Administrator Ismer Posted December 31, 2018 Administrator Share Posted December 31, 2018 Coroczne Obiecanki to temat dla tych, którzy stanowczo postanawiają zrobić COŚ w każdym kolejnym nadchodzącym nowym roku i zazwyczaj jest to coś, czego się nie zrealizowało bo: nie miało się na to czasu, ochoty, nie było możliwości, nie wystarczyło siły woli, ogarnęła nas gnuśność i powalające lenistwo etc. etc. i stanowcze w dniu 1 stycznia postanowienia rozwiały się jak sen jakiś złoty.... Każdy kto chce może w tym wątku wpisać swoje postanowienia noworoczne i za rok je zweryfikować Jeśli macie skryte marzenia, to tutaj możecie je tylko wykropkować - wy wiecie co to jest a my nie musimy tego wiedzieć - bo w tym wątku najbardziej istotne jest podjęcie postanowienia i jego weryfikacja na koniec roku. Więcej w tym wątku: Obiecanki Moje obiecanki na 2019 r: 1. stały punkt programów noworocznych: kontynuuję uczenie się, rzecz jasna intensywniej i efektywniej niż w latach poprzednich xd 2. Zwalczam lenistwo... albo może inaczej - spróbuję je przezwyciężyć 3. Zakańczam sprawy ciągnące się już dłuższy czas, a niedokończone z powodu lenistwa oczywiście. Koniec! to musi być załatwione. Howk! 4, dopisałam po namyśle - koniec z facebookiem, to znaczy znacznie ograniczam czas tam spędzony. Miło jest porozmawiać z ludźmi, więc wpadać będę, ale już czas zacząć robić coś dla siebie a nie tracić go na błahostki. Wytrwałości życzę w Nowym Roku wszystkim Obiecankowiczom 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Moje małe obiecanki cacanki 1. Dalej wytrwale ćwiczyć jogę i medytację, minimum 5 razy w tygodniu. 2. Wrócić do biegania ( bez względu na pogodę) chociaż 3 razy w tygodniu. 3. Opanować włoski w stopniu przynajmniej podstawowym. 4. Najtrudniejsze chyba : mieć więcej cierpliwości do Małża i reagować mniej impulsywnie haha Niech moc będzie z nami Obiecankowiczami ! Trzymam kciuki, damy kurna radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Eufemia Posted January 1, 2019 Ekspert Share Posted January 1, 2019 Ja sobie obiecałam, że ten rok poświęcę na remont siebie, najpierw przegląd a potem jak coś wymaga poprawki to do roboty A druga sprawa to nauka, inwestowanie w wiedzę, nie tylko zawodową ale i ezoteryczną, w tym roku chcę zająć się runami i im poświęcić uwagę. Tullia, zmotywowałaś mnie na cierpliwość - obiecuję ją trenować xd, o - i wytrwałość też. Niech moc będzie z nami - damy radę! 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nice Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Moje obiecanki W 2019 roku: 1. Będę więcej odpoczywać, relaksować się; 2. Mniej przyjmować się głupotami i problemami innych, mniej przeżywać i więcej cieszyć się życiem, momentem teraźniejszym; 3. Będę siebie kochać, doceniać i szanować; 4. Rysować, pisać - bo dla mnie to jest bardzo ważne; 5. Robić więcej przyjemnego dla bliskich i siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Makrela Posted January 3, 2019 Ekspert Share Posted January 3, 2019 Moje obiecanki 2019 - dalszy ciąg pracy nad emocjami, echhh - joga i reiki... nie obiecuję sobie szału, ale chociaż że wytrwam - wracam do rysowania / malowania - słodycze... eee ogranicze 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Ejbert Posted January 12, 2019 Moderator Share Posted January 12, 2019 Ja nie mam super obiecanek - mam zwyczajne: - zaangażować się w sprawy domowe, mówiąc trywialnie: pomóc małży w wypełnianiu czynności domowych, ku czemu mam dziwną niechęć - wypełniać zadania w terminie, konkretnie te których nie muszę wypełniać, bo w pracy to nie ma totamto xd - wyznaczam sobie więcej czasu na przyjemności, a że lubię malować i strzelać więc strzelnica i sztalugi (no, niech będzie, że farby) w tym roku mają priorytet 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted December 28, 2019 Author Administrator Share Posted December 28, 2019 Nowy rok się zbliża wielkimi krokami więc mogę podsumować co się stało z obiecankami Otóż... W dniu 1.01.2019 o 00:00, Ismer napisał: Moje obiecanki na 2019 r: 1. stały punkt programów noworocznych: kontynuuję uczenie się, rzecz jasna intensywniej i efektywniej niż w latach poprzednich xd 2. Zwalczam lenistwo... albo może inaczej - spróbuję je przezwyciężyć 3. Zakańczam sprawy ciągnące się już dłuższy czas, a niedokończone z powodu lenistwa oczywiście. Koniec! to musi być załatwione. Howk! 4, dopisałam po namyśle - koniec z facebookiem, to znaczy znacznie ograniczam czas tam spędzony. Miło jest porozmawiać z ludźmi, więc wpadać będę, ale już czas zacząć robić coś dla siebie a nie tracić go na błahostki. punkt 1. stały punkt - jasne, że wykonany, tyle że nie tak intensywnie jak w założeniu. Wypadły inne sprawy, ważniejsze, którym trzeba było poświęcić dużo czasu. punkt 2. samo życie dyktuje warunki - trza się było przyłożyć do pracy, ale dobrowolne przezwyciężanie tego, co mi w życiu najlepiej wychodzi - nie za bardzo wyszło punkt 3. niektóre same się zakończyły, a niektórym pomogłam, ale zostało parę na następny rok. No cóż, patrz. p. 2 punkt 4. ten powinien być pierwszym - tu sukces ponad założoną normę - fejs używany jest jako komunikator i baaardzo już rzadko. Jestem dumna z siebie, tym bardziej iż w całej pełni okazało się, jaki to jest złodziej czasu, no ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 (edited) W dniu 1.01.2019 o 15:19, Lianna napisał: Moje małe obiecanki cacanki 1. Dalej wytrwale ćwiczyć jogę i medytację, minimum 5 razy w tygodniu. 2. Wrócić do biegania ( bez względu na pogodę) chociaż 3 razy w tygodniu. 3. Opanować włoski w stopniu przynajmniej podstawowym. 4. Najtrudniejsze chyba : mieć więcej cierpliwości do Małża i reagować mniej impulsywnie haha Niech moc będzie z nami Obiecankowiczami ! Trzymam kciuki, damy kurna radę 1. Na tym polu nawet dość dobrze, aczkolwiek zdarzały się jogowe przestoje xD 2. Tak, bieganko było i jest, także na plus. 3. Powiększyłam zakres słownictwa, ale nie było systematycznej nauki, bardziej nauka przez słuchanie piosenek po włosku i oglądanie teleturniejów, ale dobre i to 4. Uhmmm kłótni mniej, to jednak jest postęp XD Edited December 28, 2019 by Lianna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts