miriane Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Witam Miałam sen dzisiaj nad ranem. Śniło mi się, że była noc, ale ona nie była ciemna, tylko na tyle jasna iż wszystko było widać. Weszłam do domu; po chwili otworzyłam drzwi, wpadł szary wilk i ukrył się gdzieś w domu, potem przyszła osoba, ubrana na szaro w czarnych długich włosach, powiedziała, że musimy iść; idąc stał za mną, weszliśmy na górkę i było widać dolinę, która była zarośnięta, jednak dobrze widziałam ścieżkę wytyczoną, wąską; ta osoba powiedziała, że wielu próbowało tędy chodzić; zaczęliśmy iść tą ścieżką, ona gdzieś prowadziła, jak szliśmy to była tak zarośnięta w koło, że mnie nie było widać, jednak doszliśmy, gdzieś, jakby do jakiegoś stawu, coś zrywałam, to były owoce i liście, mój kompan powiedział, że dotarłam. Proszę o pomoc w interpretacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valentine Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Witaj miriane, Śniło mi się, że była noc … Noc – symbol nieświadomości. Weszłam do domu; po chwili otworzyłam drzwi, wpadł szary wilk i ukrył się gdzieś w domu… Otwarcie się na pierwotne instynkty, obawa o własne życie i dążenie do bezpieczeństwa. … potem przyszła osoba, ubrana na szaro w czarnych długich włosach, powiedziała, że musimy iść ... Kolor szary to połączenie przeciwieństw; czerni i bieli, świadomości i nieświadomości. W tym śnie może odgrywać rolę Cienia, czyli ukryte (nieświadome) aspekty naszej osobowości, osobiste cechy, które nie jesteśmy w stanie zaakceptować, albo naszego otoczenia. Kolor szary kojarzy się z przygnębieniem, wyrzeczeniem, konserwatyzmem. … idąc stał za mną, weszliśmy na górkę ... Świadoma część naszej duszy, poczucie własnego „ ja ”, rozsądek, kontrola moralna. ... i było widać dolinę, która była zarośnięta, jednak dobrze widziałam ścieżkę wytyczoną, wąską ... Zejście w dół, by poznać to, co jest nieznane – nasz Cień. ...ta osoba powiedziała, że wielu próbowało tędy chodzić ... Poznanie własnego Cienia to proces, który przebiega powoli w przeciągu całego życia, może nastąpić nagle. ... zaczęliśmy iść tą ścieżką, ona gdzieś prowadziła, jak szliśmy to była tak zarośnięta w koło, że mnie nie było widać ... Nie każdemu udaje się poznać Cień, przedostać przez warstwy nieświadomości. ... jednak doszliśmy, gdzieś ... Cień tkwi w naszej naturze, aby uświadomić go sobie, trzeba uznać swoje dobre, jak i złe strony. ... coś zrywałam, to były owoce i liście ... ” Zerwanie „ z kompleksami pomoże nam odzyskać poczucie własnej wartości. Kontakt z Cieniem jest podstawą duchowej i moralnej transformacji.... mój kompan powiedział, że dotarłam. Pełny człowiek to taki, który zarówno przechadza się z Bogiem, jak i zmaga z diabłem. Carl Gustav Jung Pozdrawiam ciepło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miriane Posted November 23, 2018 Author Share Posted November 23, 2018 Witaj Valentine Ciekawa interpretacja, mam nadzieję, że się wszystko dobrze skończy. Pozdrawiam:serce: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts