Jump to content

Wymarzony kosmogram XD

Guest Lianna

Recommended Posts

Wczoraj rozmawiałyśmy z Willow, gdzie chciałybyśmy mieć planety osobiste, w jakich znakach. Taki temat na luzie.

Ja bym chciała Księżyc w Byku, żeby mieć więcej optymizmu, Słońce w Strzelcu- optymizm, otwartość, Wenus w Wadze- uroda, wdzięk i powab. Ascendent - uhmmmm, może we Wodniku, taki otwarty też znak i ma swoje zainteresowania. Ech, pomarzyć zawsze można :D

Słoneczko w Bliźniętach - społecznie giętkie, przyjemne, kontaktowe, aktywne :) Z dystansem do przesadnych emocji, w decyzjach kieruje się rozsądkiem :)

Księżyc w Wadze - dobra kontaktówosc, piękno i elegancja w zachowaniu, emocje piękne, ale nie zbyt głębokie, takt, Sprawiedliwość, taka szlachetność nawet :) Lub w Strzelcu - szybkości, poczucie humoru, dobre serce, szerokie horyzonty, filozoficzność, intuicyjność, z tym aktywność, dobre humory :)

Merkury w Wodniku (wiem, że to nie możliwe :P Ale marzenia...), genialność, olśnienia, kreatywność, niestandardowe, rewolucyjne myślenie - szybki syntez informacji :)

ASC w Byku - bo stanowczość i powagą  też muszą być :D do tego piękny wygląd, dobry gust, zdolności twórcze, wiesz, czego chcesz od tego życia. 

Wenus w Rybach - wzniosła, poetycka postawa w miłości i sztuce, dobre serce, talenty co do sztuki, kreatywność, możliwość doświadczyć stanów transowych, łączenia z nieświadomością zbiorowa - łączenie z fabułami Mitycznymi, natchnienie.

Mars w Pannie - pracowity, uważny do szczegółów, spokojny, praktyczny, można na niego liczyć :D

Jakoś tak :)

Edited by Nice

• 7 months later...

Chętnie przygarnęłabym coś stabilnego i zdecydowanego w swoim kółku, coś ziemskiego mi się widzi. Byka albo koziorożca, gdzieś bym wcisnęła :D a raczej do nich bym coś wcisnęła może marsa?

ooo taaak :D Merkury albo Saturn w wodniku, Słońce w strzelcu albo w Rybach- bo z Merkurym w wodniku to daje osobę bystrą ale też subtelną, dyplomatyczną, Księżyc w baranie :P Wenus w Wadze, albo w Baranie też lubię haha :D

• 2 years later...

Poprosilabym o jowisza w 5 domu..i o lwa w 10 domu..i Wenus w 6...  Byka bym wzięła na asc, ale mój je bez umiaru, jak prosiak..to może tez lew? Nie da sie jakos przeciągnąć lwa od 10 domu do asc? :D

Plutona i Saturna, gdzieś wyrzucić...

Neptuna, żeby miec zdolności artystyczne

I ogólnie to poproszę o jowisza, jowisza, jowisza

No i ok, tego byka, bo jednak lubie jesc i spać 

• Like 1
  • Lux 1

Ja bym sobie odwrocila asc z zodiakiem. Czyli asc lew a slonce byk. Asc byk tlumi tego lwa.

Wykopala bym wenus z 6 domu do 2. Daloby kase. Merkurego przenioslabym do  blizniaka albo wodnika zeby mysl byla bardziej lotna. Marsa dalabym do znaku o sredniej sile.  A ksiezyc przenisolabym ze strzelca do znaku wodnego co daloby mi wieksza uczuciowen i emocjonalnosc.  no i wykoapalabym aspekty neptuna.

Edited by Blackraven

@Blackraven nieee... tuż mi się właśnie lew marzy... Byłabym dobrym lwem :p Wyleniałym kotem, ale dobrym

Co do marsa...z jednej strony racja, fajnie by było go przenieść do raka czy do panny... z drugiej strony, ludzie mogliby wchodzić Ci na głowę... a może mars w byku? spoko, ale jak się wkurzy to jedzie jak szalony

pieniądze? co to ? pożyczysz? oddam. Kiedyś. No weź....:D

ksieżyć w strzelcu...jestem na fejsie na grupie astro, gdzie jadą po strzelcach jak ja po diecie...ponoć okropny aspekt...nie wiem, ja lubie strzelców

<osoba z merkurym w byku> ukhm ukhm.... :(

@Arcanmi to sie marzy asc lew a nie ten zamulny byk. To jets fajna energia. Mars w tej pipie raku? Nigdy ale juz w strzelcu wodniku to by bylo fajneij. 

6 godzin temu, Arcan napisał:

ksieżyć w strzelcu...jestem na fejsie na grupie astro, gdzie jadą po strzelcach jak ja po diecie...ponoć okropny aspekt...nie wiem, ja lubie strzelców

No jada ale skoro ja mam ksiezyc w strzelcu to jak moge nie lubic strzelca? Moja siostra ma marsa i ksiezyc w strzelcu to optymistyczna energia i do sportu talent.