Skocz do zawartości

Prosba o kierunek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

To moj pierwszy post wiec prosze delikatnie ;)

Ciesze sie ze w koncu tu trafilam. Nie sadzilam ze temat ezoteryki jest az tak rozlegly.

Moja wiedza w tym temacie jest w zasadzie bardzo znikoma. Opiera sie na wlasnych doswiadczeniach i przemysleniach dlatego chcialabym ja uzupelnic i mysle ze znajde tu to czego szukam.

Chcialabym Was jednak prosic o wskazanie drogi zeby ominac tematy ktore mnie nie interesuja lub interesuja w dalszej kolejnosci.

Pierwsze co mnie kreci to energia. Czuje energie w sobie i innych, w zywiolach, w miejscach. Wydaje mi sie ze umiem sie nia poslugiwac w minimalnym stopniu, intuicyjnym, ale chcialabym sie wiecej na ten temat dowiedziec. Gdzie mam zaczac?

Rowniez reinkarnacja, wcielenia, ale i jakby poczucie przyszlosci? Nie moge stwierdzic ze znam przyszlosc, do niedawna podchodzilam do tego psychologicznie uznajac, ze wzorce zachowan i podejmowane decyzje maja okreslony schemat (nawet nie wiem czy potrafie to dobrze wytlumaczyc) ale zdarzaja sie sytuacje kiedy ni z tego ni z owego po prostu wiem jak cos sie potoczy. Wydaje mi sie, ze moge miec stara dusze, ale tez nie chce sobie tego wmawiac bo zwyczajnie kompletnie nie wiem z czym to sie je.

Bardzo chcialabym uniknac fanatyzmu. Szanuje wszystkich ludzi i ich wierzenia ale jestem dosyc sceptyczna dlatego chcialam uniknac platania sie po bzdurnych artykulach na portalach spolecznosciowych. Poza tym zdaje sobie sprawe z tego ze tak samo jak w medycynie tak i tutaj dopiero raczkujemy wiec chcialabym poprosic o opinie osob bardziej obeznanych niz mniej.

Czy znajdzie sie ktos kto mnie "zdiagnozuje" (wiem, niefortunne okreslenie) i wskaze droge? Nie jestem przekonana czy chcialabym, zeby temat zdominowal moje zycie ale chcialabym chociaz dowiedziec sie na tyle zeby moc wybrac.

Pozdrawiam

D.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam, jeśli poszukujesz jakiś konkretnych informacji to najlepiej zajrzeć do książki niż przeglądać portale. Na początek mogę Ci polecić książkę Brandy Williams "Magiczne praktyki i rytuały dla początkujących". Jest w niej mowa głownie o energii, wiec powinna Ci się spodobać.

Trzecie oko- odpowiada za przewidywanie przyszłości, musiałaś się urodzić z bardziej rozwiniętym zmysłem ze potrafisz wyczuwać. mam nadzieje ze pomogłem.

Napisano

Dzieki Thornn - pomogles :) o cos takiego wlasnie mi chodzilo, zeby ktos mi cos polecil konkretna ksiazke.

Pozdrawiam

D.

Napisano

Witaj :)

Jeśli masz ochotę, podaj mi proszę swoją datę urodzenia - zerkniemy (na podstawowym poziomie, ale jednak ;)), co w Twojej duszy piszczy ;)

Napisano

Nie ma sprawy, jak moge to pomagam :). Jak cos jeszcze bedziesz potrzebowac wal smialo.

Napisano
Witaj :)

Jeśli masz ochotę, podaj mi proszę swoją datę urodzenia - zerkniemy (na podstawowym poziomie, ale jednak ;)), co w Twojej duszy piszczy ;)

Witaj Elsie, nie moge jeszcze pisac prywatnych wiadomosci, wiec napisze tutaj - 03.12.1989 dzieki :)