Administrator Ismer Posted October 12, 2018 Administrator Share Posted October 12, 2018 Poligon, jak sama nazwa nazwa wskazuje jest terenem służącym do ćwiczeń i taki jest cel tej sekcji - ćwiczenia. Tutaj każdy zakłada swój własny temat i każdy może na jego pytanie odpowiedzieć, bez względu na posiadane doświadczenie, staż i ilość postów. ZABAWA polega na tym, że jedna osoba zadaje pytanie a pozostałe na nie odpowiadają za pomocą dowolnie wybranej metody, co oznacza iż każda osoba odpowiadająca może na to pytanie postawić swoje karty, powahadełkować, rzucić kości, liczyć pestki, może także posłużyć się tylko intuicją. Odpowiadający jest zobowiązany wskazać metodę jaką się posłużył, a w przypadku kart lub innych wyroczni przedstawić je. Pytanie musi być zweryfikowane w ciągu 2 tygodni. Nie można zadawać pytań nie do zweryfikowania, typu: "czy Y mnie kocha", "czy teściowa to wiedźma", "na co sąsiad jest chory" czy dotyczących sfery prywatnej, intymnej i zdrowotnej innych osób. Przykładowe pytania: czy spotkamy się w tym tygodniu z X, jaki kolor ma mój samochód, czy sąsiad jest łysy, czy mam ogródek, czy lubię boks, czy Y odda mi jutro kasę, jakie mam hobby, czy mam arachnofobię, jaki jest mój ulubiony kolor, jaką lubię muzykę, czy mam w domu jacuzzi, czy lub jaki mam wyuczony zawód, jakie mam plany na weekend, czy / ile mam dzieci, czy lubię teściową itd. WRÓŻBY 1) Na Poligonie można również zamieszczać typowe prośby o wróżbę, tak jak na dziale Usług, ale pytający musi liczyć się z tym, że może uzyskać kilka różnych odpowiedzi, niekoniecznie zgodnych ze sobą - ponieważ właśnie po to jest Poligon, by każdy User mógł wypróbować tu swoje umiejętności. Jeśli Ci to nie odpowiada - poproś o wróżbę na forum "Usługi". Tego typu pytania mogą mieć zakres czasowy (i weryfikację) do trzech miesięcy. Ponieważ dział jest otwarty dla wszystkich (a więc i gości) to nie ma obowiązku podawania daty urodzenia, ale trzeba podać swoje imię. Jeśli nie podasz daty urodzenia, to niektóre interpretacje (np. numerologiczna) nie będą mogły być wykonane. Datę można podać na PW, jeśli komuś, kto chce odpowiedzieć, jest ona potrzebna. 2) Na Poligonie mogą otwierać swoje wątki także osoby stawiające pierwsze kroki w zawodzie wróżki / wróża oraz mające już styczność z wróżeniem, ale chcące wypróbować nową dla siebie technikę. W obu wypadkach zobowiązane są nadmienić kilka słów o sobie (jak długo wróży, jaką techniką będzie się posługiwać w tym wątku) oraz przedstawić swoje zasady. Nie może jednak wymagać minimalnej ilości postów. Z kolei osoby pytające obowiązane są do weryfikacji wróżby. Administracja może w dowolnym czasie, bez podawania przyczyny usunąć bądź zamknąć taki wątek lub usunąć poszczególne posty, zwłaszcza jeśli nie spełniają wymogów Regulaminu Forum lub - odpowiednio - Działu Wróżb i/ lub osoby zakładające własne wątki robią to w celach innych niż ćwiczenia. Na Poligonie - w części dotyczącej wątków własnych i próśb o wróżbę - obowiązuje Regulamin Działu Wróżb: → http://www.ezoforum.pl/wrozby/91115-regulamin-dzialu-wrozb.html a w szczególności - nie można zadawać tego samego pytaniu kilku osobom i/ lub w różnych sekcjach oraz w krótkim odstępie czasu. - istnieje obowiązek weryfikacji; jeśli pytający nie zweryfikuje otrzymanej wróżby, to nie będzie mógł korzystać z wróżb na naszym forum. - pytanie tutaj zadane musi mieścić się w ramach czasowych do trzech miesięcy i musi być weryfikowalne. Tak więc pytania np. o uczucia powinny być zadawane na dziale Usług, ponieważ tutaj pytamy tylko o to, co można zweryfikować. Jeśli Twoje pytanie nie kwalifikuje się do tego działu, to zostanie usunięte bez uprzedzenia lub - o ile spełnia wymogi - może zostać przekierowane przekierowane na Usługi. 2 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Eufemia Posted January 1, 2019 Ekspert Share Posted January 1, 2019 Ismer, a czy w rozkładach runicznych masz 9 światów? bo chętnie bym się zatrudniła za króliczka ale chciałabym runy właśnie w takim układzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts