Jump to content

Księżyc i Gwiazda na spełnienie marzeń

ivi123

Recommended Posts

Ja bym powiedziała, że raczej nie. Zarówno Księżyc i Gwiazda to są karty marzeń, a nie realizacji. Gwiazda to nadzieja, niby dobra karta, mnie pokazuje przeważnie oddalenie czegoś w czasie.

Kombinacja tych kart - to napewno marzenia i iluzji, może być takie wahanie od obaw do nadziei. Szansa na spełnienie mogła by być przy kombinacji Gwiazdy z inną karta, bardziej, chm, konkretną, pozytywną, a z Księżycem - iluzji. 

Edited by Nice

• Moderator

Gwiazda w cale nie jest dobrą kartą, niby rożne podręczniki tarota mówią, że to taka fajna karta, nadziei, miłości itp... gówno prawda... ta karta na ogół pokazuje nasze chciejstwo nic poza tym. W pytaniu o związek pokazuje że czego bardzo chcemy, życzymy sobie, ale to nie nastąpi, w pytania o uczucia pokazuje, że nie dana osoba wybiera spośród wielu, a w przypadku spraw zawodowych pokazuje nasze marzenia. Nie wiem czemu wszystkie podręczniki mówią, że to karta pozytywna-ochronna, jak na ogół jawi się negatywnie, coś chcemy, ale tego nie dostaniemy. To tak jak patrzymy na spadającą gwiazdę, wypowiadamy życzenie, ale wiemy że ono się nigdy nie spełni.

Księżyc to iluzja, to zjawa, na niektórych taliach tarota jest to fajnie pokazane, zamiast raka jest krab lub ośmiornica, czyli różnica pomiędzy tym co jest przedstawione a co my odbieramy, karta księżyca w rozkładach często mówi: "źle widzisz, mamisz"...

• Thanks! 1

• Ismer changed the title to Księżyc i Gwiazda na spełnienie marzeń