Dahr Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Od jakiś 2 tygodni trenuje medytacje, ale wydaje mi się, że jeszcze mi się to nie udało... Chciałbym zapytać jak to jest? Co się czuje? Skąd mam wiedzieć że jestem w "transie"? Quote
Guest Defortis Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 (edited) .......... Edited June 5, 2016 by Defortis Quote
Dahr Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Ja mam tak samo, bez przerwy o czymś myślę. Po kilku minutach przestaje myśleć o tylu rzeczach, ale nadal myślę o np. zaczyna mnie noga łaskotac xD itd... tak przez nast. kilka minut i wtedy poprostu przestaje... Ile u was trwa wejście w trans? Quote
fiflip Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 (edited) Proszę usunąć. Edited August 3, 2009 by fiflip 1 Quote
Pit Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 (edited) Ja dodam medytacja to jak głęboki świadomy sen ,a głęboki sen to jak medytacja i nie trzeba się uczyć medytacji ,tak jak i snu.,chyba że chodzi o techniki medytacyjne ,transowe ,koncentracyjne ,relaksacyjne, których trzeba się uczyć ,przy praktykowaniu technik medytacyjnych można, ziewać intensywnie ,płakać ,mieć odczucie lewitacji ,odczucie gęsiej skórki i inne cechy . ps. ja takie miałem. Edited July 30, 2009 by Pit poprawienie 1 Quote
Guest Dharma Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Moje odczucia przy medytacji (chociaż trudno to opisać słowami) - przed oczami pojawia się ciemno niebieski kolor lub punkcik, gdy sie na nim skupiam staje sie świetlisty i bardziej wyrazisty ( ostatnio skupiłam się na tym kolorze do tego stopnia ze wyrzuciło mnie w świadomy sen pomieszany z oobe - jeśli to możliwe ) - jeśli jestem już w głębokiej medytacji nie wiem gdzie mam dłonie i gdzie nogi, tracę częściowe czucie ciała - wyostrzenie słuchu, najmniejszy szelest może Cie "wybudzić" - czasem mam wrażenie jakby huśtania się "mojej duszy" lub uczucie spadania i powracania do ciała Quote
Pit Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Podzielę się jeszcze z wami takim moim doświadczeniem to było parę lat temu będąc już nieco doświadczonym w technikach wizualizacyjnych,relaksacyjnych ,medytacyjnych itp.sprubowałem wizualizacji na leżąco i tak się relaksuję, wizualizując swoje ciało i jak skończyłem zaczołem odczuwać jak zanika mi najpierw, jedna noga, potem druga ,tułów,ręce ,szyja i głowa którą poczułem jak bym był samym umysłem wychodzącym z ciała ,i podróżuję w kanionie ,jednocześnie czując głęboki spokój ,niestety to było jakieś 7 lat temu i już nie potrafię tego odtworzyć. Quote
Recommended Posts