Skocz do zawartości

Weekend za miastem

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano

Wyjeżdżam na ostatki, w ramach ćwiczeń postawiłam karty, u kogo się zatrzymam (mam zaproszenie od dwóch koleżanek).

I koleżanka - Rycerz kielichów, VII Rydwan, 3 mieczy --> HB X Koło, I Mag

Karty mnie zaskoczyły, bo wygląda to tak, jakby miał ktoś do niej przyjechać i przez to mi odmówi.

Kilka dni później napisał do mnie znajomy z propozycją wspólnego weekendu (wychodzi mi w karcie Rycerz kielichów), chciał, żebyśmy coś sobie wynajęli (też dojeżdża). Wobec tego rozkład czytałabym dwojako:

- nie, bo spędzę ten czas ze znajomym

- tak, bo znajomy mnie wystawi

Ze znajomym: 2 denarów, 2 kielichów, 2 mieczy --> HB VI Kochankowie

Same dwójki.

2 denarów - pieniądze, podejmowanie decyzji, podział na pół, rezerwacja

2 kielichów - propozycja/spotkanie/czas spędzony razem

2 mieczy - niewiadoma, niepewność (on lubi wystawiać - w rozkładzie ''Ostatki'' wszystkie zinterpretowałyśmy karty na spotkanie jednakowo - do spotkania nie dojdzie); brak kontaktu

U drugiej koleżanki w akademiku:

Paź denarów, 7 mieczy, 5 denarów --> HB XII Wisielec, III Cesarzowa

Myślę, że nie.

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Przed samym wyjazdem jeszcze raz się upewnij co do noclegu - u koleżanek i u znajomego.

Karty pokazują (jak dla mnie), że propozycje są mało konkretne, dlatego trzymaj rękę na pulsie.

I koleżanka - Rycerz kielichów, VII Rydwan, 3 mieczy --> HB X Koło, I Mag

Dla mnie Ryc Kielichów to też iluzja ( jak i karta Maga) i opowiadanie niesprawdzonych przeczy, brak konkretów, czyli tak jakby ona nie do końca przemyślała to zaproszenie albo raczej organizację miejscówki. Może jej coś wypaść ( Karta Koła) i wtedy będziesz musiała zmienić miejsce albo sama na szybko coś sobie samej zorganizować.

Piszesz że Ryc kielichów pokazuje ci tamtego znajomego - no to on tez nie jest pewny tzn. słowny człowiek i on tez nie do końca może przemyślał i wyjazd i to jak wspólnie spędzicie czas.

Ze znajomym: 2 denarów, 2 kielichów, 2 mieczy --> HB VI Kochankowie

Kochankowie czyli podjęcie decyzji - będziesz musiała sama ją podjąć, bo on taki niezdecydowany - Karta 2 den. to zmiana zdania, 2 kielichy - co do spotkania, a 2 mieczy czytam jako zablokowanie się relacji i brak spotkania.

Myślę że obydwoje są niepewni i zdecydujesz się na nocleg u koleżanki w akademiku.

U drugiej koleżanki w akademiku:

Paź denarów, 7 mieczy, 5 denarów --> HB XII Wisielec, III Cesarzowa

7 mieczy pokazuje akcje ze znajomym lub z pierwsza koleżanką i w tej sytuacji Wisielec to zakotwiczenie się a Cesarzowa to dobra karta jako stała oferta.

Tak to czytam :)

Edytowane przez SooYoung
Gość Linkinia
Napisano

Arachnea, dziękuję bardzo :) zadzwoniłam dzisiaj do pierwszej koleżanki, zaprosiła mnie już oficjalnie, mamy dogadać szczegóły pod koniec tygodnia.

Gość Linkinia
Napisano

Potwierdzam, weekend spędziłam u kumpeli. Znajomy w ogóle się nie odezwał.

Dziękuję :bukiet: