Ceres Napisano 1 Marca 2017 Napisano 1 Marca 2017 Od 10 miesięcy czekam na zwrot podatku w NL, nie dostałam ani kasy ani decyzji nic zero kontaktu ze strony skarbówki. Jak sie dowiadywałam to o ile na kase mogę czekać nawet 3 lata to decyzję urząd powinien wydać w ciągu 6 miesięcy Dlaczego jeszcze nie dostałam kasy? XX SĄD, VIII RYDWAN, II Mieczy Heh bo skarbówka nie wydała jeszcze decyzji Dlaczego? II PAPIEŻ, Król Monet, XVII GWIAZDA Papież i Król monet to chyba osoba, która miała wydac decyzję ale ta gwiazda nijak mi tu nie pasuje Co powinnam zrobic żeby to przyspieszyć? VI Buław, IX Mieczy, Królowa Monet Iść do kogos po pomoc, biuro rachunkowe, księgowa Za ile czasu dostane kasę ? X Mieczy, Król Mieczy, Paź Mieczy W ciągu pół roku Cytuj
Gość SooYoung Napisano 2 Marca 2017 Napisano 2 Marca 2017 Rydwan pokazuje oddalenie - albo jakieś papiery nie doszły, braki w dokumentacji albo coś o Tobie bezpośrednio - a masz tamtejsze obywatelstwo, bo to może być ta kwestia. 2 mieczy to też karta mówiąca o tym że czegoś tu nie widać, albo tych dokumentów, albo coś jest nie do końca jasne - dla nich. Zależy to od jakiś przepisów (Papież) i od mężczyzny który je interpretuje. Co zrobić - skonsultować się z kimś kto się w tym bardzo dobrze orientuje, bo coś tu zostało przeoczone. Kiedy kasa - do 10 miesięcy tak na szybko - to po poruszeniu/wyjaśnieniu sprawy. Cytuj
Trida Napisano 2 Marca 2017 Napisano 2 Marca 2017 Dlaczego jeszcze nie dostałam kasy? XX SĄD, VIII RYDWAN, II Mieczy Wg mnie albo nie dosłałaś wszystkich papierów, albo coś urzędowego stanęło na przeszkodzi a Państwo nie raczyli Ciebie poinformować coś się zagubiło gdzieś / zapomniało komuś. Dlaczego? II PAPIEŻ, Król Monet, XVII GWIAZDA No niedopilnowanie jak dla mnie. Jakaś różnica w kwotach czy coś takiego. Co powinnam zrobic żeby to przyspieszyć? VI Buław, IX Mieczy, Królowa Monet Odezwać się tam przede wszystkim. Ruszyć ztym. Za ile czasu dostane kasę ? X Mieczy, Król Mieczy, Paź Mieczy Ja bym powiedziała, ze okolice listopada. Cytuj
Ceres Napisano 2 Marca 2017 Autor Napisano 2 Marca 2017 Tak sobie myślę i może chodzi o to. W NL jeżeli nie jest się zameldowanym, wymagane jest zaświadczenie z polskiej skarbówki, że się tam rozliczyło, bo nie maja podpisanego jakiegoś porozumienia czy coś, bo podobno polska skarbówka chce wiedzieć ile zarabiają rodacy za granicą. I o ile rozliczenie poszło prosto od księgowej droga elektroniczną to, to zaświadczenie wysyłałam zwykłą pocztą. Może nie dotarło i gdzieś utkwiło. Cytuj
Lakshmi Napisano 2 Marca 2017 Napisano 2 Marca 2017 (edytowane) nie czekaj, lecz skontaktuj sie ze skarbowka i zapytaj, ja tak zrobilam i okazalo sie, ze nie dostali mojego zeznania podatkowego ( jakims cudem zgubilo sie po drodze, mimo, ze wyslalam je podwojnie: droga pocztowa i elektroniczna) zlozylam jeszcze raz i po dwoch tygodniach zwrot podatku przyszedl na moje Konto Edytowane 2 Marca 2017 przez Lakshmi Cytuj
Gość SooYoung Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Tak sobie myślę i może chodzi o to. W NL jeżeli nie jest się zameldowanym, wymagane jest zaświadczenie z polskiej skarbówki, że się tam rozliczyło, bo nie maja podpisanego jakiegoś porozumienia czy coś, bo podobno polska skarbówka chce wiedzieć ile zarabiają rodacy za granicą. I o ile rozliczenie poszło prosto od księgowej droga elektroniczną to, to zaświadczenie wysyłałam zwykłą pocztą. Może nie dotarło i gdzieś utkwiło. To może być to. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi