nastek96 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Mam problem, ponieważ nie mam szczęścia w miłości. Zapytałem - dlaczego nie potrafie stworzyć związku z drugą osobą? 1 - reprezentuje osobę pytającego i sygnalizuje jego problem 3 kielichy 2 - problem pytającego Cesarzowa 3- pragnienia pytającego i to, co może osiągnąć Rycerz Kielichów 4- korzenie problem Śmierć 5- niedawna przeszłość, z której wypłynął problem Król Mieczy 6 - bliska przyszłość, która wyłoni się z obecnej sytuacji As Monet 7 - nieuświadomione cechy pytającego, które spowodowały problem 10 kielichów 8 - co osoba tak naprawdę myśli o tym problemie (nadzieje lub zwątpienie) Wisielec 9 - wpływy otoczenia w danym problemie (pomoc i wsparcie lub dezaprobata, na kogo można liczyć lub nie) 3 buław 10 - ostateczny wynik, rozwiązanie problemu Koło Fortuny Podsumowanie rozkładu - Słońce 1.Zastanawiałem sie, czy ja właściwie jestem gotowy na związek, czy bardzie marze o romansie. Chyba raczej jestem nastawiony na zabawe. 2.Hmm, wygląd? Nie jestem zbyt urodziwy. Zagubienie, słaba akceptacja siebie. 3.Marze o romasie, flirtach.(rycerz kielichów jest uosobieniem amorów) 4.Niemiłe wcześniejsze doświadczenia. Chęć drastycznej zmiany. (no te doświadczenia i wygląd to by pasowało) 5.To mój chłodny stosunek do ludzi. Dopiero ucze sie wyrażać emocje i nie chować ich pod maską. 6.Masz szanse na zmaterializowanie uczuć. Czyli stworze z kimś związek. 7.Wyobrażam sobie miłość idealną. Niestety taka tylko w bajkach. Może to rzutować na moje postrzeganie ludzi. 8.Bardzo dłuży mi sie samotność. Bezczynnie siedze sam i nie moge nic zrobić. (staram sie) 9.Wkraczam w coś nowego. Otoczenie będzie przychylne. 10.Ostatecznie los sie odmieni. Koło Fortuny na tej pozycj zapowiada szczęście. Znajde kogoś Podsumowanie: Słońce - Nie powiniennem sie zamartwiać. Szczęście jest tuż, tuż Prosze o pomoc Cytuj
szarotka1 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Mam problem, ponieważ nie mam szczęścia w miłości. Zapytałem - dlaczego nie potrafie stworzyć związku z drugą osobą? 1 - reprezentuje osobę pytającego i sygnalizuje jego problem 3 kielichy Być może jesteś nazbyt kochliwy i nie potrafisz jeszcze zaangażować się w poważny związek. 2 - problem pytającego Cesarzowa Wydaje mi się, że oczekujesz iż to kobieta wyjdzie z inicjatywą. 3- pragnienia pytającego i to, co może osiągnąć Rycerz Kielichów Chciałbyś się zakochać i przeżyć romantyczną miłość. 4- korzenie problem Śmierć Nie potrafisz zmienić tego co stoi na przeszkodzie ku znalezieniu partnerki. Nie do końca jesteś gotowy na to żeby zmienić swoje dotychczasowe życie. 5- niedawna przeszłość, z której wypłynął problem Król Mieczy Może nazbyt byłeś oschły, nie dawałeś się ponieś emocjom i trudno ci było otwarcie wyrażać własne uczucia. 6 - bliska przyszłość, która wyłoni się z obecnej sytuacji As Monet Myślę, że pojawi się wielka szansa na zmianę. 7 - nieuświadomione cechy pytającego, które spowodowały problem 10 kielichów Może gdzieś z tyłu głowy masz obrazek idealnego związku przez co trudno ci zaakceptować coś co od niego mogłoby odbiegać. Na zasadzie wszystko albo nic. 8 - co osoba tak naprawdę myśli o tym problemie (nadzieje lub zwątpienie) Wisielec Myślisz, że nic się nie zmieni. 9 - wpływy otoczenia w danym problemie (pomoc i wsparcie lub dezaprobata, na kogo można liczyć lub nie) 3 buław Wygląda to tak jakbyś miał poznać kogoś właśnie dzięki pomocy osób trzecich. 10 - ostateczny wynik, rozwiązanie problemu Koło Fortuny Przestaniesz być singlem. Powodzenia Cytuj
nastek96 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Szarotka męczyły mnie 3 karty - Cesarzowa, Śmierć i 3 buław. Co do Cesarzowej to raczej nie jest to co napisałaś i moja interpretacja na tym polu też jest troche naciągnięta. ALe za to rozjaśniłaś mi znaczenie Śmierci i 3 buław. Właśnie to jest to Dziękuje Cytuj
szarotka1 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 W takim razie ta Cesarzowa może oznaczać, że jesteś pod wpływem jakiejś kobiety i wszystko co robisz uzależniasz od jej aprobaty. Może też tak być, że szukasz kogoś kto będzie takim twoim ideałem kobiety a jak wiadomo ideały nie chodzą po ziemi Cytuj
nastek96 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Pod wpływem kobiety nie jestem. Może ten ideał? Hmm ta karta jest trudna. Musze ją dokładnie przemyśleć. Cytuj
nastek96 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Napisano 6 Listopada 2016 Mam pytanie, czy na karte Cesarzowa, któej nie rozumiem moge dobrać 1-2 karty? Czy nie jest już za późno? Cytuj
Taya Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 Na forum masz dział ze znaczeniami poszczególnych kart. Do Cesarzowej na pewno napisano kilka stron, poczytaj, może ci się przejaśni. Nie polecam dociągać kart, zaciemnisz sobie obraz. Moje trzy grosze: Cesarzowa jako problem, czyli jej ciemna strona: zaborczość, zazdrość I lenistwo. Cytuj
Mana Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) 1 - reprezentuje osobę pytającego i sygnalizuje jego problem 3 kielichy uczuciowość, może zbyt duża emocjonalność, przejmowanie się. To też może być osoba radosna, uśmiechnięta, potrafiąca cieszyć się życiem. Może wydawać się zbyt hm... brakuje mi słowa ;P.. może wydawać się lekkoduchem, taką osobą korzystającą z życia niekoniecznie dobrą na stały związek (takie wrażenie może sprawiać) 2 - problem pytającego Cesarzowa może to być jakiś ideał kobiety albo czas określić czego lub kogo szukasz na czym Ci zależy, co chcesz chronić itp 3- pragnienia pytającego i to, co może osiągnąć Rycerz Kielichów pragniesz kochać, to szukanie tego czegoś niezwykłego jakby z marzeń 4- korzenie problem Śmierć czas zmian przekonań, podejścia do życia. Myślę, że albo to się zaczęło albo stanie niedługo. Zmiana perspektywy. Coś zmienia się lub zmieniło się w środku. Może też w tym miejscu ukazywać się jakaś Twoja niestałość... 5- niedawna przeszłość, z której wypłynął problem Król Mieczy skojarzyło mi się z wpływem ojca... to może być sposób myślenia, odcięcie od świata czy życie we własnym świecie. To też pewne zamknięcie.. 6 - bliska przyszłość, która wyłoni się z obecnej sytuacji As Monet szanse, nowe możliwości... nowe początki 7 - nieuświadomione cechy pytającego, które spowodowały problem 10 kielichów marzycielstwo, może zbytnia emocjonalność. Pełnia trudno tu dodać cokolwiek nowego. 8 - co osoba tak naprawdę myśli o tym problemie (nadzieje lub zwątpienie) Wisielec albo uważasz, że nie da tego co jest zmienić bez strat albo obawiasz się z jednej strony, że to się zmieni, możesz z jednej strony chcieć z mian z drugiej nie. 9 - wpływy otoczenia w danym problemie (pomoc i wsparcie lub dezaprobata, na kogo można liczyć lub nie) 3 buław są z Tobą cokolwiek by się działo 10 - ostateczny wynik, rozwiązanie problemu Koło Fortuny będzie to co chce los Podsumowanie rozkładu - Słońce wiele jest w Tobie i od Ciebie zależy. Nie zamartwiaj się, szukaj pozytywów. Szczęście jest na wyciągnięcie ręki Edytowane 6 Listopada 2016 przez Yumeko Cytuj
nastek96 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Napisano 6 Listopada 2016 To znaczy źle sie wyraziłem. Ja rozumiem znaczenie karty Cesarzowej, tylko nie zrozumiałem jej na tej konkretnej pozycji. To nie są te cechy niestety Ale chyba Yumeko podpowiedziała w sprawie Cesarzowej. Musze określić czego lub kogo szukam na czym mi zależy. Dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj
Trida Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 1 - reprezentuje osobę pytającego i sygnalizuje jego problem 3 kielichy Ty chyba nie do konca sam wiesz, czego chcesz. Jakie „cechy” ma mieć partnerka. Może taka, może taka… No brak zdecydowanie troszku Ty wychodzi wg mnie. Lekka chwiejność jeszcze. 2 - problem pytającego Cesarzowa Brak zdecydowania i chyba to, że masz w głowie utarty jakiś „ideał” i jego szukasz, doszukujesz się u kobiet i tego nie znajdujesz. Chyba zbyt wygórowane wymagania.3- pragnienia pytającego i to, co może osiągnąć Rycerz Kielichów Uczucie. Spore uczucie, stabilność uczuciowa i emocjonalna. 4- korzenie problem Śmierć Nie umiesz odciac się od przeszłości wg mnie. 5- niedawna przeszłość, z której wypłynął problem Król Mieczy Twoja oschłość, dystans do ludzi. Może lekkie „ocenianie z góry”?Poczucie bycia lepszym …? 6 - bliska przyszłość, która wyłoni się z obecnej sytuacji As Monet Zacznie się cos zmieniać ale na zasadzie Twojej otwartości a ona pociągnie to wszystko dalej.7 - nieuświadomione cechy pytającego, które spowodowały problem 10 kielichów Aż nad to chyba chciałeś tej miłości i po dupce dostałeś 8 - co osoba tak naprawdę myśli o tym problemie (nadzieje lub zwątpienie) Wisielec Że sytuacja przez dłuuuuugi czas nie ulegnie zmienie. 9 - wpływy otoczenia w danym problemie (pomoc i wsparcie lub dezaprobata, na kogo można liczyć lub nie) 3 buław Nigdy tego pytania nie ogarniam więc je odpuszczam.10 - ostateczny wynik, rozwiązanie problemu Koło Fortuny No będzie się polepszało ale nie będzie „gładko”. Podsumowanie rozkładu - SłońceIdą zmiany na lepsze widać „światełko w tunelu” Cytuj
nastek96 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Napisano 7 Listopada 2016 Dziękuje Trida Tak Cesarzowa to brak zdecydowania. Trzeba określić czego szukam. Ideał może i jest, ale on bardziej tyczy sie charakteru niż wyglądu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi