Skocz do zawartości

Treningi w domu

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety od 2 miesięcy nie byłam na siłce:-(  muszę przypilnować w nauce dwójkę nastoletnich dzieci.... "dobra zmiana" w edukacji nas wykończyła i w związku z tym, po prostu nie mam szans chodzić na siłownię.

Mam plan, aby ćwiczyć w domu, wiadomo to nie to samo... ale zawsze coś...

jaki będzie efekt do końca marca?

10 denarów, 6 buław, 5 mieczy, 6 mieczy, 5 pucharów, 10 buław

no taki efekt chyba do dupy będzie... siakieś takie karty takie niezadawalające... jaką królową mieczy chciałabym na końcu, a tu 10 buław... ale lipa... nie będą to efekty, takie jakie ja bym chciała...

może być tak, że założenie 4-5 razy w tygodniu to dla mnie za dużo w tej 10 buław...

jakie efekty uzyskam ćwicząc 3x w tygodniu maximum 4?

as pucharów, 8 buław, koło, słońce, 6 denarów

no to już chyba lepiej... i wydaje mi się, że w 6 denarów tu jest moja równowaga, muszę tylko pilnować diety

Jakie ćwiczenia są dla mnie najlepsze, mam na myśli takie, które ukształtują moją sylwetkę? (nie muszę być sucha)

ćwiczenia z gumami oporowymi - moc - wydaje mi się, że tutaj najfajniejsze efekty uzyskam - będę silna i ciało nie będzie wisieć

ćwiczenia z wolnymi ciężarami - 7 denarów - tutaj efektów raczej wielkich nie będę mieć, i na efekty trzeba będzie długo czekać

ćwiczenia TRX - 4 buławy - tutaj byłyby widoczne mięśnie

ćwiczenia z kettlem - as mieczy - kettle mocno mnie wyszczupli

płyty Chodakowskiej - głupiec - a głupiec da mi radochę:-)

Generalnie wniosek jest taki, że wszystko super będzie na mnie działać z wyjątkiem wolnych ciężarów:-))))

Napisano

Jeśli chodzi o efekt do końca marca to nawet sobie dobrze wymyślisz dietę, ale coś innego odciągnie Cię i w sumie będziesz rozczarowana.

Przy 4 treningach w tygodniu będą widoczne szybki efekt, dalej są jakieś wahania, ale u kobiet to chyba normalne - hormony.

Jeśli zaś chodzi o rodzaje treningu to gumy oporowe i trx daje świetne efekty. Ćwiczenia z wolnymi ciężarami pięknie kształtują sylwetkę, ale ciężko wyhodować mięsień i na efekty trzeba czekać. Chodakowska to fajna zabawa oraz szybkie chudnięcie. 

• Super 1
Napisano

Efekty do trzech miesięcy.  No może być ciężko.  Tak jakby te domowe sprawy Cie odrywaly. Przy regularnym ćwiczeniu może się udać, ale nie możesz oddać się pokusom.

Ćwiczenia z gumami- wzmacnisz ciało i mięśnie 

Wolne ciężary- musiałabyś długo i intensywnie ćwiczyć by zobaczyć efekty. 

Trx-  mogą być satysfakcjonujące efekty

Ćwiczenia z kettlem - tak jakbyś sama zrezygnowala

Chodzia- dla zabawy, rozrywki czemu nie:)

Powodzenia!

• Dziękuję 1
Gość Lianna
Napisano

Na początku pójdzie ok, widać radość, potem karty pokazują rozczarowanie, co innego będziesz miała zdecydowanie na głowie.

Ta druga opcja 3-4 razy- tu masz ładne karty :) zyskasz energię, da Ci to dużo radości, pewka endorfinki i te sprawy, no i 6 Denarów- Twój organizm w stanie równowagi :1s_z:

Gumy- ładnie, będziesz wyglądać bardziej sportowo, więcej energii, wzmocnisz się.

Ciężary- no 7 Denarów- musiałabyś mieć dużo cierpliwości, żeby dostrzec efekty.

TRX- byłabyś zadowolona, to karta radości i sukcesu.

Ćwiczenia z kettlem- schudłabyś, ale As Mieczy faktycznie może pokazywać rezygnację

Chodakowska-  Głupiec- widać radość i entuzjazm :)

Napisano

Do końca miesiąca wygląda to słabo, będziesz zajęta domem, odciągnięta od ćwiczeń.
Efekty po ćwiczeniach 3-4razy w tyg. pokazują się już bardzo fajnie! Widać efekty i zadowolenie.
Ćwiczenia najlepsze dla Ciebie według mnie to guma i TRX :) przy Chodakowskiej będziesz mieć zabawę :)

• Super 1
Napisano

Do końca marca widać mocne zmęczenie i rozczarowanie wynikiem. Więcej z siebie dasz, niż otrzymasz w 5 mieczy, do tego po prostu nie będzie cię wystarczalo sił na inne rzeczy

Ćwicząc po 3-4 razy w tygodniu będziesz miała świetne wyniki - pewnie zejdzie ci woda i polepszy się metabolizm (8 bulaw), przybędzie energii i sił, poczujesz siebie odrodzona. 6 monet to nie tylko równowaga, ale i to, że ile z siebie dasz, tyle otrzymasz - czyli, mi się wydaje, winik będzie pomyślny. Może też zaznaczyła się czyjąś pomoc. 

Z ćwiczeń chyba najlepsze sa:

Z gumami, trx, i z kettlem. Z wolnymi ciezarami - jeśli masz wielka cierpliwość :)

Te ostatnie - a może będziesz wyglądać młodziej i przebedzie ci świeżości :)

Powodzenia :)