Jump to content

Obiecanki 2019

Ismer

Recommended Posts

• Administrator

Coroczne Obiecanki to temat dla tych, którzy stanowczo postanawiają zrobić COŚ w każdym kolejnym nadchodzącym nowym roku i zazwyczaj jest to coś, czego się nie zrealizowało bo: nie miało się na to czasu, ochoty, nie było możliwości, nie wystarczyło siły woli, ogarnęła nas gnuśność i powalające lenistwo etc. etc. i stanowcze w dniu 1 stycznia postanowienia rozwiały się jak sen jakiś złoty....

Każdy kto chce może w tym wątku wpisać swoje postanowienia noworoczne i za rok je zweryfikować :D 

Jeśli macie skryte marzenia, to tutaj możecie je tylko wykropkować - wy wiecie co to jest a my nie musimy tego wiedzieć - bo w tym wątku najbardziej istotne jest podjęcie postanowienia i jego weryfikacja na koniec roku.

Więcej w tym wątku:

Obiecanki

Moje obiecanki na 2019 r:

1. stały punkt programów noworocznych: kontynuuję uczenie się, rzecz jasna intensywniej i efektywniej niż w latach poprzednich xd
2. Zwalczam lenistwo... albo może inaczej - spróbuję je przezwyciężyć :biggrin:
3. Zakańczam sprawy ciągnące się już dłuższy czas, a niedokończone z powodu lenistwa oczywiście. Koniec! to musi być załatwione. Howk! 

4, dopisałam po namyśle - koniec z facebookiem, to znaczy znacznie ograniczam czas tam spędzony. Miło jest porozmawiać z ludźmi, więc wpadać będę, ale już czas zacząć robić coś dla siebie a nie tracić go na błahostki.

Wytrwałości życzę w Nowym Roku wszystkim Obiecankowiczom  :czarodziej:

• Like 3

Guest Lianna

Moje małe obiecanki cacanki :D

1. Dalej wytrwale ćwiczyć jogę i medytację, minimum 5 razy w tygodniu.

2. Wrócić do biegania ( bez względu na pogodę) chociaż 3 razy w tygodniu.

3. Opanować włoski w stopniu przynajmniej podstawowym.

4. Najtrudniejsze chyba : mieć więcej cierpliwości do Małża i reagować mniej impulsywnie haha

Niech moc będzie z nami Obiecankowiczami ! Trzymam kciuki, damy kurna radę :D

• Ekspert

Ja sobie obiecałam, że ten rok poświęcę na remont siebie, najpierw przegląd a potem jak coś wymaga poprawki to do roboty ;) 

A druga sprawa to nauka, inwestowanie w wiedzę, nie tylko zawodową ale i ezoteryczną, w tym roku chcę zająć się runami i im poświęcić uwagę.

Tullia, zmotywowałaś mnie na cierpliwość ;) - obiecuję ją trenować xd, o - i wytrwałość też.

Niech moc będzie z nami - damy radę! :D 

• Like 2
  • Cool 1

• Ismer pinned this topic

Moje obiecanki :)
W 2019 roku:
1. Będę więcej odpoczywać, relaksować się;

2. Mniej przyjmować się głupotami i problemami innych, mniej przeżywać i więcej cieszyć się życiem, momentem teraźniejszym;

3. Będę siebie kochać, doceniać i szanować;

4. Rysować, pisać - bo dla mnie to jest bardzo ważne;

5. Robić więcej przyjemnego dla bliskich i siebie :)

• Ekspert

Moje obiecanki 2019

- dalszy ciąg pracy nad emocjami, echhh

- joga i reiki... nie obiecuję sobie szału, ale chociaż że wytrwam :) 

- wracam do rysowania / malowania

- słodycze... eee ogranicze :D 

• Like 2

• Moderator

Ja nie mam super obiecanek - mam zwyczajne:

- zaangażować się w sprawy domowe, mówiąc trywialnie: pomóc małży w wypełnianiu czynności domowych, ku czemu mam dziwną niechęć ;) 

- wypełniać zadania w terminie, konkretnie te których nie muszę wypełniać, bo w pracy to nie ma totamto xd

- wyznaczam sobie więcej czasu na przyjemności, a że lubię malować i strzelać więc strzelnica i sztalugi (no, niech będzie, że farby)  w tym roku mają priorytet :D 

• Like 1

• 11 months later...
  • Administrator

Nowy rok się zbliża wielkimi krokami więc mogę podsumować co się stało z obiecankami :D

Otóż... 

W dniu 1.01.2019 o 00:00, Ismer napisał:

Moje obiecanki na 2019 r:

1. stały punkt programów noworocznych: kontynuuję uczenie się, rzecz jasna intensywniej i efektywniej niż w latach poprzednich xd
2. Zwalczam lenistwo... albo może inaczej - spróbuję je przezwyciężyć :biggrin:
3. Zakańczam sprawy ciągnące się już dłuższy czas, a niedokończone z powodu lenistwa oczywiście. Koniec! to musi być załatwione. Howk! 

4, dopisałam po namyśle - koniec z facebookiem, to znaczy znacznie ograniczam czas tam spędzony. Miło jest porozmawiać z ludźmi, więc wpadać będę, ale już czas zacząć robić coś dla siebie a nie tracić go na błahostki.

punkt 1. stały punkt - jasne, że wykonany, tyle że nie tak intensywnie jak w założeniu. Wypadły inne sprawy, ważniejsze, którym trzeba było poświęcić dużo czasu.

punkt 2. samo życie dyktuje warunki - trza się było przyłożyć do pracy, ale dobrowolne przezwyciężanie tego, co mi w życiu najlepiej wychodzi - nie za bardzo wyszło :sark:

punkt 3. niektóre same się zakończyły, a niektórym pomogłam, ale zostało parę na następny rok. No cóż, patrz. p. 2 ;) 

punkt 4. ten powinien być pierwszym - tu sukces ponad założoną normę - fejs używany jest jako komunikator i baaardzo już rzadko. Jestem dumna z siebie, tym bardziej iż w całej pełni okazało się, jaki to jest złodziej czasu, no  :szok: !

W dniu 1.01.2019 o 15:19, Lianna napisał:

Moje małe obiecanki cacanki :D

1. Dalej wytrwale ćwiczyć jogę i medytację, minimum 5 razy w tygodniu.

2. Wrócić do biegania ( bez względu na pogodę) chociaż 3 razy w tygodniu.

3. Opanować włoski w stopniu przynajmniej podstawowym.

4. Najtrudniejsze chyba : mieć więcej cierpliwości do Małża i reagować mniej impulsywnie haha

Niech moc będzie z nami Obiecankowiczami ! Trzymam kciuki, damy kurna radę :D

1. Na tym polu nawet dość dobrze, aczkolwiek zdarzały  się jogowe przestoje xD

2. Tak, bieganko było i jest, także na plus.

3. Powiększyłam zakres słownictwa, ale nie było systematycznej nauki, bardziej nauka przez słuchanie piosenek po włosku i oglądanie teleturniejów, ale dobre i to :)

4. Uhmmm kłótni mniej, to jednak jest postęp XD

Edited by Lianna

• Ismer unpinned this topic