Skocz do zawartości

Zmarła mama i niewidzialny duch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłam w rodzinnym domuieszkanie nie wyglądało tak jak w rzeczywistosci.Była noc.Ja że zmarłą mamą w łóżku,chyba coś rozmawiałyśmy, bo wiedziałam że żyje.Było zgasżonę światło.Nagle ktoś w łazience odkręcił wodę,poszłam to sprawdzić.Tam zamiast łazienki umywalka przy drzwiach a na wprost drzwi łóżko i moja spiąca siostra.Ja chyba coś skomentowałam że po co ta woda ale zdałam sobie sprawe że to nie ona bo tylko lekko jakby oczu otworzyła.Zakręcilam wodę i wróciłam do pokoju z myślą że to duch(mojej siostry narzeczony ,popełnił samobójstwo)Odganiałam tą myśl.Wróciłam do łóżka,zamknęłam oczy ,i nagle ktoś wszedł.Wiedziałam że to on.Kazałam mu najpierw w myślach a później normarnie że ma odejść i zostawić nas.On nie słuchał ,czułam go w łóżku,że dotyka mojej lewej nogi.Wtedy w panice budziłam mamę.Ale straciłam głos.Nie mogłam zrozumieć dlaczego akurat teraz nie mogę krzyknął aby mnie usłyszała.

Kiedy odzyskała świadomość wciąż czułam dotyk na nodze i mój cichy panicznie krzyk mamo mamo.

Bardzo proszę o wskazówkę o co chodzi.

.

Napisano

Ja myslę, że to nie ma co odczytywać tego snu symbolicznie, sama napisałaś między wierszami co on oznacza - tęsknisz za mamą?

Brak głosu,nie mogłaś krzyknąć w trudnej sytuacji do niej, to oznacza tyle, że brakuje Ci jej w trudnych, stresujących chwilach i żaden krzyk tego nie zmieni, bo jej już nie ma...

Mam dużo podobnych snów, kilka miesięcy temu straciłam najważniejszą osobę z rodziny, która zawsze była moim wsparciem a teraz mi tego wsparcia okropnie brak co widzę w praktycznie każdym moim śnie...

Dużo uśmiechu i pozytywnej energii przesyłam... :)

Napisano

Czy jeszcze ktoś coś podpowie.Ta woda ,zamiast łazienki sypialnia...Brak kuchni w mieszkaniu

Napisano

Wydaje mi się, że za dużo szukasz.

Owszem sny są symboliczne ale nie każdy drobny element musi koniecznie mieć jakieś nie wiadomo jak wielkie przesłanie. Podświadomość kreuje sen - sytuację - w której najważniejszymi punktami nie są pojedyncze fragmenty i zdarzenia ale całość, jako emocja, jako energia.

Jakbym miała tak szczegółowo analizować każdy swój sen to bym zwariowała :D

Natomiast nie znając Cię, nie będąc w Twojej głowie, w Twojej sytuacji nikt nie pomoże Ci z tak szczegółową interpretacją. Jeśli zależy Ci na szczegółowej analizie jakiegoś snu to proponuję najpierw zrozumieć ogólne przesłanie, emocję, a potem analizować dokładniej drobne szczegóły. Można podeprzeć się sennikiem ale tylko jako ogólna pomoc, absolutnie odradzam całkowite zaufanie sennikowi, najważniejsza jest intuicja i osobiste rozumienie poszczególnych elementów i symboli.

A więc zrobić to tak dokładnie możesz tylko Ty... :)