Skocz do zawartości

Rozmowa kwalifikacyjna

dancing.rain

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę o pomoc w interpretacji rozkładu. W poniedziałek idę na rozmowę kwalifikacyjną, nie jestem do końca przekonana co do firmy i stanowiska.

Ogólna sytuacja, obraz firmy

Księżyc

Powinnam słuchać swojej intuicji i zdać się na odczucia po rozmowie. Może firma i praca nie będą takie jak mi się zdają?

Negatywy i ostrzeżenia, na co muszę uważać?

3 Pucharów

Powinnam być bardziej otwarta i odważna, nie zamykać się w sobie

Co robić?

9 mieczy

Powinnam przestac sie martwić tym na co nie mam wpływu i skupić na tym co mogę kontrolować.

Co będzie? Jaka jest przyszłość związana z tą pracą?

3 Kijów (odwrócona)

Mogę się pozytywnie zaskoczyć, np stanowiskiem, lub współpracownikami, jeśli dostanę tę pracę powinnam ją przyjąć.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc w interpretacji!

Napisano

Księżyc - zbytnio dramatyzujesz jak tam będzie itd.

3 pucharów - może powinnaś uważać żebyś za bardzo nie wyluzowała w pracy

9 mieczy - powinnaś przestać się zadręczać i martwić na zapas

3kijów - szansa na rozpoczęcie nowego etapu w życiu tj. tej pracy.

Napisano (edytowane)
Witam, proszę o pomoc w interpretacji rozkładu. W poniedziałek idę na rozmowę kwalifikacyjną, nie jestem do końca przekonana co do firmy i stanowiska.

Ogólna sytuacja, obraz firmy

Księżyc

Ta karta mówi że nie jesteś przekonana do firmy. Dokładnie nie wiesz jak to tam wygląda, może ogólnie wiesz, ale nie jak tam jest naprawdę. Masz sprzeczne wyobrażenia na ten temat, a prawda może okazać się jeszcze inna.

Moim zdaniem już ta pierwsza karta pokazuje że nic z tej rozmowy nie będzie.

Negatywy i ostrzeżenia, na co muszę uważać?

3 Pucharów

Na zbyt niedojrzałe, naiwne podejście do pracy w tej firmie. Na rozmowie nie być zbyt wyluzowaną i zbyt entuzjastycznie nastawioną do tej pracy. Być opanowaną, konkretną.

Co robić?

9 mieczy

Spojrzeć na fakty i jeszcze raz sprawdzić firmę.

Nie reagować emocjonalnie.

Co będzie? Jaka jest przyszłość związana z tą pracą?

3 Kijów (odwrócona)

Nie stosuje odwróconych kart, więc odczytuję te kartę normalnie, ale w kontekście poprzednich kart - moim zdaniem pójdziesz inną drogą. Praca w innej formie albo na innym stanowisku.

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Zdaje się, że rozmowa już była... ale chyba nie pójdziesz tą drogą, zbyt dużo obaw, to wszystko może wydawać Ci się jakieś dziwne, niepasujące do Ciebie czy Twoich wartości, zapatrywań etc.

Napisano

Dzieki wszystkim! Rozmowa nie poszla zbyt dobrze, ale kompletnie sie tym nie przejelam poniewaz firma nie wydala mi sie uczciwa, a potencjalna szefowa sprawiala wrazenie wrednej. Zdecydowanie szukam czegos innego.