Skocz do zawartości

Praca dorywcza

Gość Lianna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałam wczoraj propozycję pracy dorywczej, chodzi o opiekę nad małą dziewczynką, co jest zgodne z moim zawodem.

Zadałam pytanie, jak sprawdziłabym się ( wiadomo, że dzieci są różne) opiekując tym dzieckiem? Założyłam okres czasu- trzy miesiące.

Sprawiedliwość As Kielichów Giermek Denarów

W Giermku Denarów widziałbym tą dziewczynkę, As Kielichów to miła, spokojna atmosfera, Sprawiedliwość- może godziwe wynagrodzenie :P

Gość SooYoung
Napisano

Super. Sprawdziłabyś się.

Ustal dokładne warunki opieki - Sprawiedliwość.

Dziecko i całą atmosferę wokół niego - opieka, tutaj ładnie pokazał się w Asie kielichów. Giermek denarów też fajnie pokazuje dziewczynkę - rezolutną dziewczynkę, a nawet jak to maleństwo (choć według mnie ten Giermek to pokazuje większą dziewczynkę ) to taką bardzo kontaktową, że zaraz zaczniesz się z nią dobrze dogadywać :)

Cieszę się, bo myślę że ta oferta to jest to :) powiedziałbym że jesteś do tego stworzona :) Oferta spadła Ci z nieba.

Warto spróbować.

Gość Linkinia
Napisano

Karty są jak najbardziej pozytywne. Sprawiedliwość mówi o Twoim przygotowaniu do tej pracy oraz rozsądnym finansowo podejściu rodziców. Natomiast dwie kolejne karty skupiają się już na samej opiece i dziewczynce - myślę, że praca Ci się spodoba, będzie miło, będzie się wam dobrze spędzało czas. Dziewczynka szybko się do Ciebie przekona (as kielichów).

Powodzenia :)

Napisano

Zadałam pytanie, jak sprawdziłabym się ( wiadomo, że dzieci są różne) opiekując tym dzieckiem? Założyłam okres czasu- trzy miesiące.

Nie ma się czego obawiać. Na pewno nawiążesz z dzieckiem bardzo dobry, serdeczny kontakt (AS kielichów). Myślę też, że trafi ci się wyjątkowo grzeczne i posłuszne dziecko (Sprawiedliwość).

Napisano

początkowo Ty być poznawała ją ona Ciebie, takie przyzwyczajanie się do drugiego człowieka, jego przyzwyczajeń itp. sporo emocji i niepewności mogłoby tu być.. ale krok po kroku byłoby tylko lepiej. Myślę, że sprawdziłabyś się jako opiekunka tego dziecka.

Powodzenia :):slonko:

Napisano

Oferta wzgląda na korzystną. Też dziecko w Paziu Denarów powinno być w miarę spokojne, co najwyżej trochę uprate. W sumie Śmierć - może się okazać, że opieka nad tym dzieckiem zainspiruje cię do zmian, albo nawiążesz kontakt, który przyda się w przyszłości.

Napisano

w sprawiedliwości chyba zachowasz zimną krew, będziesz stanowcza, konkretna, pewna swoich racji

As kielichów - może później zmiękniesz, okaże się, że trzeba mieć oczy z tyłu głowy, obowiązków przybędzie albo bardziej się spocisz, rozpłaczesz z nerwów

paź denarów - dziecko, ale też zarobek i nowe doświadczenie

Napisano

Na pewno sie sprawdzisz.

W Sprawiedliwości widzialabym ustalenie zasad z rodzicami,nie tylko dotyczące wynagrodzenia ale pewnie też wychowania jakby nie było, może daliby Ci wolną rękę, a może bedziesz musiala się dostosować, nawet jeśli nie spodoba Ci się to.

Może nawiazesz z dzieckiem więź w tym asie?