kirsty16 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Wczoraj miała miejsce bardzo dla mnie nieprzyjemna sytuacja w pracy. Wdałam się w konflikt ze współpracownikiem, w którym uszkodziłam mu mienie rzędu 200zł i będę musiała za to zapłacić, ale szef straszy mnie, że zabiorą mi całą wypłatę za przepracowany poprzedni miesiąc oraz obecny. Kiedy zaczęłam się bronić i narzekać szefowi na tą drugą osobę, to zostałam dodatkowo oskarżona o mobbing. Myślę, że kara jaką mam ponieść, jest wysoce nieadekwatna do mojej winy i nie jestem pewna, czy tak można. Załamana po powrocie do domu, z ciekawości wyciągnęłam karty, czy moja sytuacja wygląda na prawdę tragicznie, dostałam coś takiego: Czy szef założy mi sprawę?-KRÓL MIECZY Tak jak powiedział, tak zrobi. Ostry miecz bezlitosnej konsekwencji. Mężczyzna źle do mnie nastawiony. Będzie mi chciał zaszkodzić. Lubię często wyolbrzymiać, to od razu zadałam pytanie: Jak się potoczy dalej moje życie (no bo brak wypłaty, więc jak...)?-6 KIELICHÓW I tu jestem zaskoczona, bo to karta bardzo ciepła i dla mnie oznacza bezpieczeństwo, czyli o dziwo będzie ok. Dzisiaj dręczona dalszymi niepewnościami zadałam dodatkowe pytania: Czy będę miała sprawę w sądzie?-SĄD OSTATECZNY Tak, oczywiście. Jaki będzie wynik sprawy?-6 BUŁAW Wynik będzie dla mnie zwycięski. Czy poniosę konsekwencje finansowe?-SIŁA Myślę, że poniosę konsekwencje na miarę moich sił finansowych, że za bardzo mnie nie dotkną. I najważniejsze: Czy zobaczę wypłatę?-6 BUŁAW Tak zobaczę. Nie mam się czego bać. Jestem pod wrażeniem łatwości kart do interpretacji, jakie wylosowałam, dlatego, jeżeli to nikomu nie przeszkadza, umieszczam moje wyniki bardziej w celach poglądowych i dla ciekawych, zweryfikowania wiarygodności samego tarota, niż pomocy interpretacyjnej, ale chętnie poznam dodatkowe opinie. Jeżeli wątek zostanie usunięty, to zrozumiem. Cytuj
nastek96 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Myśle, ze założy. Król mieczy kieruje sie wszelkimi zasadami. "Była wina będzie konsekwencja" Jak sie potoczy twoje życie? Myśle, ze pojawi sie ktoś z przeszłości. Reszta zagdzam sie z tobą w 100%. Jednak Siła - powiedziałbym, że te konsekwencje będą. SIła to stawianie czoła przeciwnosciom. Jednak wydaje mi sie, że to po prostu walka w sądzie o korzystny wyrok. Cytuj
Mana Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Czy szef założy mi sprawę?-KRÓL MIECZY będzie się starał dotrzymać słowa, kara będzie... ale zdaje mi się, że będzie działał na własnym podwórku bez sądu jak na razie Jak się potoczy dalej moje życie (no bo brak wypłaty, więc jak...)?-6 KIELICHÓW to albo powrót do domu, jakieś wolne.. albo ogólnie, że może być emocjonalny okres Czy będę miała sprawę w sądzie?-SĄD OSTATECZNY Po nazwie kary można by wnioskować, że tak. Ale nie jestem przekonana. Choć jakieś wezwanie może być. Jaki będzie wynik sprawy?-6 BUŁAW Zwycięstwo Czy poniosę konsekwencje finansowe?-SIŁA Nic co by zachwiało Twoją sytuacją i wiarą w siebie. 1 Cytuj
nastek96 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 O właśnie tego mi zabrakło. Yumeko jesteś genialna 6 kielichów - emocjonalny okres. Możesz wracać myślami do konfliktu i go roztrząsać. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 ogólnie rozkład wygląda dość przyjmnie - same "wesołe" karty Ci wyszły Czy będę miała sprawę w sądzie?-SĄD OSTATECZNY nie, uwolnisz się od problemu Jaki będzie wynik sprawy?-6 BUŁAW sprawy nie będzie, co Cię bardzo ucieszy Czy poniosę konsekwencje finansowe?-SIŁA nie, a jeżeli już, to takie, które dasz radę spłacić Czy zobaczę wypłatę?-6 BUŁAW jasne, że tak Król mieczy to mężczyzna, która zadziała rozsądnie, a uczucia odłoży na bok, więc wątpię, aby zrobił z tego tak wielką aferę, aby iść zaraz do sądu 6 pucharów - powinno być dorze, ewentualnie ktoś z znajomych/krewnych się dorzuci Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 5 Listopada 2016 Maestro Napisano 5 Listopada 2016 Wczoraj miała miejsce bardzo dla mnie nieprzyjemna sytuacja w pracy. Wdałam się w konflikt ze współpracownikiem, w którym uszkodziłam mu mienie rzędu 200zł i będę musiała za to zapłacić, ale szef straszy mnie, że zabiorą mi całą wypłatę za przepracowany poprzedni miesiąc oraz obecny. Kiedy zaczęłam się bronić i narzekać szefowi na tą drugą osobę, to zostałam dodatkowo oskarżona o mobbing. Myślę, że kara jaką mam ponieść, jest wysoce nieadekwatna do mojej winy i nie jestem pewna, czy tak można. Załamana po powrocie do domu, z ciekawości wyciągnęłam karty, czy moja sytuacja wygląda na prawdę tragicznie, dostałam coś takiego: Czy szef założy mi sprawę?-KRÓL MIECZY Tak jak powiedział, tak zrobi. Ostry miecz bezlitosnej konsekwencji. Mężczyzna źle do mnie nastawiony. Będzie mi chciał zaszkodzić. Lubię często wyolbrzymiać, to od razu zadałam pytanie: Jak się potoczy dalej moje życie (no bo brak wypłaty, więc jak...)?-6 KIELICHÓW I tu jestem zaskoczona, bo to karta bardzo ciepła i dla mnie oznacza bezpieczeństwo, czyli o dziwo będzie ok. Dzisiaj dręczona dalszymi niepewnościami zadałam dodatkowe pytania: Czy będę miała sprawę w sądzie?-SĄD OSTATECZNY Tak, oczywiście. Jaki będzie wynik sprawy?-6 BUŁAW Wynik będzie dla mnie zwycięski. Czy poniosę konsekwencje finansowe?-SIŁA Myślę, że poniosę konsekwencje na miarę moich sił finansowych, że za bardzo mnie nie dotkną. I najważniejsze: Czy zobaczę wypłatę?-6 BUŁAW Tak zobaczę. Nie mam się czego bać. Jestem pod wrażeniem łatwości kart do interpretacji, jakie wylosowałam, dlatego, jeżeli to nikomu nie przeszkadza, umieszczam moje wyniki bardziej w celach poglądowych i dla ciekawych, zweryfikowania wiarygodności samego tarota, niż pomocy interpretacyjnej, ale chętnie poznam dodatkowe opinie. Jeżeli wątek zostanie usunięty, to zrozumiem. Przede wszystkim jesli masz umowę o pracę, to nikt NIE MA PRAWA zabrac Ci pensji. Sprawy w sądzie nie będzie, nie poniesiesz konsekwencji, karta Siły mówi,ze dasz sobie radę, a wyplata będzie jak najbardziej 1 Cytuj
szarotka1 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Czy szef założy mi sprawę?-KRÓL MIECZY Myślę, że na upomnieniu się skończy. Być może będzie nagana. Jak się potoczy dalej moje życie (no bo brak wypłaty, więc jak...)?-6 KIELICHÓW Wszystko pozostanie po staremu. Czy będę miała sprawę w sądzie?-SĄD OSTATECZNY Wszystko powinno rozstrzygnąć się w firmie. Nie sądzę, że sprawa wyjdzie poza jej mury. Czy poniosę konsekwencje finansowe?-SIŁA Mam wrażenie, że uda ci się załagodzić sytuację na tyle żeby uniknąć jakiś większych wydatków finansowych. Czy zobaczę wypłatę?-6 BUŁAW Wypłata na pewno wpłynie na konto. 1 Cytuj
Gość Lianna Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 Nie założy sprawy. Tak, jak do tej pory. Nie widać zmian. Nie będzie sprawy w sądzie. 6 Buław to Twoja radość Nie będzie konsekwencji finansowych. I jak najbardziej będzie wypłata. Powodzenia! Cytuj
patrycja3791 Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 Dla mnie w prostych pytaniach tak/nie, sąd zawsze oznacza nie, a więc uważam,że nie złoży Ci sprawy w sądzie. Dalej 6 buław sprawy nie będzie więc wyjdziesz zwycięsko z tej sytuacji. Wypłata będzie jak najbardziej. 1 Cytuj
Trida Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Primo – pomijając karty, kara jest za wysoka. Przeczytaj prawo pracy i umowę, którą podpisałaś. Jeśli nie ma tam wzmianki o karach pieniężnych obowiązuje Was prawo i kodeks pracy. A tam na bank nie ma kar w wysokości dwóch wyplat. Ahahahaha śmiechowo… Chyba szef Cię nie lubi. Zacznij się zastanawiać nad zmianą pracy… ;/ Czy szef założy mi sprawę?-KRÓL MIECZY Tak, bardzo prawdopodobnie sprawa będzie założona, widać, ze Pan jest służbista, papierki, dokumenty, standardy są najważniejsze etc… Współczuję. Chyba osoba, której mienie popsułaś, to jego pupilek. Jak się potoczy dalej moje życie (no bo brak wypłaty, więc jak...)?-6 KIELICHÓW Nie będzie aż tak źle, jak się Tobie wydaje. Prawnie ten pan naprawdę nie może CI aż tak zaszkodzić no ale stres będzie. Możliwe, że będziesz pożyczać od kogos jakaś niewielką sumę. Czy będę miała sprawę w sądzie?-SĄD OSTATECZNY Nie mam pewności, mam mieszane uczucia. Jakaś sprawa prawna będzie ale czy sądowa… Mam duże wątpliwości. Jaki będzie wynik sprawy?-6 BUŁAW Pozytywny dla obu stron. Ty zapłacisz ale nie tyle, ile Cię straszono. Czy poniosę konsekwencje finansowe?-SIŁA Tak, poniesiesz.I najważniejsze:Czy zobaczę wypłatę?-6 BUŁAW Tak, zobaczysz Cytuj
kirsty16 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Napisano 7 Listopada 2016 Nie znam się na prawie, młoda jestem. :> Pierwszy raz mi się taka sytuacja zdarza, a ten król mieczy pasuje do szefa za całokształt. Cytuj
kirsty16 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Napisano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Chyba już mogę zweryfikować rozkład. Z wypłatą za dwa poprzednie miesiące nie było żadnego problemu. Ze znalezieniem nowej pracy też. O żadnej założonej sprawie nie zostałam do dzisiaj poinformowana. Żaden dokument do mnie nie przyszedł, a moje życie dalej toczy się spokojnym torem. Dostałam tylko telefon od agencji z "naganą" i przestrogą, że żadna inna firma mnie nie zatrudni. Jak widać zatrudniła. Jeżeli coś by miało się zmienić, to dam znać, ale na chwilę obecną sprawa wygląda na zamkniętą. P.S. Nie wiedziałam, że karta "SĄD OSTATECZNY" może mieć pozytywne znaczenie i że ją się inaczej interpretuje niż "SPRAWIEDLIWOŚĆ". Energia jaką ta pierwsza karta niesie, zawsze była dla mnie niekonkretna. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez kirsty16 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi