malwina.krol5 Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 Witam, Miałam ciekawy sen i proszę o interpretację. Byłam w pięknym hotelu pełnym ludzi, byłam zawodowo na pewnym sympozjum branżowym. Szłam korytarzem i spotkałam dawną koleżankę, stała pracowała w tym hotelu wyglądała trochę jak hostessa. Podeszłam do niej by się przywitać, chwilę rozmawiałyśmy, miała pomalowane usta na czerwono. Ja przyłożyłam kciuk do jej ust dolnej wargi i go odcisnęłam, mówię jej, że niechcący zmazałam jej szminkę, a ona odp. że nic się nie stało i znowu pomalowała szminką usta na czerwono.. miała piękne usta. Zaczęła opowiadać mi historię o pewnym chłopaku,mówi: mam kolegę i podała jego imię,które zwróciło moją uwagę bo jestem w realu nim b.zainteresowana) i mówi o nim tak, że on ostatnio dużo pije, mówiła tak jakby on miał kłopoty dlatego pije? coś takiego. Postanowiłam iść na to sympozjum i może spotkam tego chłopaka. Idę korytarzem i spotkałam jakiegoś pracownika. Pytam go gdzie odbywa się to sympozjum? A on odp.,że na piętrze 1,a my gdzie jesteśmy zapytałam?pracownik odp.że na 3piętrze. Więc poszłam. I się obudziłam. Co to oznacza? Czy ten kolega się we mnie kocha? Cytuj
malwina.krol5 Napisano 6 Lutego 2018 Autor Napisano 6 Lutego 2018 Sławomirze czy pomożesz mi w tej interpretacji?co ten sen oznacza? Cytuj
Slawomir Napisano 7 Lutego 2018 Napisano 7 Lutego 2018 Dobra. Pytanie : Jak widzisz kobietę z ustami pomalowanymi na czerwono to co myślisz? Cytuj
malwina.krol5 Napisano 8 Lutego 2018 Autor Napisano 8 Lutego 2018 Nie wiem.. ale kojarzy mnie się to z jej atrakcyjnością, seksapilem, w ogóle kolor czerwony kojarzy mi się z miłością... a jak mam już tak kombinować(to może od ciebie się nauczę to skoro palcem-kciukiem zatykałam jej usta to może jest to skrywana,niewypowiedziana miłość? dobrym torem idę? Cytuj
Slawomir Napisano 8 Lutego 2018 Napisano 8 Lutego 2018 co do ust bardzo dobrym co do kciuka to nie. Kciuk to najważniejszy palec dłoni - to on ja zamyka i powoduje że nasza dłoń jest silna a uścisk służy nam wtedy do trzymania narzędzi. Skoro najsilniejszym palcem ścierasz jej szminkę z ust która twoim zdaniem podkreśla jej seksapil to dlaczego to robisz? (nadmienię że w twoim śnie ona jest hostessą czyli uchodzi za atrakcyjną) Cytuj
malwina.krol5 Napisano 8 Lutego 2018 Autor Napisano 8 Lutego 2018 To może ja sama ten seksapil wewnętrzny blokuję nie pozwalam się ujawnić..ale ona z powrotem maluje usta więc moje próby nic nie dadzą bo on i tak wychodzi na jaw.. w ogóle ten sen ujawnia mój styl życia zawodowego. W pracy mam wszystko pod kontrolą,trzymam rękę na pulsie, stąd ten kciuk.Hotel,korytarz,piętro3 i 1e.. to miejsca spotkań wielu ludzi się przewija..ja idę na sympozjum i chcę spotkać jego, o którym ona mówiła.. zabawne, że akurat o nim wspomniała..przecież mogła wymienić z imienia zupełnie kogoś innego..sądzę, że w pracy chcę uchodzić za silną asertywną kobietę, chce być tak postrzegana wśród kolegów po fachu (bo kobiety w mojej branży to rzadkość), ale moja atrakcyjność i tak mocno się ukazuje,mimo, że chcę do tego nie dopuścić to mężczyźni i tak będą w pracy na mnie patrzeć przez prymat mojej urody,a nie kompetencji.. tak to interpretuje..dodatkowo te czerwone usta kojarzące mi się z miłością, uczuciem.. a że ona o nim wspomniała,przypomniała mi o nim dlatego chciałam się z nim spotkać.. to może symbolizuje faktycznie skrywane uczucie tego faceta do mnie (bo wiem w realu,że mu się po prostu podobam i on się z tym kryje), o którym mi nic nie mówi?Ja właśnie postanowiłam, że z nim o tym pomówię,ale on się gdzieś miga przed spotkaniem..może się boi.. dlatego tak mi się śniło... czy dobrze te znaki interpretuje? Cytuj
Slawomir Napisano 8 Lutego 2018 Napisano 8 Lutego 2018 Poszłaś trochę za szeroko - skoro jesteś kobietą to zawsze mężczyźni będą ciebie postrzegać jak kobietę trudno aby postrzegali cię jak mężczyznę. Blokujesz swoja kobiecość - to te zmazywanie siłowe ( kciukiem) szminki ale to nic nie daje - bardzo dobrze to odczytałaś. A jakbyś nie walczyła ze swoją kobiecością to co to by zmieniło w ich podejściu - nic, dalej widzieliby w tobie kobietę ale taką która nic nie udaje. Teraz wracamy do snu. Ona powtarza ci że on się rozpił- i przenosimy to do twojej rzeczywistości - słyszałaś że ty mu się podobasz - widzisz analogię. Dodatkowo jak to sobie wyobrażasz dorwiesz go w kącie i zadasz mu pytanie "czy ja ci się podobam?" - tak postępuje kobieta? Widziałaś kiedyś aby pułapka goniła mysz? I na podstawie jago ucieczki sadzisz że on cię kocha - no tu już pojechałaś, a może po prostu się ciebie boi. Twoje "męskie" zachowanie go przytłacza i dlatego w twoim śnie pojawia się informacja że pije czyli jest zestresowany. Zwróć uwagę że w śnie to ty go szukasz i jeżeli mamy mówić o jakimkolwiek zauroczeniu to raczej twoim jego osobą a nie odwrotnie- przemyśl to, bo sen to dokładnie pokazuje. Co robi kobieta aby mężczyzna zwrócił na nią uwagę? Cytuj
Slawomir Napisano 8 Lutego 2018 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) A i jeszcze jedno wróć do swojego snu o basenie i szpilkach i teraz odnieś się do swojej postawy w pracy. Edytowane 8 Lutego 2018 przez Slawomir Cytuj
malwina.krol5 Napisano 8 Lutego 2018 Autor Napisano 8 Lutego 2018 Hmmm może i masz rację.. że może się mnie bać,ale ja nie zachowuję się jak mężczyzna tylko w pracy jestem zdecydowana i asertywna.. kobieta co robi by mężczyzna zwrócił na nią uwagę.. no kokietuje, zachowuje się jakby była trochę nieporadna i potrzebowała męskiej pomocy.. i tak to trudne z tą interpretacją.. Cytuj
Slawomir Napisano 9 Lutego 2018 Napisano 9 Lutego 2018 ...ale ja nie zachowuję się jak mężczyzna tylko w pracy jestem zdecydowana i asertywna.. Piękna konstrukcja myślowa jedno zaprzecza drugiemu. Już z twoich wypowiedzi i sposobu rozumowania widać że nie jest z tobą lekko - nie jeden kolega z pracy mógłby się od ciebie wiele nauczyć jeżeli chodzi o zdecydowaną postawę. A teraz wyobraź sobie siebie w roli kokietki, trzepoczącej rzęsami i mówiącej do kolegi "ojej złamał mi się paznokieć - co to będzie, pomożesz"? Skazana jesteś na inny sposób zwracania uwagi. Mężczyzna to myśliwy i lubi polować i nic go tak nie podnieca jak ofiara która ucieka i sprawia mu problemy w polowaniu. Jest kilka możliwości: 1) udawać niezdobytą ale gdy on jest słabym myśliwym odpuści zgodnie z zasadą jak masz do dyspozycji tylko kamienie na słonie nie poluj 2) udawać "ranną zdobycz" czyli już prawie cię mam ale nie wiem dlaczego ciągle mi się wymykasz - ciągłe polowanie "...mniam..."(komentarz autora) 3) dać sygnał że myśliwych jest więcej i co poniektórzy już prawie.......... Takie podsumowanie: ciężko być silną kobietą i ciężko być wrażliwym mężczyzną Pozdrawiam: Sławomir Cytuj
malwina.krol5 Napisano 9 Lutego 2018 Autor Napisano 9 Lutego 2018 He;) rozumiem, Sławku ty masz zmysł psychologa,znasz się na ludziach.. umiem taką grać czasami.. ok wiesz co, nie zaciągnę go na żadne spotkanie, jak się spotkamy i on wyjdzie z inicjatywą to pozwolę się uwodzić jak mówisz obok niego jest wielu myśliwych;) Cytuj
Slawomir Napisano 9 Lutego 2018 Napisano 9 Lutego 2018 Nie wiem na jakiej stopie jest wasza znajomość ja mam ci inne rozwiązanie: zacznij go unikać i to tak ewidentnie on wchodzi ty wychodzisz, on podchodzi ty odchodzisz, on próbuje zagadać, ty przerywasz i odchodzisz-bądź jak płochliwa sarna na najmniejszy szmer reaguj ucieczką daj się gonić niech on trochę popoluje, im bardziej przebiegła zwierzyna tym większa satysfakcja z gonienia zdobyczy. Pamiętaj największe ryby to te które się zerwały i to o nich jest większość opowieści przy ognisku. Pozdrawiam: Sławomir Cytuj
malwina.krol5 Napisano 9 Lutego 2018 Autor Napisano 9 Lutego 2018 Tak też zrobię, zerwę kontakt diametralnie i zobaczymy co się stanie.. a jak nic z tego nie będzie to trudno.. mam swoje życie i plany.. no to zostanę płochliwą zwierzyną hehe;) dobre. Tylko jak wrażliwiec zamierza być łowcą? to się kłóci.. Cytuj
Slawomir Napisano 9 Lutego 2018 Napisano 9 Lutego 2018 Niech myśli - co się stało, skąd zmiana. Co do polowania - spodnie to spodnie i poeta czasem lubi zapolować może użyje pióra nie topora ale płocha sarna zawsze rajcować go będzie w końcu najlepsze "okrutne romanse" powstały gdy rzeczony poeta został odrzucony. Najwyżej zostaniesz muzą. Pozdrawiam: Sławomir Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi