Skocz do zawartości

Sen o dryfujących ciałach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie,

Szukałam jakiejś interpretacji swojego snu, aż trafiłam na to forum. Może tu znajdę jakieś odpowiedzi :)

Śniło mi się, że jestem w brudnej wodzie. Podniosłam ręce, a na nich były liście. Niektóre brunatne, inne jeszcze kolorowe. Uniosłam głowę i zrozumiałam, że jestem w małym zbiorniku wodnym, wypełnionym ciałami. Nie byłam pewna, czy nie żyją, sama w końcu żyłam, mimo, iż dryfowałam razem z nimi. Ich jasne ciała kontrastowały mocno z czernią wody. Nie widziałam ich twarzy, tylko blade plecy, zarówno dzieci, jak i dorosłych. I tu dochodzę do momentu, którego całkiem nie pamiętam, ale chyba jedno dziecko wyciągnięto z tej wody.

Edit. Dodam, że śniąc nie odczuwałam żadnych większych emocji, raczej obojętność. W tym roku straciłam bardzo bliską mi osobę. Czy to może mieć z tym związek?

Edytowane przez wstroneslonca
Napisano

Witam!

Woda w naszych snach to symbol energii oraz uczuć (jedno z drugim jest mocno powiązane). Twoja woda jest czarna i brudna co oznacza że z twoją energetyką nie jest najlepiej. Dochodzimy do ważnego symbolu czyli rąk - to symbol narzędzi pracy - czyli tego jak zarabiamy na życie na twoich rękach są liście zbutwiałe albo w trakcie obumierania co może oznaczać że w dziedzinie zawodowej też nie jest najlepiej. Podnosisz głowę to symbolizuje zmianę punktu widzenia - jakieś nowe spojrzenie na sytuację co dodatkowo jest podkreślone tym że zauważasz ciała w wodzie. trupy to symbol problemów jakie cię otaczają jakichś starych spraw być może wspomnień w każdym bądź razie czegoś co już minęło. Jak sama zauważasz dryfujesz razem z nimi - żyjesz przeszłością. Wiek ciał wskazuje na wiek każdego problemu zaś ty wyciągasz z wody jedno dziecko i to jest coś co najbardziej rozpamiętujesz co najbardziej cię pochłania i niszczy cię pod względem energetycznym. Wiek tego dziecka to symbol czasowy i wskazuje na to kiedy problem powstał np.: dziecko ma rok problem powstał rok temu.

Czy mato związek z twoją stratą chyba nie muszę mówić widać to w śnie, który należy rozpatrywać jako próbę wskazania ci że ta sytuacja bardzo cię wyniszcza i po prostu bardzo ci nie służy.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Dziękuję serdecznie za tą interpretację. Często zmieniam miejsce zamieszkania, a co za tym idzie, także pracę. Ostatnio nie spełniam się zawodowo, to fakt. Z problemów emocjonalnych zdaję sobie sprawę, ale jak widać, są głębiej zakorzenione niż mi się pierwotnie wydawało.

Bardzo dobry opis. Dziękuję.