arabika Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 wlasnie sezon, ktos ma jakis pomysl? Truskawki ze śmietaną - magia tradycyjna Truskawki z bita śmietaną - magia ceremonialna Truskawki z truskawkami polane sosem truskawkowym - maaaaaaaaagiczny smaczek . :chytry_na: Quote
tribalbellydancer Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 oj dobrze wlasnie jem to pierwsze ale czytalam ze truskawka ty symbol milosci, ciekawa jestem czy ma to jakies zastosowanie w rytualach itd czyli ponawiam pytanie Quote
Usagi Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Truskawki uwazane sa za najpiekniejsze owoce ziemi. Sa smaczne i piekne, napewno jest w nich magia, zwlaszcza ze rosna tak blisko ziemi. Quote
alexis Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 A ja wole poziomki Tylko nigdzie nie moge ich dostac:(. Quote
Linea Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Truskawki z jogurtem naturalnym. Wycisnąć sok, pokroić truskaweczki i pomieszać wszystko razem (można poeksperymentować, np. z cynamonem...). Można dodać łyżkę cukru do smaku. Od tygodnia codzień to jem na śniadanie. Quote
Lord_Bernard Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Kadzidło truskawkowe podobno przyciąga miłość Quote
Guest sheina Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Kadzidło truskawkowe podobno przyciąga miłość mmm nigdfy takiego nei mialam ;P ale pewnei zbyt duszace i slodnei byloby jak dla mnie ;> i mojego nochala ;P Quote
ToosT Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Szejk truskawkowy, astral lizać : ) Lord Bernard chce takie kadzidło ! Cynamonowe mi się znudziły : ( Quote
Lord_Bernard Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Nestety z kadzidłem truskawkowym jest pewien problem. Suszone truskwaki zawierają za dużo cukru i podczas palenia jest tylko lekka nuta truskawek i bardo mocna spalenizny Jednak anyż bardzo się dobrze komponuje z truskawką, więc myślę, że można by namoczyć anyż w skoncentrowanym soku z truskawki, wysuszyć i tego używać. Wątpię, żeby się dało zrobić kadzidło z samych truskawek, a tą informację tylko gdzieś wyczytałem Quote
tribalbellydancer Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 widzialam kadzidelka truskawkowe i malinowe, ladnie pachnialy w opakowaniu niepalone ale jakos nie kupowalam, sproboje innym razem ich i napisze:) Quote
Guest Sowilo92 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 w którymś z tegorocznych numerów 'Gwiazdy mówią' był rytuał miłosny właśnie z truskawkami....ale niestety nie mogę go znaleźć:| Quote
Recommended Posts