty:)) Cytuj
Mana Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Jakie będą efekty ćwiczenia przeze mnie jogi w ciągu najbliższych trzech miesięcy? Głupiec Król Denarów Umiarkowanie Głupiec tu może pokazywać nowy początek, Twój powrót do ćwiczeń. Uda Ci się "złapać" równowagę, łatwiej Ci będzie podejść do pewnych rzeczy. Będziesz miała więcej sił na inne sprawy. Choć chwilami może być Ci ciężko znaleźć czas na ćwiczenia, ale tu zależy dużo od Twojego zapału do działania Cytuj
Gość anhana Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Joga jest super Tu nie trzeba kart stawiać. Będziesz się czuła po ćwiczeniach jak nowo narodzony głupiec, w sensie optymizmu, radości itp Cytuj
Gość Lianna Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 jeżeli chodzi o stan ducha, to ok:Głupiec - radość; po ćwiczeniach pewnie jesteś w lepszym nastroju, kłopoty znikają albo wydają się mniejsze, masz ochotę na zrobienie czegoś nowego Król denarów - może wspiera Cię jakiś pan umiarkowanie - osiągnięcie harmonii ze swoimi emocjami, nie będziesz ich tłamsić, ale zaakceptujesz i puścisz dalej jeżeli chodzi o kondycję fizyczną, to postępu nie widzę. Chociaż chwila... ten odcinek wody między kielichami można wydłużać (ostatnia karta; mam talię RW), a więc schudnąć możesz niewiele, ale za to będzie lepiej z rozciąganiem się Swoja drogą, bardzo podoba mi się Twoja interpretacja i ciężko mi było dorzucić coś nowego Tak szczerze, to ćwiczę głównie dla ducha i żeby wyciszyć emocje i myśli. Jeśli chodzi o ciało, to biegam też . Cytuj
Gość Lianna Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 Polecam każdemu jogę! Wstaję rano i ćwiczę Na pewno mam więcej energii, cera mi się też poprawiła, bo lepsze jest ukrwienie ( zwłaszcza w pozycjach odwróconych). Najlepszy jest jednak spokój. Najpierw w ogóle nie potrafiłam wytrwać w niektórych pozycjach i trzęsłam się jak osika. Teraz jest duży postęp. Po pierwszych dniach, to czułam się jakby ciężarówka przejechała mi po całym kręgosłupie. Sądzę, że z każdym dniem dobrodziejstwa będą większe:). Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 11 Listopada 2016 Maestro Napisano 11 Listopada 2016 Polecam każdemu jogę! Wstaję rano i ćwiczę Na pewno mam więcej energii, cera mi się też poprawiła, bo lepsze jest ukrwienie ( zwłaszcza w pozycjach odwróconych). Najlepszy jest jednak spokój. Najpierw w ogóle nie potrafiłam wytrwać w niektórych pozycjach i trzęsłam się jak osika. Teraz jest duży postęp. Po pierwszych dniach, to czułam się jakby ciężarówka przejechała mi po całym kręgosłupie. Sądzę, że z każdym dniem dobrodziejstwa będą większe:). Ja od ponad dwóch miesięcy wstaje kilka minut wcześniej dla jogi, ale ja zupelnie początkująca jestem. Mam mocniejszy kręgosłup i w ogole zauważyłam, ze stałam sie silniejsza psychicznie Cytuj
Gość anhana Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 a jakie ćwiczenia robicie po prostu powtarzacie powitanie słońca ? Cytuj
Gość Lianna Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) Ja najczęściej te pozycje : Góra, Drzewo, Wojownik I i II, Głowa do kolan, Trójkąt i Odwrócony Trójkąt, Namiot, Okręt, Ukłon, Księżyc, Dziecko,Most, Pies z głową do góry, Pies z głową na dól, Delfin, Skłon do przodu, Świeca,Pług, Ryba,Rozciąganie miednicy, Odwrócone Jezioro- to przeważnie na koniec. Skłony do przodu- wyciszają. Wygięcia do tyłu- dodają energii Pozycje stojące- też zauważyłam, że dają kopa Pozycje odwrócone- jak świeca, stanie na głowie- te są najbardziej dobroczynne i kluczowe w jodze. Regenerują, dodają energii, poprawiają ukrwienie narządów. Tu masz mój pinterest możesz luknąć https://pl.pinterest.com/joannaagnes/joga/ Edytowane 13 Listopada 2016 przez Tullia Cytuj
Koma Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) A ja sie zastanawiam czy ten -Krol to nie jakis instruktor(ka)-chocby w normie autora np.ksiazki. Glupiec to troche bladzenie, albo wedrowka bez celu, czyli na razie sama nie wiesz gdzie podazasz w jodze;) Umiarkowanie czyli wyciszenie, harmonia-spektakularnych efektow brak, ale tez I nie ma ryzyka. Bedzie uspokajajacy, rozluzniajacy wplyw tych cwiczen. Edytowane 11 Listopada 2016 przez Koma Cytuj
Iwka78 Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 efekty będą bardzo dobre:-) widać po głupcu, że wróciłaś do tego albo może też wprowadziłaś jakieś nowe ćwiczenia/zasady związane z Jogą. Będziesz stabilniejsza - Król denarów siedzi i się nigdzie nie rusza, jest mocno związany z energią materii, moim zdaniem Joga da Ci większe skupienie na "ziemi", nie będziesz tak emocjonalnie "uciekać", w Umiarkowaniu widziałabym stabilizację emocjonalną. Będzie dobrze:) Cytuj
Gość Lianna Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Weryfikacja ! Minęły trzy miesiące, więc weryfikuję. Efekty ćwiczeń jogi oceniam jako bardzo dobre. Zdecydowanie jestem bardziej spokojna, wyciszona ( Umiarkowanie). Ćwiczenia dają mi relaks i radość ( Głupiec). Jestem też bardziej cierpliwa i wytrwała ( Król Denarów). Dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj
Arcan Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Caitriona może głupiec mówi wprost o wyciszeniu umysłu, o wyrzuceniu z niego niepotrzebnych myśli? A król den to może,że się wykosztujesz? Umiar to wiadomo-równowaga Nie zauważyłam weryfikacji A czym się właściwie różni yogga od medytacji? Ułożeniem ciała? Cytuj
Gość Lianna Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Arcan, w jodze masz poszczególne pozycje, czyli asany. Mózg najprościej mówiąc jest w różnych pozycjach np. pozycja świecy. W jodze duży nacisk jest na właściwe oddychanie, czyli przeponowe, co wycisza. A w medytacji zazwyczaj siedzisz i skupiasz się na oddechu, mantrze, czy kolorze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi