Jump to content

Jak to jest?

Recommended Posts

Posted

Od jakiś 2 tygodni trenuje medytacje, ale wydaje mi się, że jeszcze mi się to nie udało... Chciałbym zapytać jak to jest? Co się czuje? Skąd mam wiedzieć że jestem w "transie"?

Guest Defortis
Posted (edited)

..........

Edited by Defortis
Posted

Ja mam tak samo, bez przerwy o czymś myślę. Po kilku minutach przestaje myśleć o tylu rzeczach, ale nadal myślę o np. zaczyna mnie noga łaskotac xD itd... tak przez nast. kilka minut i wtedy poprostu przestaje... Ile u was trwa wejście w trans?

Posted (edited)

Proszę usunąć. :)

Edited by fiflip
  • Like 1
  • 1 month later...
Posted (edited)

Ja dodam medytacja to jak głęboki świadomy sen ,a głęboki sen to jak medytacja i nie trzeba się uczyć medytacji ,tak jak i snu.,chyba że chodzi o techniki medytacyjne ,transowe ,koncentracyjne ,relaksacyjne, których trzeba się uczyć ,przy praktykowaniu technik medytacyjnych można, ziewać intensywnie ,płakać ,mieć odczucie lewitacji ,odczucie gęsiej skórki i inne cechy .

ps. ja takie miałem.

Edited by Pit
poprawienie
  • Like 1
Guest Dharma
Posted

Moje odczucia przy medytacji (chociaż trudno to opisać słowami)

- przed oczami pojawia się ciemno niebieski kolor lub punkcik, gdy sie na nim skupiam staje sie świetlisty i bardziej wyrazisty ( ostatnio skupiłam się na tym kolorze do tego stopnia ze wyrzuciło mnie w świadomy sen pomieszany z oobe - jeśli to możliwe )

- jeśli jestem już w głębokiej medytacji nie wiem gdzie mam dłonie i gdzie nogi, tracę częściowe czucie ciała

- wyostrzenie słuchu, najmniejszy szelest może Cie "wybudzić"

- czasem mam wrażenie jakby huśtania się "mojej duszy" lub uczucie spadania i powracania do ciała

Posted

Podzielę się jeszcze z wami takim moim doświadczeniem to było parę lat temu

będąc już nieco doświadczonym w technikach wizualizacyjnych,relaksacyjnych ,medytacyjnych itp.sprubowałem wizualizacji na leżąco i tak się relaksuję, wizualizując swoje ciało i jak skończyłem zaczołem odczuwać jak zanika mi najpierw, jedna noga, potem druga ,tułów,ręce ,szyja i głowa którą poczułem jak bym był samym umysłem wychodzącym z ciała ,i podróżuję w kanionie ,jednocześnie czując głęboki spokój ,niestety to było jakieś 7 lat temu i już nie potrafię tego odtworzyć.