Perdo Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Mam zamiar zmienić pracę z końcem roku, a w zasadzie rzucić obecną ze względu na ogólne ciężkie warunki, i szukać nowej. Pytanie było o sytuację zawodową w czasie do 3 miesięcy od początku roku, głównie o to co mnie czeka w nowej pracy. 2 mieczy + Gwiazda + Cesarz 2 mieczy- myślę że pokazuje tu głównie moje wahanie związane prawdopodobnie bardziej z odejściem z pracy i obawą o znalezienie nowej, szczególnie na początku, mogą być z tym pewne problemy. Gwiazda- prawdopodobnie znajdę pracę która będzie mi dawała satysfakcję jeśli nie w teraźniejszym czasie to późniejszym, jakąś możliwość rozwoju kariery (mam zamiar się dokształcić i pójść na pewien kurs na który ostrzyłem sobie zęby od dłuższego czasu, a obecna praca uniemożliwia mi całkowicie jakiekolwiek kształcenie). Generalnie pomyślna wróżba Cesarz- Albo wskazuje na zwierzchnika-surowego ale sprawiedliwego, doświadczony na odpowiedzialnym stanowisku, albo może wskazywać mnie-osiągnięcie awansu i lepszego stanowiska ale po jakimś czasie jako efekt mojej pracy (ukończony kurs dawałby mi taką możliwość) Cytuj
patrycja3791 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Mogłeś najpierw spytać, czy w ogóle zmienisz pracę,bo jak tu interpretować ocenę sytuacji w nowej pracy jak jeszcze w starej siedzisz :-( Jak dla mnie 2mieczy to zawieszenie,więc powiedziałabym,że nie widzę nowej pracy, a Gwiazda to Twoje nadzieje i plany. Aczkolwiek Cesarz może mówić o Twojej determinacji,że będziesz dążył cały czas do zmiany. Cytuj
Perdo Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Zapomniałem sprecyzować pytanie na forum, bo zanim postawiłem karty to dokładniej pytałem się ich jaka będzie sytuacja do 3 miesięcy od nowego roku z pracą JEŚLI rzucę obecną do końca obecnego roku. Przepraszam za niedopowiedzenie. Inna rzecz że na pytanie czy zmienię pracę odpowiedź może brzmieć tylko: tak, nie lub może. Więc staram się unikać pytań tak sformułowanych. Cytuj
Taya Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Jeśli rzucisz pracę, przez pewien czas będziesz na bezrobociu (2 Mieczy jak izolacja, wypadnięcie z obiegu). Nie widać niestety płynnego przejścia między różnymi pracodawcami. Gwiazda to według mnie okrez szukania, kiedy wysyłasz CV z nadzieją, że odpiszą, ubierasz się elegancko na rozmowę o pracę itepe. W końcu Cesarz to nowy pracodawca. Powiedziałabym, żebyś uzbroił się w cierpliwość, nową pracę znajdziesz z drobnym poślizgiem. Nie zniechęcaj się jednak I przyłóż do poszukiwań. Cytuj
Mana Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 2 mieczy + Gwiazda + Cesarz Jeśli rzucisz pracę będziesz potrzebował czasu by uporać się z jakimiś sprawami. Są tu też dwie opcje, dużo emocji w tle. Cytuj
Perdo Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Więc gwiazda raczej symbolizuje nadzieję na coś niż jakąś szczęśliwą realizację? Dopiero od niedawna interesuję się tarotem. Cytuj
Taya Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 U mnie to bardziej karta inspiracji, marzeń, ale też dbania o prezencję (stąd moje skojarzenie z pisaniem listów motywacyjnych, szykowaniem CV, by się dobrze zaprezentować I oczywiście rozmową rekrutacyjną). Spełnienia marzeń mi nigdy nie pokazała. Cytuj
Mana Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Gwiazda to właśnie nasze marzenia, pragnienia.. które mogą się spełnić, ale nie muszą. W tej samej karcie bardziej chodzi o nasze wewnętrzne zapatrywania, chęci, wizje niż o realne rzeczy. Może się wiązać z naszymi różnymi działaniami i staraniami. Mi raz jako karta na pewien okres dnia ukazała czas gdy udało mi się zdać ważny egzamin. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 też myślę, że będziesz mieć problem z znalezieniem nowej pracy 2 mieczy w połączeniu z Cesarzem wygląda całkiem nieźle (umowa, dogadanie się z przyszłym szefem, rozmowa kwalifikacyjna, po której możesz poczuć się bezpieczniej), ale Gwiazda między nimi może wszystko popsuć Też jestem zdana, że wyskoczyły tutaj nadzieje w optymistycznej wersji, to może być posada, która jest dość daleko od Twojego miejsca zamieszkania - Gwiazda jako odległość Cytuj
Perdo Napisano 29 Listopada 2016 Autor Napisano 29 Listopada 2016 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, wyszły mi niedawno takie sytuacje że nie mogę sobie na razie pozwolić na ryzyko zmiany pracy. Cytuj
gucio19 Napisano 29 Listopada 2016 Napisano 29 Listopada 2016 Możesz mieć duze nadzieje związane z ta praca, ale strach wygra, Cesarz raczej na zmianę nie wróży.Na razie zostaniesz tam gdzie jesteś,a w międzyczasie bedziesz szukał interesującej oferty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi