viva201 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Śniło mi się że mój zmarły ojciec złapał mnie za ramię i ciągnął do trumny. Nie chciałam iść. Obudziłam się z krzykiem. Proszę o interpretację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nice Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 viva201, A często widzisz zmarłych pod czas snu? Z ojcem to osobny przypadek, czy nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viva201 Posted June 7, 2018 Author Share Posted June 7, 2018 To był pierwszy raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nice Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 To był pierwszy raz Niektórzy ludzi widzą często swoich zmarłych we śnie i wstępują z nimi w kontakt, i ja wierze w to, że taka komunikacja jest możliwa... Ale ten son jest raczej symboliczny: W twoim życiu występują mocne zmiany, po którym życie już nie będzie takie, do jakiego przyzwyczaiłaś się: kompletna zmiana statusu, otoczenia, światopoglądu, po których już nie ma powrotu do przyszłości, i to jest normalnie, że ich się boisz, i im się opierasz (w starych sennikach często piszą, ze zmarli śnią się, jak za niedługo ślub, zmiana miejsca zamieszkania, zmiana pogody, ale rzeczywiście na dużą ilość zmian podświadomość może reagować w taki sposó Dlaczego tu występuję ojciec? Pewnie mocno się opierasz temu, że umarł, tęsknisz za nim, i nie możesz po prostu się pogodzić z tym, że on zmarł, dlatego podświadomie wyszukujesz z nim kontaktu, lecz, jak każdy człowiek, masz strach egzystencjalny przed zmarłymi, i do innego światu ci się nie spieszysz: 2 tendencji podświadome - mocne zmiany i lęk przed nimi + tęsknota za ojcem i lęk przed śmiercią, połączyły się w jedno i miałaś koszmar. Czekam na komentarze ________________________ Pozdrawiam i życzę pięknych i spokojnych snów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viva201 Posted June 9, 2018 Author Share Posted June 9, 2018 Trafione w sedno... Wszystko się zgadza. Dzięki bardzo za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts