Jump to content

Zmarły ojciec

viva201

Recommended Posts

Śniło mi się że mój zmarły ojciec złapał mnie za ramię i ciągnął do trumny. Nie chciałam iść. Obudziłam się z krzykiem. Proszę o interpretację

Guest Nice

To był pierwszy raz

Niektórzy ludzi widzą często swoich zmarłych we śnie i wstępują z nimi w kontakt, i ja wierze w to, że taka komunikacja jest możliwa... Ale ten son jest raczej symboliczny:

W twoim życiu występują mocne zmiany, po którym życie już nie będzie takie, do jakiego przyzwyczaiłaś się: kompletna zmiana statusu, otoczenia, światopoglądu, po których już nie ma powrotu do przyszłości, i to jest normalnie, że ich się boisz, i im się opierasz (w starych sennikach często piszą, ze zmarli śnią się, jak za niedługo ślub, zmiana miejsca zamieszkania, zmiana pogody, ale rzeczywiście na dużą ilość zmian podświadomość może reagować w taki sposóB)

Dlaczego tu występuję ojciec? Pewnie mocno się opierasz temu, że umarł, tęsknisz za nim, i nie możesz po prostu się pogodzić z tym, że on zmarł, dlatego podświadomie wyszukujesz z nim kontaktu, lecz, jak każdy człowiek, masz strach egzystencjalny przed zmarłymi, i do innego światu ci się nie spieszysz: 2 tendencji podświadome - mocne zmiany i lęk przed nimi + tęsknota za ojcem i lęk przed śmiercią, połączyły się w jedno i miałaś koszmar.

Czekam na komentarze :)

Pozdrawiam i życzę pięknych i spokojnych snów :)